تحولات لبنان و فلسطین

۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۲
کد خبر: 752320

عضو جامعه مدرسین ورود نهادهای دولتی در امور مساجد را ناشی از بر زمین ماندن این وظیفه اجتماعی دانست و گفت: مساجد باید به صورت مردمی اداره شوند.

مساجد باید مردمی اداره شوند

به گزارش قدس آنلاین، آیت الله سید محمد غروی، از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در دیدار حجت الاسلام سید ناصر میرمحمدیان مدیرعامل بنیاد هدایت با اشاره بایسته‌های عملکرد مساجد، بیان کرد: فعالیت مساجد زیر نظر تشکیلات دولتی چندان توجیه ندارد و باید به صورت مردمی اداره شوند.

 

عضو جامعه مدرسین گفت: وقتی کارهایی روی زمین بماند نهادهایی به اجبار این کارها را به عهده می گیرند؛ برخی وظایف را جامعه باید به عهده بگیرد نه اینکه نهادها دولتی به میدان بیایند.

 

وی با اشاره وضعیت معیشتی ائمه جماعات و طلاب، بیان داشت: طلاب مبلغ هم نیازمندی هایی دارند. شرایط کنونی با گذشته متفاوت است؛ در گذشته نیازها محدود بود و در کل نصابی از تقوا حاکم بود و مردم وظیفه می دانستند مستقیم یا غیر مستقیم روحانیون را تأمین کنند، اما اکنون شرایط دگرگون شده است.

 

آیت الله غروی با بیان اینکه شرایط زمانه موجب شده که در حال حاضر بافت ائمه جماعات به هم بخورد، تصریح کرد: در گذشته امامان جماعات مردمی بودند و بزرگان ائمه جماعات با پشتوانه مراجع وارد میدان می شدند. اگر شما انتظار دارید که یک امام جماعت نیمی از وقت خود را در اختیار مسجد بگذارد باید زندگی او تأمین شود و در عین حال نباید افراد را با دادن هدیه شرطی کرد.

 

فعالیت‌های مسجد باید همسو با انقلاب باشد

 

عضو جامعه مدرسین اظهار داشت: مسجد باید همسو با انقلاب حرکت کند و دستاویز جناح ها نباشد و ما شاهدیم که برخی که می خواهند کار فرهنگی انجام دهند دچار تندروی هایی می شوند؛ در این میان امام باید این ها را کنترل کند.

 

آیت الله غروی با اشاره به تعطیلی مساجد در دوران کرونا گفت: ما از ابتدا با این شیوه ای که در برخورد با مساجد اتخاذ شد و مساجد را به تعطیلی کشاند مخالف بودیم؛ معتقدیم که روحانیت نسبت به مساجد به عنوان پایگاه خود منفعل عمل کرده است و می توانست بهتر از این عمل کند.

 

وی افزود: در گذشته مردم سطح سواد پایینی داشتند اما در حال حاضر افراد مسجدی در سطح بالایی از سواد قرار دارند و این کار را دشوار می کند؛ کار در مسجد نیاز به سلیقه و سواد بیشتر دارد.

 

عضو جامعه مدرسین بیان داشت: بنیاد هدایت باید وارد عمل شود و از افراد سطح بالاتری بهره بگیرد و اساتید حوزه ای که شاید خیلی وابستگی مالی هم نداشته باشند را جایگزین افراد سطح پایین کند.

 

امامان جماعتی داریم که توانستند ظرفیت حکمرانی را پای کار بیاورند

 

حجت الاسلام میرمحمدیان نیز در این دیدار با اشاره به فعالیت ائمه جماعات گفت: شعار اصلی و محوری ما در بنیاد هدایت، تعالی شبکه امامت است. پس از آنکه به تعداد قابل قبولی امام محله دست پیدا کردیم که می توانستند روی پای خود بایستند، به دنبال یک فعالیت گفتمان سازی خواهیم بود تا اثر عملکرد امامان بر زندگی مردم را نشان دهیم.

 

مدیر عامل بنیاد هدایت تاکید کرد: برخی معتقدند آنچه در طرح امامان محله هدف گیری شده است قابل دسترسی نیست در حالی بسیاری از نمونه های امامان موفق را در حال حاضرداریم و توانسته اند ظرفیت های حکمرانی را پای کار بیاورند و حکمرانی محلی کوچکی را در محله و مسجد ایجاد کرده اند. ما امامی داریم در منطقه داراب فارس که می گوید مردم محله از اول کرونا ۵ گوسفند نذر کرده اند تا امام محله شان به کرونا مبتلا نشود و این امر نشان می‌دهد که وجود امام برای این محل و مردمش چقدر مهم و کارگشاست.

منبع: شبستان

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.