در پی این اعتراض، عکسی در فضای مجازی منتشر شده که در آن تصویر و عنوان هنرمندانی که از جشنواره انصراف داده اند در کنار هم چیده شده است. بعد از انتشار این عکس انجمن هنرهای تجسمی انقلاب اسلامی به این عکس واکنش نشان داد و گفت: این عکس واقعیت ندارد و از عنوان هنرمندان سوءاستفاده شده است. بعضی از هنرمندان هم به انتشار تصویرشان در این عکس معترض شده اند و مدعی شده اند از تصویر آن ها سوءاستفاده شده و آن ها همچنان در جشنوراه حضور دارند.
با این رفتار خواسته اند برای خودشان تبلیغ کنند
مسعود نجابتی؛ هنرمند خوشنویس، طراح گرافیک و داور جشنواره هنرهای تجسمی جزء هنرمندانی بود که به انتشار این عکس اعتراض کرد. او با بیان اینکه بسیاری از هنرمندانی که تصویر و عنوان آن ها در پوستر منتشر شده قصد خداحافظی ندارند و نباید از این افراد سوءاستفاده می شد، در پاسخ به این پرسش که چرا در شرایط حساس فعلی تعدادی از هنرمندان چنین واکنشی داشته اند، بیان کرد: بسیاری از این هنرمندان با انقلاب همسو نبودند و با این رفتار خواسته اند برای خودشان تبلیغ کنند که این نوع اطلاع رسانی و تبلیغ آنها باید بررسی شود.
وی با انتقاد از سوءاستفاده از تصویر هنرمندان افزود: بسیاری از این هنرمندان نمی دانند از تصویر آن هاسوءاستفاده شده و لازم است این موضوع از طریق وزارت ارشاد و جشنواره هنرهای تجسمی باید پیگیری شود.
نجابتی انصراف گروهی از هنرمندان از ادامه فعالیت در جشنواره هنرهای تجسمی را عملی از قبل برنامه ریزی شده، عنوان کرد و متذکر شد: این هنرمندان می توانستند فقط عکس خود را در فضای مجازی قرار دهند نه اینکه دیگران را وارد اهداف خود کنند. علاوه بر این ما هنوز نمی دانیم دقیقا چه اتفاقی افتاده و هر روز با اطلاعات جدیدی نسبت به اتفاقاتی که اخیرا صورت گرفته روبه رو می شویم، همچنین از این مدل اتفاق ها در سال های جاری کم نبوده، چرا بعد از این اتفاق(انفجار هواپیمای اکراینی) برخی از هنرمندان تصمیم انصراف از ادامه فعالیت جشنواره گرفته اند؟
این هنرمند خوشنویس و طراح گرافیک بیان کرد: به نظر می رسد این موضوع می تواند تذکر و تلنگری به شورای سیاستگذاری و انتخاب هنرمندان به عنوان هیات دوران باشد تا در سال های آینده با دقت بیشتری این افراد را انتخاب کنند.
واکنش هنرمندان به اتفاقات روز جامعه باید هنرمندانه باشد
این هنرمند خوشنویس و طراح گرافیک در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه واکنش هنرمندان به مسایل روز جامعه باید چگونه باشد، تصریح کرد: این واکنش باید هنرمندانه باشد.
مسعود نجابتی گفت: با توجه به اینکه یکی از اهداف جشنواره هنرهای تجسمی فجر توجه به آثار هنری فاخر و مرتبط با انقلاب اسلامی است، اما این جشنواره در سال های اخیر ماهیت خود را از دست داده و از این هدف خود دور شده است. طی چند سال اخیر حضور هنرمندانی که دغدغه انقلاب را دارند در این جشنواره کمرنگ شده، و رقابت رشته های هنری نیز به صورت دوسالانه یا سالانه درآمده است.
به گفته او توقع هنرمندان از جشنواره هنرهای تجسمی فجر مبنی بر رشد و ارتقای آثار متناسب با اهداف این جشنواره در سال های اخیر اجرایی نشده است.
نظر شما