تحولات منطقه

۱۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۴
کد خبر: ۷۵۵۳۵۵

گزارش جدیدی که از سوی یک سازمان اسلامی در آمریکا منتشر شده نشان می‌دهد که تعداد مساجد در این کشور با وجود مخالفت‌ها و بسته‌شدن تعدادی از آنها در حال افزایش است.

افزایش مساجد در آمریکا با وجود مخالفت‌ها
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، خبرگزاری ایکنا به نقل از واشنگتن پست نوشت:

در این گزارش که توسط جامعه مسلمانان آمریکای شمالی (Islamic Society of North America) موسوم به ISNA، مرکز خیرخواهی مسلمانان و انستیتوی سیاست و درک اجتماعی به طور مشترک منتشر شده نشان می‌دهد که با وجود اینکه تعداد زیادی از مساجد آمریکایی‌های آفریقایی تبار در حال بسته شدن است، تعداد کلی مساجد در ایالات متحده همچنان در حال رشد است.

احسان باگبی (Ihsan Bagby) که پیش‌تر گزارش‌های مشابه‌ای را در سال‌های ۲۰۰۱ و ۲۰۱۰ منتشر کرده بود در مورد گزارش جدید گفت: در سال ۲۰۲۰، نظرسنجی مساجد ایالات متحده نشان داد ۲۷۶۹ مسجد در آمریکا وجود دارد که نسبت به سال ۲۰۱۰ که تعداد ۲۱۰۶ مسجد در این کشور وجود داشت، رشد ۳۱درصدی تعداد مساجد در این کشور را نشان می‌دهد.

باگبی در توضیح این افزایش گفت: بدون شک، نیروی محرکه اصلی افزایش مساجد، رشد مداوم جمعیت مسلمانان در آمریکا به دلیل مهاجرت و میزان زاد و ولد است.

این گزارش نشان داد که پیش از شیوع کرونا، در نماز جمعه به طور متوسط در هر مسجد ۴۱۰ نفر شرکت می‌کردند.

به گفته باگبی، تقریباً (۹۸درصد) مساجد آمریکایی از سوی مردم محلی اداره می‌شوند. آنها به طورمتوسط ​​بیش از سایر گروه‌های مذهبی در مراسم بین‌مذهبی و اجتماعی شرکت می‌کنند.

این گزارش حاکی از آن است که مخالفت با ساخت عبادتگاه‌های مسلمانان نشان می‌دهد که تبعیض ضد مسلمانان بیش از سایر اشکال تبعیض مذهبی در ایالات متحده نهادینه شده است.

این محقق تصریح کرد: جامعه مسلمانان آمریکا بسیار متنوع است و اغلب تمایل به راه‌اندازی مسجد دیگری بعد از اینکه یک مسجد به حداکثر ظرفیت خود رسید، وجود دارد. این چیزی است که ما در بسیاری از گروه‌ها از افغان ـ آمریکایی‌ گرفته تا سومالی-آمریکایی‌ دیده‌ایم. این پدیده‌ای است که در سایر گروه های مذهبی در آمریکا هم مشاهده می‌شود.

تحقیقات در سال ۲۰۱۰ نشان داد که ۱۷درصد از مساجد آمریکا در مراکز شهری هستند. این تعداد در گزارش سال ۲۰۲۰ به دلیل رشد مساجد جدید در مناطق حومه‌ای و روستایی و تعطیلی بسیاری از مساجد آمریکای آفریقایی تبار در شهرهای بزرگ، به ۶ درصد کاهش یافت. اکثر مساجد جدید ساخته شده در آمریکا در مناطق حومه شهری یافت می شوند. این تغییر منعکس کننده جایگاه جمعیتی مسلمانان در آمریکا است.

برخی از عوامل منجر به تعطیلی مساجد آمریکایی‌های آفریقایی تبار شده است، از جمله درگذشت رهبر سابق جنبش ملت اسلام، واریث دین محمد(Warith Deen Mohammed)، که یکی از بنیانگذاران جنبش مسلمان سنی مذهب آمریکایی آفریقایی تبار بود.

اولین موج گرویدن به اسلام در ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ جوامع جدیدی از مسلمانان آمریکایی آفریقایی‌تبار ایجاد کرد. موج دوم گرویدن به اسلام آمریکایی‌های آفریقایی تبار در اوایل دهه ۱۹۹۰ رخ داد، که تحت تأثیر فیلم «مالکوم ایکس»، جهانی‌سازی و معروف شدن برخی از مسلمانان در فرهنگ «هیپ هاپ»(نوعی فرهنگ اجتماعی که موسیقی نقش مهمی در آن دارد) ایجاد شد. با پیر شدن اعضای موج اول، بسیاری از مساجد آمریکایی آفریقایی‌تبار با چالش ادامه فعالیت روبه رو شدند.

به گفته باگبی، حضور در مساجد به ویژه در گروه‌های سنی ۱۸تا ۳۴ سال همچنان قوی است و این موضوع از گروه‌های یهودی و مسیحی بسیار بیشتر است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.