به گزارش قدس آنلاین، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان شمالی؛ ابوالحسن حیدری با اعلام این خبر افزود: از این تعداد، ١١ گروه با ١٢ اجرا در بجنورد، ٢ گروه با ٣٨ اجرا در گرمه، ٨ گروه با ٨ اجرا در شیروان و ٢ گروه با ١٣ اجرا در اسفراین و ٨ گروه با ١٦ اجرا در جاجرم در دهه اول محرم به تعزیه خوانی پرداختند.
حیدری، با بیان اینکه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی مجوز اجرای تعزیه را در مناطق مختلف استان صادر می کند، اظهار کرد: هدف از این طرح شناسایی و معرفی استعدادهای هنری تعزیه خوانان استان و توجه و معرفی فداکاری ها و رشادت های اهل بیت (ع) می باشد.
وی، افزود: مقوله آموزش هنرمندان تعزیه در راستای سیاست های تقویت گروه های آموزشی نیز همچون سال گذشته در دستور کار قرار دارد.
حیدری، اظهار داشت: تعزیه خوانی در کنار دیگر آداب و رسوم خاص ماه محرم نظیر نخل بندانی، نخل گردانی، سینه زنی و زنجیرزنی در مناطق شهری و روستایی خراسان شمالی قدمتی دیرینه دارد.
وی سوگواری را ماهیت اصلی ذاتی تعزیه خوانی توصیف و بیان کرد: با این وجود طی سال های اخیر جلوه های بیشتری به آیین تعزیه خوانی افزوده شده و این مقوله به صورت شبیه خوانی یا نمایش دینی مذهبی درآمده است.
حیدری خاطرنشان کرد: از "تعزیه" به عنوان میراث معنوی اسلام و اصیل ترین روایت منظوم کربلا نیز یاد شده است. روایتی نمایشگونه از حماسه عاشورا که هر سال به پشتوانه مردم دوستدار اهل بیت(ع) در شهرها و روستاها اجرا می شود.
نظر شما