به گزارش قدس آنلاین، بهزاد محمدی - معاون وزیر نفت در مراسم آغاز به کار نمایشگاه و همایش معرفی فرصتهای سرمایهگذاری و توسعه صنایع نفت، گاز، پالایش، پتروشیمی و انرژیهای تجدیدپذیر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اظهار کرد: با اجرای طرحهای پیشران با هدف ارزش سازی و متنوع سازی سبد محصولات پتروشیمی در حدود ۳.۵ میلیون تن محصول متنوع به ظرفیت تولید پتروشیمی افزوده میشود و این جریان محرک خوبی برای توسعه پارکهای شیمیایی است.
وی با بیان اینکه هم اکنون به طور متوسط سالانه حدود ۴۷ میلیون تن معادل یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت خام، خوراک به صنایع پتروشیمی عرضه می شود، گفت: ظرفیت فعلی تولید پتروشیمی کشور حدود ۹۰ میلیون تن در قالب فعالیت ۶۷ مجتمع پتروشیمی است.
وی با اعلام اینکه مجموع تولید محصول قابل فروش صنعت پتروشیمی ایران در سال گذشته، حدود ۳۴ میلیون تن بود که از این میزان ۲۴ میلیون تن صادر شده و درآمد صنعت معادل ۱۵ میلیارد دلار بوده است، تصریح کرد: برنامه سال ۱۴۰۰ تولید محصول قابل فروش ۴۵ میلیون تن و درآمد ناشی از فروش و صادرات حدود ۲۱.۵ میلیارد دلار برآورد شده است.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با بیان اینکه تا سال ۲۰۴۰ میلادی رشد تقاضای سالانه برای محصولات پتروشیمی و پلیمری در بازار ۴.۵ درصداست، درحالی است که رشد تقاضا برای فرآورده های نفتی سالانه کمتر از یک درصد است، بیان کرد: هم اکنون ایران در تولید محصولات عمده، ۲۵ درصد ظرفیت تولید صنایع پتروشیمی خاورمیانه و ۲.۵ درصد جهان را در اختیار دارد و پس از عربستان در جایگاه دومین تولیدکننده بزرگ محصولات عمده پتروشیمی در خاورمیانه است.
وی با تاکید بر اینکه در حوزه درآمدی هم تا سال ۱۴۰۴ درآمد صنعت پتروشیمی به ۳۷ میلیارد دلار و سال ۱۴۰۶ به ۵۳ میلیارد دلار افزایش می یابد که حاکی از تاثیر مهم این صنعت در اقتصاد کلان کشور است، تبیین کرد: میزان برداشت خوراک توسط صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۴ به معادل دو میلیون بشکه نفت خام در روز و تا سال ۱۴۰۶ به بیش از ۲.۳ میلیون بشکه معادل نفت خام در روز افزایش می یابد.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با یادآوری اینکه تاکنون حدود ۸۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی انجام شده است، خاطرنشان کرد: حجم سرمایه گذاریها تا پایان سال جاری به ۸۵ میلیارد دلار خواهد رسید.
گفتنی است، نمایشگاه و همایش معرفی فرصتهای سرمایهگذاری و توسعه صنایع نفت، گاز، پالایش، پتروشیمی و انرژیهای تجدیدپذیر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ۳ تا ۵ آبان برگزار میشود. علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت این گردهمایی تخصصی به نشانی Www.ifeex.ir مراجعه کنند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/
نظر شما