قدس آنلاین: رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه رئیسجمهور، دولت و وزیر امور خارجه ما به دنبال آن هستند از تمامی ابزارها در هر شرایطی استفاده کنند تا تحریمها برداشته شود، گفت: سیاست خارجی باید بتواند به نوعی تامینکننده نیازمندیهای کشور باشد.
محمود واعظی در حاشیه جلسه هیئت دولت در خصوص بسته پیشنهادی مکرون رئیس جمهور فرانسه، اظهار داشت: آنچه با فرانسه در چند هفته گذشته به ویژه چند روز گذشته در پیش گرفتهایم، برای آن است که حقوق ایران در برجام محقق شود و تحریمهای ظالمانهای که از طرف آمریکا اعمال میشود، رفع شود که وزیر امور خارجه در سفرهای اروپایی و آسیایی برای تحقق این هدف گام برمیدارد.
وی افزود: تا زمانی که توافق انجام نشود ، اعلام جزئیات پیشنهادات به طور رسمی کار درستی نیست.
وی اظهار کرد: در حال حاضر ما و فرانسه هر کدام دیدگاههایی داریم و ما در داخل و فرانسویها در اتحادیه اروپا در حال مشورت هستیم، بنابراین تا زمان نهایی شدن موضوع جزییاتی را اعلام نخواهیم کرد.
رئیس دفتر رئیس جمهوری با بیان این که همواره دربارهی موضوعات مهم گمانه زنیهایی مطرح میشود، ادامه داد: ما نباید مواقعی که موضوع بسیار مهمی در حال مذاکره است ، به دلیل مسائل تبلیغاتی جزئیات آن را به هم بزنیم.
رئیس دفتر رئیس جمهوری ادامه داد: همواره گفتهایم ملاقات برای ملاقات مشکلی را حل نمیکند تا وقتی در این رابطه اعتماد پیدا نکنیم، صحبت از ملاقات صحیح نیست.
واعظی شرط مذاکره ایران و آمریکا را بازگشت واشنگتن به توافق هستهای دانست و تصریح کرد: آمریکا باید به میز مذاکره ۱+۵ برگردد و به توافقات پایبند باشند تا مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران بتوانند از همه مزایایی که در برجام است، استفاده کند.
وی تصریح کرد: اگر آمریکا به دنبال روش دیگر است، ابتدا باید اشتباهی که در تحریمها کرده را اصلاح کند و بعد وارد گفتوگو شود.
وی در پاسخ به این پرسش که احتمال اجرای گام سوم کاهش تعهدات برجامی ایران چقدر است، خاطر نشان کرد:هفته آینده گروهی اقتصادی از ایران به فرانسه میروند تا راجع به جزییات پیشنهاد این کشور صحبت کنند، بعد از بازگشت این گروه بهتر میتوانیم راجع به احتمال اجرا یا عدم اجرای گام سوم کاهش تعهدات صحبت کنیم.
اگر پیشرفتی نداشته باشیم قطعا گام سوم را اجرا میکنیم
وی درباره جزییات گام سوم کاهش تعهدات هستهای خاطرنشان کرد: درباره جزییات در همان زمان اجرا اعلام میشود ولی آنچه امروز میتوان گفت این است که اگر پیشرفتی نداشته باشیم، گام سوم را قطعا اجرا خواهیم کرد.
رئیس دفتر رئیس جمهوری درباره پیششرطهای آمریکا برای انجام گفتوگو با ایران ابراز داشت: من نمیدانم مسئله مطرح شده چیست اما ما در چند ماه گذشته مواضع مختلفی را از زبان آمریکاییها شاهد بودیم؛ از ۱۲ شرطی که وزیر امور خارجهشان اعلام کرد تا عقبنشینی آنها و این که گفتند ما هیچ پیششرطی نداریم و ترامپ هم اعلام که فقط میخواهیم ایران سلاح هستهای نسازد.
