تحولات منطقه

۲۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۳
کد خبر: ۷۴۳۶۵۳

نامگذاری صحن پیامبر اعظم، یادآور شمیم رحمت است

مصطفی خاکسار قهرودی/قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در یادداشتی به مناسبت تغییر نام صحن جامع رضوی به صحن پیامبر اعظم حضرت محمد(ص)، این صحن را بستری برای نشر و اشاعه سیره ناب نبوی دانست.

 به گزارش قدس آنلاین و به نقل از آستان نیوز متن یادداشت مصطفی خاکسار قهرودی به شرح ذیل است:
پیامبر اسلام(ص) به رأفت و کرامت شهره هستند، همچنان که میوه دل برومند ایشان، حضرت رضا(ع) که مشهدی‌ها توفیق میزبانی از ایشان را دارند به همین خصائل متصف هستند و جهانیان، ایشان را به امام رئوف و امام شفیع می‌شناسند.
از دیرباز زائران و مجاورانی که بارگاه حضرت رضا(ع) مشرف می‌شدند آرزو داشتند تا صحن و رواقی در بارگاه منور رضوی به نام نامی پیامبر عظیم‌الشان اسلام نامگذاری شود و اینک این مهم محقق شده و همزمان با مبعث رسول اسلام(ص) این اتفاق جریان‌ساز رقم خورد.
هدف اصلی در هنگامه تشرف به حرم اهل بیت(ع) و به ویژه امام رضا(ع)، یادآوری میزان نیاز و ارادت ما به شأن والامقام تمام ائمه اطهار(ع) است و چه شأنی بالاتر از جایگاه رفیع و دست نیافتنی پیامبر اسلام(ص)؛ بنابراین ضروری است در هنگامه تشرف به حرم شمس‌الشموس نیز هرچه بیشتر این نیاز خود به حضور و یادآوری رسول قرآن را به خویش و نفس خویش یادآوری کنیم و چه راهکاری بهتر از اینکه با نامگذاری صحنی به نام پیامبر کرامت، یاد و نام ایشان دائما و بیش از پیش بر زبانمان جاری و ساری شود.
اساسا فلسفه نامگذاری نیز همین است؛ نام‌ها قرار است یادآور یادها، خصائل و صفات نیکو باشند و کدامین نام را نیکوتر از نام والای پیامبر اسلام که تمام زمان‌ها و ادوار ایشان را به محمد امین و رسول وحی می‌شناسد سراغ دارید؟ شمیم رأفت و مهر با این نامگذاری در صحن و سرا و حرم حضرت رضا(ع) بیش از پیش استشمام خواهد شد.
در پایان امیدواریم این نامگذاری و همچنین این صحن، تبدیل به جایگاهی برای نشر و اشاعه سیره ناب نبوی شود که گمشده بشر مدرن است؛ گل‌واژه سیره نبوی همانا عطوفت و مهر است که باید برنامه‌هایی تبیینی متعددی از این صحن برای آن در نظر گرفته شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.