سید رضا صدر الحسینی کارشناس مسائل خاورمیانه و سیاست بین الملل در گفت و گو با قدس آنلاین در خصوص اهداف سفر وزیرامور خارجه پاکستان به ایران گفت: یکی از مهمترین دلایل سفر آقای عمران خان به جمهوری اسلامی براساس اخبار تأیید نشده ،میانجی گری بین ایران و عربستان بوده است؛ هر چند این موضوع توسط وزیر امور خارجه پاکستان مطرح شد؛ در حالی که مشاور سیاست خارجی عربستان آقای عادل الجبیر که به نوعی وزیر خارجه در سایه این کشور به شمار میرود با تأکید براین موضوع که هیچکس را برای میانجی گری بین ایران و عربستان به جمهوری اسلامی ایران نفرستاده موضوع مورد نظر آقای عمران خان را رد نمود.
وی دراین باره افزود: به نظر می رسد آقای عمران خان با توجه به موقعیت ژئوپلتیک عربستان و علاقه مردم پاکستان به ایران، علاقهمند به انجام فعالیتی در این موضوع است میتوان تأیید کرد که پیشنهاد پاکستان به نوعی در راستای طرح پیشنهادی امنیت منطقهای جمهوری اسلامی ایران بوده تا ازاین طریق دریچه گفتوگو با همه کشورها درحوزه صلح؛ ثبات و افزایش امنیت در منطقه بازشود.
کارشناس سیاست بین الملل خاطر نشان کرد: موضوع اساسی مورد نظر آقای عمران خان در خصوص مسائل منطقه و گفتوگوی احتمالی با عربستان براساس طرح چهار ماده ای جمهوری اسلامی است که به صورت طرح جامع چهار سال پیش آماده شد. در حقیقت آنچه مانع تحقق این طرح چهار مادهای در چهار سال پیش شد و امنیت منطقه را با مخاطراتی رو به رو کرد، اقدامات سبوعانه و خشن سعودیها در یمن بود. از این رو با توجه به استراتژی جمهوری اسلامی در دفاع از مظلومان که برگرفته از مبانی اعتقادی ماست و اصول سیاست خارجی جمهوری اسلامی نیز بر این مبنا حاکم است، این طرح به سرانجام نرسید.
سید رضا صدرالحسینی گفت: به نظر می رسد آقای عمران خان علاقهمند به گسترش ارتباطات با جمهوری اسلامی ایران در حوزه های سیاسی و یا اقتصادی است. از این رو جمهوری اسلامی ایران با آغوش باز ایشان را پذیرفت و همانند آنچه در گذشته به عنوان استراتژی جمهوری اسلامی بر آن مداومت داشته است این بار نیز مسائل مهمی چون افزایش امنیت منطقه؛ صلح و جلوگیری از افزایش تنش را با صراحت کامل بیان و بر آن تأکید کرد.
وی در پایان افزود: دولت پاکستان باید به این موضوع توجه داشته باشد که گسترش روابط سیاسی با جمهوری اسلامی و اقداماتی از این دست باید توام با اقدامات عملی در حوزه های دیگر از جمله حوزه های اقتصادی و امنیتی باشد. دولت پاکستان باید به این موضوع واقف شود که جمهوری اسلامی نه وجه المصالحه اقدامات پاکستان در حوزه های مختلف خواهد شد و نه ابزاری برای ایجاد جاذبه سایر کشورها خواهد شد، از سوی دیگر مواضع جمهوری اسلامی ایران در حوزه تروریسم همان مواضع قبلی است و به صورت کامل با تروریسم در اشکال مختلف مبارزه می کند؛ لذا میتوان پاکستان ضمن توجه به مسائل مورد نظر مسوولان جمهوری اسلامی ایران در شرایطی میتواند همراه و همسایه خوبی برای ایران باشد که به استراتژی جمهوری اسلامی احترام گذاشته و دراین راستا حرکت کند. قطعاً توجه به مسائل عنوان شده میتواند به پاکستان کمک کند تا در حوزههای منطقهای به صورت بازیگری قوی تر حاضر شود.
انتهای پیام/
نظر شما