به گزارش قدس آنلاین، محسن آهنی، شب گذشته با اشاره به اینکه مصرف یکباره خرما باعث ناتوازن مواد مغذی میشود، از دامداران شهرستان خواست از پرورش و چراندن دامهای خود در باغ های خرما اجتناب کنند و در صورت مبتلا شدن دام به بیماری اسیدوز، حتما دام را برای درمان به شبکه دامپزشکی منتقل کنند.
وی با بیان اینکه افزایش مصرف ضایعات خرما باعث بروز نفخ و اسیدوز در دام میشود، گفت: بیماری اسیدوز در فصل برداشت خرما به علت تمایل زیاد نشخوارکنندگان به خرما و با توجه به میزان بالای مواد قندی در خرما، زمینه تکثیر و رشد باکتریها را فراهم میکند و در نتیجه اسید لاکتیک تولید میشود که این اسید علاوه بر آسیب رساندن به دستگاه گوارش دام، جذب خون میشود و موجب افسردگی دام و ایجاد عفونت در مخاطات دستگاه گوارش می شود که بر اثر اسید آسیب دیده است.
وی افزود: بیماری اسیدوز با بیاشتهایی، کمآبی، زمینگیری و مرگ در دام ظاهر میشود و مواد غذایی قندی از قبیل کشمش، گندم، جو، ذرت، انگور، خرما و سورگوم در ایجاد این بیماری متابولیکی در نشخوارکنندگان موثر است.
منبع: ایسنا
انتهای خبر/
نظر شما