عید فطر سال 1360 امام راحل (ره) در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری شهید رجایی مسئولیت خطیر زمامداری و بیارزشی دنیا را یادآور شده و خطاب به ایشان فرمودند: شما با 13 میلیون رأی رئیس جمهور این مردم شدهاید و اگر در خدمت آنها نباشید علاوه بر اینکه کنار گذاشته خواهید شد، در قیامت باید پاسخگوی 13 میلیون نفر باشید. این درحالی است که در آن برهه، زندگی بسیاری از مردم بویژه شهید رجایی ساده و خالی از مظاهر تجمل و تجملگرایی بود.
واقعیت آن است که پر کردن فاصله میان سبک زندگی اشرافی آقازادهها در ایران که از اوایل دهه 70 به بعد آغاز شد با زندگی سایر مردم بسیار دشوار است و همتی والا میطلبد.
در حالی که گروه بسیاری از افراد برای تأمین حداقلهای زندگی خود با مشکل مواجه هستند، گروهی دیگر که گاه شعار محرومیتزدایی، ارتقای کیفیت و رضایتمندی از زندگی مردم و توسعه همه جانبه کشور را سر میدهند، با رفتارهای اشرافیگونه، مردم را تحقیر و زمینهساز بروز آسیبهای اجتماعی و بزهکاری میشوند. این رفتار بیانگر آن است که برخی از مسئولان تنها در برابر تأمین نیازهای اشرافیگونه خود و وابستگان خویش احساس مسئولیت میکنند و نه تنها تعهدی به مردم ندارند، بلکه در حیطه مسئولیت خود نیز متخصص نیستند و کارآمدی لازم را برای اداره امور کشور که درخت تنومند انقلاب آن با دفاع از ناموس، وطن و خون پاک 300 هزار شهید و با مقاومت و ایثار مردمانش ریشه دوانده و بارور شده، ندارند.
بنیانگذار انقلاب اسلامی، سالهای نخست پس از پیروزی انقلاب اسلامی و طی دوران دفاع مقدس همواره به مسئولان حکومتی و مردم توصیه میکردند علی گونه زندگی کنید و زندگی مولای متقیان را سرلوحه خود قرار دهید. آن امامی که همواره با صراحت از حقوق مردم دفاع میکرد و حتی در مقابل خواسته عقیل، برادر خود که خواهان سهم بیشتری از بیتالمال شده بود، ایستاد. امامی که وقتی فردی از ایشان نزد قاضی شکایت برد و قاضی، شاکی را با نام و مولای متقیان را با کنیه خطاب کرد، امیر مؤمنان از انصاف و عدالت قاضی انتقاد کرد و به وی فرمود: چگونه انتظار داری شاکی به عدالت تو اعتماد کند وقتی مرا به کنیه و او را به نام صدا میکنی؟
ما سالهای نخست انقلاب را به توصیه امام راحل(ره) با این باورها و ساده زیستی گذراندیم و زندگی کردیم تا توانستیم دوران دشوار دفاع مقدس را پشت سر بگذاریم اما متأسفانه امروز با وجود پنهانکاری زندگی برخی مسئولان، خانواده آنها در شبکههای اجتماعی از ابراز هیچ گونه خودنماییای کوتاهی نمیکنند و تا آنجا که میتوانند زندگی اشرافی خود را به نمایش میگذارند و با نشر این تصاویر در شبکههای اجتماعی، مردم را بیشتر تحقیر میکنند.
در این شرایط نمیتوان از جوانان تحصیلکرده بیکاری که رفتارهایی این چنینی را از سوی آقازادهها و خانواده مسئولان مشاهده میکنند، انتظار داشت در برابر سختیها و فشارهای اقتصادی مقاومت کنند.
بیایید باور کنیم اینکه ایران اسلامی یکی از غنی ترین کشورهای جهان است، تنها یک شعار نیست. ما با داشتن منابع گسترده، وسعت سرزمین، تنوع زیستی و اکولوژیک و برخورداری از نیروی انسانی متخصص و پر تلاش خود میتوانیم جزو 20 کشور توسعه یافته نخست دنیا باشیم و اگر اکنون از آنچه که باید باشیم فاصله گرفتهایم به دلیل آن است که در دهههای اخیر برخی از مسئولان، آرمانهای ارزشمند انقلاب را به فراموشی سپردهاند و در زندگیهای اشرافی غرق شده و نمیتوانند مردم را درک کنند. زیرا وقتی مسئولی از سبک مدیریت و کارگزاری اسلامی خارج میشود، از تراز مسئول اسلامی که مبتنی بر حس همدلی با مردم است نیز فاصله خواهد گرفت.مسئولانی که برای خانواده و فرزندانشان امتیازی ویژه قائل میشوند، مقبولیت حکومت اسلامی را زیر سؤال میبرند و تیشه به ریشه باورهای اصیل و انسان ساز زده و مردم را از خود دور میکنند.
مسئول و مدیر کارآمد کسی است که با مردم احساس همدلی داشته، اولویتها را درک کرده و در راستای آنها گام برمیدارد.
انتهای پیام/
نظر شما