به گزارش گروه فرهنگ و هنر قدس آنلاین، دومین نشست خبری پانزدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر با حضور ایوب دهقانکار مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، مریم جلالی دبیر علمی و مصطفی راضی جلالی دبیر اجرایی این دوره از جشنواره بینالمللی شعر فجر امروز یک شنبه ۱۹ بهمن ماه به صورت برخط برگزار شد.
در ابتدای این نشست، دهقانکار با اشاره به اینکه با پذیرش ویروس کرونا برنامههایمان را با شرایط انطباق دادیم؛ گفت: خانه کتاب و ادبیات ایران کارنامه موفقی دارد و با توجه به شیوع کرونا تمام تلاش خود را کرد در برنامههایش خللی ایجاد نشود.
وی در ادامه گزارشی از روند برپایی نشست های خبری و فعالیت های طی دوران کرونا ارائه کرد.
مریم جلالی در ادامه این نشست اظهار کرد: استقبال از جشنواره به لحاظ کمی قابل تامل است و آثار بسیاری از بانوان شاعر به دبیرخانه رسیده است. داوریهایی که در این جشنواره صورت گرفته را مدیون دبیر اجرایی هستیم، چراکه طراحی خوبی برای داوری انجام دادند و گزینش داورها به درستی صورت گرفت و تمام این بخش با نظر و نگاه کمیته علمی انجام شد و توانستیم کسانی را انتخاب کنیم که از منظر علمی صاحب اثر بودند و نگاه منصفانهای داشتند و در عین حال که دوستی نزدیکی با صاحب اثر داشتند اما آن را در داوری لحاظ نمیکردند.
دبیر علمی پانزدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر تصریح کرد: در بخش پژوهشی حدود ۲۸۶ اثر به دبیرخانه رسیده است. این یک بخش ویژه است و کمیت آثار خوب بوده و از افراد صاحب نامی به دست ما رسیده است. اما در مورد کیفیت آثار پژوهشی باید گفت علیرغم بالا بودن کمیت آثار اما تنوع آناه چشمگیر نبود و انتظار میرود در آینده نزدیک این بخش ارتقا پیدا کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: پس از ۱۴ سال یک خانم به عنوان دبیر علمی انتخاب جشنواره شعر شده و گمان میکنم استقبال بانوان حاضر در این دوره بیربط به این موضوع نباشد و این را میتوان یک پل ارتباطی مثبت تلقی کرد و امید میرود آینده درخشانی برای شعر فارسی داشته باشیم.
در ادامه مصطفی جلالی، دبیر اجرایی جشنواره اظهار کرد: فضای مجازی به کمک خیلی رویدادها آمده و ما در این دوره جشنواره شعر از آن غافل نشدیم. امسال در اختتامیه از مجموعههایی که به صورت مجازی و پایگاههایی که فعالیتهایی در عرضه شعر در فضای مجازی داشتند و کسانی که در دوران کرونا شعر گفتند، تقدیر خواهیم کرد.
وی در ادامه افزود: همچنین انتخاب چهرههای برتر حوزه دفاع مقدس توسط اهالی رسانه تجربه خوشایندی برای ما در جایزه جلال بود که آن را در جشنواره شعر فجر هم تکرار کردیم. حسین اسرافیلی، مرتضی امیری اسفندقه، عباس باقری، عباسعلی براتیپور، پرویز بیگی حبیب آبادی، محمدحسین جعفریان، عبدالرضا رضایینیا، بهزاد زرینپور، قادر طهماسبی (فرید)، محمدرضا عبدالملکیان، علیرضا قزوه، عبدالجبار کاکایی، علیمحمد مودب، یوسفعلی میرشکاک و سیمیندخت وحیدی چهره های برتر شعر دفاع مقدس هستند.
جلالی عنوان کرد: مراسم اختتامیه پانزدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر ۲۶ بهمن ماه در تالار وحدت برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به بخشهای مختلف این دوره جشنواره اظهار کرد: در ۵ بخش آثار جشنواره شعر فجر بررسی شد که البته بخش شعر بزرگسال به سه گروه کلاسیک، نو و محاوره تقسیم شد.
شعر بزرگسال:
شعر نو:
- از نو تازه شویم / محمدباقر کلاهی اهری / آرادمان
- اماننامه / سیداکبر میرجعفری / قو
- «ب» / م.موید / فرهنگ ایلیا
- پرنده بی آسمان / محمدرضا روزبه / آریاشهر
- مرگ چه ساده شروع میشود / سعیده هاشمی / فصل پنجم
محاوره:
- تقصیر دنیا بود و تهرونش / هادی خورشاهیان / آرادمان
- چهارده شب / مجید صالحی / شانی
- هرچه بود، آبی نبود / وحیده سادات میرهادی / فصل پنجم
شعر کلاسیک:
- دلم برای خزر شور میزند / سجاد حیدری قیری / مرکز فرهنگی ادبستان
- روزهای بعد از این... / لیلا مهذب / فصل پنجم
- مرور پنجرهها / سید وحید سمنانی / شهرستان ادب
- ناچارانه / محمد رهام / فصل پنجم
- نورهان / محمدرضا تقیدخت / سوره مهر
داوران این بخش علی هوشمند، مصطفی علی پور، امید مهدی نژاد، محمد مهدی سیار، مصطفی محدثی خراسانی، فریبا یوسفی و محمدسعید میرزایی بودند.
درباره شعر
- زندگی سعدی شیرازی / دکتر جواد بشری / نشر خاموش
- سر سخنان نغز خاقانی / محمدرضا ترکی / انتشارات سمت
- طرحها و ساختارهای تازه و ابتکاری در شعر معاصر / دکتر محمدرضا روزبه / نشر روزگار
- واجشناسی شاهنامه / جلال خالقی مطلق / انتشارات دکتر محمود افشار با همکاری نشر سخن
داوران این بخش بهروز سپیدنامه، وحید عیدگاه و زهیر توکلی بودند.
شعر کودک و نوجوان
- باران در خودم میبارد، حسین تولایی، شرکت انتشارات علمی و فرهنگی
- بق بقوها را بردن، سیصدتا بوق آوردن زهرا موسوی، شرکت انتشارات فنی ایران
- به من بگو خالخالی، شهلا شهبازی، انتشارات سروش
- عید اومده عروسکا، خاتون حسنی، نشر بهنشر(انتشارات آستان قدس رضوی)
- فقط جای تو خالیست، طیبه شامانی، شرکت انتشارات علمی و فرهنگی
- لباس پرپری، مریم هاشم پور، انتشارات سروش
داوران این بخش بابک نیک طلب، مریم اسلامی و کبری بابایی بودند.
وی درباره آمار آثار رسیده گفت: در بخش بزرگسال ۲۰۵۰ اثر، درباره شعر ۲۸۶ و بخش کودک و نوجوان ۱۷۲ به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
انتهای پیام/
نظر شما