واعظی اظهار داشت: ما نمیدانیم در آمریکا کی صحبت میکند و حرف کدام را بپذیریم. به نظر میرسد خودشان هم در ارتباط با ایران سرگردان هستند.
وی درخصوص انتقادات و هجمههای وارد شده نسبت به سخنان رئیسجمهوری گفت: در شرایطی که کشور با دشمن خارجی مواجه است و شدیدترین تحریمها علیه ملت ایران اعمال شده است، بیش از هر چیزی به انسجام، یکپارچگی و صمیمیت در داخل کشور نیازمند هستیم و پیامی که از ایران به خارج ارسال میشود، باید پیام وحدت باشد.
رئیس دفتر ریاست جمهوری با بیان اینکه یک اشتباهی را گروه اندکی انجام میدهند و تمام دستاوردهای دولت که دستاوردهای نظام و ملت است، زیرسوال میرود، یادآور شد: آنها با این دستاوردها مخالفت میکنند که این کارآنها برای یکسری اهداف جناحی و انتخابات پیش رو است. بنابراین ما نباید مانند آنها عمل کنیم. منافع ملی و امنیت ملی از همه چیز مهمتر است.
وی تصریح کرد: مردم باید جواب این گروه اندک را بدهند چرا که در شرایطی که ما نیازمند وحدت هستیم این افراد شعار تفرقه میدهند.
وی در پاسخ به این سوال که روحانی اظهارات خود را در مورد مذاکره تغییر داد آیا او زیر فشار بود؟ گفت: اگر به صحبت های رئیس جمهور در مقاطع مختلف نگاه کنید و با صحبت های دو روز گذشته ایشان مقایسه کنید هیچ تفاوتی در اصول ندارد و البته صدا و سیما این کار را کرد.
وی افزود ما اگر اصول سیاست خارجی خود را بیان می کنیم که اهل مذاکره هستیم و برای حفظ منافع مردم از هر فرصتی استفاده میکنیم و با جهانی متشکل از دویست کشر صحبت میکنیم یک کشور حرف ما را به خودش بگیرد. مواضع ما در مورد امریکا روشن است و همه نظام در مورد آمریکا یک نظر دارند.
دستور رئیس جمهور به بانک مرکزی را برای رئیس قوه قضائیه فرستادهایم
رئیس دفتر روحانی در پاسخ به سوال خبرنگار قدس آنلاین درباره اظهارات سید احمد عراقچی، معاون سابق بانک مرکزی مبنی بر اینکه مداخلات بانک مرکزی در بازار ارز به دستور ریاستجمهوری بوده استو حمایت و تایید این موضوع از سوی سخنگوی دولت و در پی آن تأکید سخنگوی قوه قضائیه بر اینکه توضیح کتبی رئیس جمهور در این زمینه میتواند به شفافیت پرونده مداخله بانک مرکزی در بازار ارز کمک کند؟ اظهار داشت: ما دستور رئیسجمهور را خدمت رئیس قوه قضاییه فرستادهایم. رئیسجمهور همواره در شش سال گذشته بر تقویت پول ملی کشور، مدیریت بازار ارز و ثبات آن تاکید داشتهاند. در این مسئله تردیدی نیست. ایشان کتبی و شفاهی چنین اعتقادی داشتهاند و هم در دوران سیف و هم در دوران همتی بر این مسئله تاکید کردهاند.
وی ادامه داد: بانک مرکزی به صورت ذاتی وظایفی دارد که ربطی به دوران ما ندارد ،یعنی از دوران گذشته و مرحوم نوربخش تا به امروز، هر کسی که رئیس بانک مرکزی یا معاون ارزی آن بوده است، برای کنترل و مدیریت بازار ارز در داخل کشور تمهیداتی را انجام میداده است. اعتقاد ما بر این است آنچه بانک مرکزی هم در دوران سیف و هم امروز انجام میدهد، وظایف ذاتیاش است.
نظر شما