محمد محمدی در گفتگو با خبرنگار قدس آنلاین، اظهار داشت: از مجموع اعتبارات تخصیص یافته ۳میلیارد ریال از محل اعتبارات سفر ریاست جمهوری و۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال نیز از منابع تملک دارایی و سرمایهای استان بوده است.
وی افزود: موزه مردمشناسی و باستانشناسی شهرستان اسفراین در سفر هیات دولت نهم در سال ۱۳۸۷ در زمینی به مساحت ۳ هزار و ۶۰۰ مترمربعی و نقشه آن در دو طبقه با زیر بنای ۹۰۰ متر مربع آغاز و هماکنون حدود ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
محمدی علت تاخیر در احداث موزه را عدم تخصیص اعتبار در طول های گذشته عنوان کرد.
وی گفت: با توجه به ظرفیتهای مشاهیر، صنایعدستی، گردشگری، باستانشناسی و مردمشناسی در راستای معرفی و شناساندن اسفراین و تلاش برای افزایش ضریب ماندگاری مسافران، تسریع در ساخت و تکمیل موزه این شهرستان ضروری است.
وی افزود: این موزه با هدف نگهداری آثار گذشتگان و نمایش و انتقال آنها به آیندگان، ایجاد و تقویت تفاهیم میان اقوام، اعتلا و بهبود میزان دانش محصلان، دانشجویان و پژوهشگران و...، جلوگیری از انهدام و فراموشی فرهنگ بومی، آشنایی مردم و نسل آینده با تاریخ، فرهنگ، آداب و رسوم، آثار شهرستان اسفراین، افزایش سطح آگاهی مردم احداث خواهد شد.
محمدی در خصوص اهمیت ساخت این موزه در این شهرستان نیز گفت: ساخت این موزه علاوه بر بازگرداندن آثار تاریخی اسفراین در موزه های دیگر به موزه شهرستان، می تواند باعث ماندگاری بیشتر مسافران و گردشگران در شهرستان و کمک به درآمد گردشگری (بعد اقتصادی ایجاد موزه)، انتقال مفاهیم مردم شناسی- تاریخی- فرهنگی- باستان شناسی به مردم و همچنین به عنوان یکی از ستون های صنعت گردشگری و زیرساخت های گردشگری در شهرستان و... باشد.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اسفراین با بیان اینکه موزه ها، نقش کلیدی در تحول و بهبود توسعه پایدار در جامعه دارند اظهار داشت: این شهرستان دارای قابلیت های زیادی در حوزه تاریخ، فرهنگ مردم شناسی، شخصیت های بزرگ در طول تاریخ و از شهرهای مهم خراسان در دوره اسلامی است که به همین دلیل تأسیس موزه باستان شناسی بیش از پیش در اسفراین احساس می شود.
نظر شما