به گزارش قدس آنلاین به نقل از اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی، تورج همتی گفت: اجرایی نکردن پروتکلهای محیط زیست، تکمیل نشدن حلقه مدیریت زیست محیطی و خلاءهایی که در ارائه استانداردها و قوانین زیست محیطی در باغ وحش مشهد وجود دارد، عامل تلف شدن گونههای ارزشمند در این باغ وحش و نیز شنیدن اخبار ناخوشایند برای دوست داران محیط زیست شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی ادامه داد: باغ وحش مشهد را مسؤول تلف شدن هفت توله ببر در خرداد ماه سال جاری میدانیم و علت اصلی آن هم رعایت نکردن پروتکلهای محیط زیست و قوانین اعلام شده به این مجموعه است.
وی اظهار کرد: فعالیت باغ وحش مشهد با شرایط فعلی همانند استخوان لای زخم است و فعالیت این چنینی و خطرآفرینی برای گونههای جانوری را به هیچ وجه نمیپذیریم.
همتی افزود: باید ارکان مدیریتی باغ وحش تخصص گرا باشند و نیروهایی که با مباحث باغ وحش و نگهداری از گونهها سر و کار دارند اشراف کامل به اطلاعات فنی و تخصصی را داشته باشند و به کارگیری چنین نیروهایی وظیفه مجموعه باغ وحش مشهد است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی ادامه داد: حضور دامپزشکان دارای تجربه، متخصص و بدون هیچ گونه وابستگی به مجموعه باغ وحش، شرط نخست برای تأمین امنیت و حفاظت از گونههای جانوری موجود در باغ وحش مشهد است.
وی با اشاره به اینکه استناد ما برای علت تلف شدن گونهها در مجموعههای باغ وحشی و نگهداری از حیوانات زیر نظر دامپزشک است، خاطرنشان کرد: اعلام نظر دامپزشک نیز باید تخصصی، بر اساس اخلاق و اصول حرفهای و نیز با رعایت استانداردها و کنترل تمامی شرایط نگهداری از گونهها تا قبل از تلف شدن هر گونه انجام شود.
همتی با بیان اینکه اخذ پروانه فعالیت بهره برداری برای مجموعه باغ وحش مشهد با رعایت و اجرای استانداردها ممکن میشود، بیان کرد: با اخذ پروانه فعالیت، اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی نیز امکان ارائه خدمات فنی و دامپزشکی به این مجموعه را دارد، در غیر این صورت همچنان شاهد اخبار ناخوشایند از این مجموعه هستیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی تصریح کرد: ادامه فعالیت این مجموعه مستلزم حضور یک مدیر مجرب زیست محیطی، حضور دامپزشک مستقل و انجام اصلاحات محیط زیستی در باغ وحش مشهد است و در صورت اجرا نکردن این موارد تعطیلی باغ وحش مشهد قطعی است.
انتهای پیام
نظر شما