تحولات منطقه

تفاهمنامه انتقال آب دریای عمان از سواحل چابهار به استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان با حضور معاون وزیر نیرو در امور آب و آب و فاضلاب و استانداران این سه استان روز چهارشنبه در مشهد به امضا رسید.

تفاهم‌نامه انتقال آب دریای عمان به شرق کشور در مشهد امضا شد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین ، معاون آب و آبفای وزیر نیرو در این زمینه به خبرنگاران گفت: در نشست تامین آب کریدور شرق کشور از سواحل چابهار تا استان های خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان میزان تخصیص آب دریا و شیرین کردن و نمک زدایی آن به این استان ها ابلاغ شد.

قاسم تقی زاده خامسی افزود: در مجموع امکان برداشت یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب از آب دریا فراهم می شود که استان سیستان وبلوچستان ۲۲۸ میلیون مترمکعب، خراسان رضوی ۱۱۰ میلیون مترمکعب و خراسان جنوبی ۶۰ میلیون متر مکعب از خروجی این آب سهم می برند.

وی اظهار داشت: بر این اساس حدود ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب دریا به این سه استان تخصیص می یابد که تمام فرایند انتقال توسط بخش خصوصی انجام می شود. مشارکت دولت تنها در حوزه پشتبانی است و طرح توسط بخش خصوصی اجرا می شود.

وی گفت: مصرف این آب برای صنعت بسیار خوب خواهد بود و حتی برای کشاورزی در بخش گلخانهای و کارهای مدرن آبیاری نیز می تواند اقتصادی باشد اما عمده مصرف این آب در بخش صنعت است.

معاون وزیر نیرو افزود: با وجود تغییر قیمت ها نمی توان عدد دقیق برای برآورد قیمت تمام شده هر متر مکعب آب تصفیه و منتقل شده به استان های شرقی اعلام کرد لذا اعلام این نرخ نیازمند مطالعه مجدد برای استخراج قیمت است.

استاندار خراسان رضوی نیز گفت: با امضای تفاهمنامه انتقال آب از سواحل چابهار به استان های شرق کشور امیدواریم هر چه زودتر عملیات اجرای طرح در سیستان وبلوچستان شروع شود تا در ادامه مسیر آب به خراسان جنوبی و خراسان رضوی و مشهد مقدس منتقل شود.

علیرضا رزم حسینی افزود: مانندالگویی که پیش از این در خلیج فارس انجام شد و اجرای آن سال آینده آب را به فلات ایران خواهد رساند طرح پیش رو نیز با مشارکت شرکتهای صنعتی و معدنی در مسیر انتقال آب به شرق کشور اجرا خواهد شد.

وی اظهار داشت: این طرح دراز مدت است و منابع مالی بسیار می خواهد، مطالعات اولیه طرح به انجام رسیده و سایت اجرایی در منطقه چابهار در حال برپایی است. براساس برنامه ریزی ها و با توجه به نحوه تامین مالی و شرایط کشور و اینکه بتوان فاینانس ها را در این طرح جذب کرد به نظر می رسد رسیدن آب به شرق کشور ۱۰ سال به طول انجامد.

ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha