ایمان امیدواری از چهرههای شناخته شده در چهرهپردازی سینماست. جشنواره فجر در ادوار مختلف برای او خوشیمن بوده و تاکنون سه سیمرغ بهترین چهرهپردازی را برای فیلمهای «زیر سقف دودی» و «شبی که ماه کامل شد» و «ابلق» به دست آورده است.
امیدواری که سال پرکاری را پشت سر گذاشته در گفتوگو با خبرنگار ما میگوید: سه فیلم «شب، داخلی، دیوار» ساخته وحید جلیلوند، «تفریق» به کارگردانی مانی حقیقی و «برادران لیلا» ساخته سعید روستایی از پروژههایی است که در آنها حضور دارم و از کارهای امسال من است.
وی در ادامه میافزاید: هر سه اینها از فیلمهای درجه یکی هستند که کار کردم و تجربههای بسیار خوبی را برایم رقم زدند.
چالشهای جذاب گریم در فیلمهای آبیار
امیدواری که تاکنون سیمرغهایش را از حضور در آثار فیلمسازان زن سینمای ایران به دست آورده، از تجربه فیلم «ابلق» که سال گذشته برایش با سیمرغ همراه بوده و همچنین چالشهای گریم بازیگران مشترک دو فیلم آخر نرگس آبیار میگوید: گریم فیلم «شبی که ماه کامل شد» متعلق به یک اقلیم بود و «ابلق» هم زندگی افرادی از یک منطقه خاص در پایتخت را روایت میکرد که با یکدیگر بسیار متفاوت بودند، اما هر کدام برای من شرایط و جذابیتهای خاص خودش را داشت.
کارگردانان داوران خوبی برای بخشهای تخصصی هستند
این چهرهپرداز سینمایی درباره اهمیت نگاه تخصصی به بخشهای پشت صحنه و انتخاب داورانی که این فضا را به درستی بشناسند، میگوید: رشتههایی در سینما هستند که تخصصیترند و اگر قرار باشد برای هرکدام از بخشهای پشت صحنه نگاهی تخصصی داشته باشیم طبیعتاً باید یک متخصص را انتخاب کرد، اما به نظرم انتخاب فیلمسازان در داوری اتفاقی است که میتواند نبود چهره متخصص آن حوزه را جبران کند. وقتی چندین کارگردان در این هیئت حاضرند به دلیل اینکه چهرهپردازی، طراحی صحنه و لباس را میشناسند بهتر میتوانند آن را داوری کنند. ضمن اینکه اصولاً کارگردانان مطرح و بزرگی برای داوری انتخاب میشوند که در آثارشان چنین فضایی را تجربه کردهاند. البته چهرهپرداز هم میتواند داور باشد، چنانکه عبدالله اسکندری در دورهای داور جشنواره بود. من هیچگاه مشکلی با این موضوع نداشتم و به نظرم کارگردانان به دلیل شناخت این فضا میتوانند داوران خوبی باشند.
امیدواری که خاطرات خوبی از جشنواره فیلم فجر دارد، در آستانه برپایی چهلمین دوره فجر میگوید: اگر حال دل مردم خوب باشد این جشن هم بیشتر به ما میچسبد. متاسفانه شرایط کرونا باعث شده مردم نگران باشند اما اگر حال آنها خوب باشد طبعاً جشنوارهها هم جذابتر میشوند و رقابت در آن بیشتر میچسبد.
امیدوارم هیجان دوباره به جشنواره بازگردد
وی ادامه میدهد: سال گذشته به دلیل شیوع کرونا، هیجانات همیشگی مختص جشنواره وجود نداشت. در حالی که هیجان ایام جشنواره و تماشای فیلمها کنار یکدیگر است که جذابیت دارد، اما دوره قبل اینطور نبود و امیدوارم این هیجان دوباره به جشنواره بازگردد و امسال به ما خیلی خوش بگذرد و فیلمها را با همدیگر ببینیم و یک فضای رقابتی جذاب را تجربه کنیم.
انتهای پیام/
نظر شما