رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این جلسه با طرح این پرسش که چرا باید نسبت به اُمیکرون نگران باشیم، گفت: وضعیت در سویه جدید کرونا و اُمیکرون به گونهای است که سرایتپذیری آن پنج برابر بیشتر از دلتایی است که خود هفت برابر سویههای قبلی قدرت سرایتپذیری داشت.کیانی با بیان علت اینکه چرا قدرت سرایتپذیری اُمیکرون ما را نگران میکند، اظهار کرد: ما در بیمارستانها تعداد تختها و امکانات محدودی داریم ولی در یک فرصت بسیار کوتاه باید بیماران بسیار زیادی را پاسخگو باشیم.
فاصله ۲۰روزه وضعیت آبی تا قرمز
وی با تأکید بر اشتباه موجود در بین مردم درخصوص اینکه گفته میشود علائم آن شبیه سرماخوردگی است و مرگ و میر در این سویه ضعیفتر و خفیفتر از سایر سویههای قبلی است، عنوان کرد: در سویه جدید تحت هر شرایطی مبنا را بر کرونا باید گذاشت مگر اینکه خلاف آن ثابت شود؛ چرا که طول دوران نقاهت در اُمیکرون چهار روز است و از زمانی که سرایت میکند تا زمانی که فرد بستری میشود، زمان کوتاهی طی میشود و این شرایط را برای بستری بیمار سخت میکند.
وی در خصوص ضرورت تزریق و جدی گرفتن واکسیناسیون دُز دو به خصوص دُز سوم با اشاره به اینکه میزان آنتیبادی واکسنها افت کرده است، افزود: از زمانی که واکسن زده میشود تا ۶ماه بعد اثرات واکسن افت میکند به همین دلیل میزان سرایتپذیری بالا رفته است، اما در کشور ما که واکسیناسیون گسترده را از شهریور آغاز کردهایم حاشیه امنیت بالاتری به نسبت سایر کشورها داریم.
وی در بیان تفاوت اُمیکرون با سایر سویههای دیگر کرونا به عفونتهای مجدد و اینکه کسانی که مبتلا میشوند شانس مبتلا شدن دوبرابری خواهند داشت اشاره و عنوان کرد: اگر شرایط و دستورالعملها را جدی نگیریم و رعایت نکنیم با توجه به قدرت سرایتپذیری و میزان دو برابری و تصاعدی بودن بیماران وضعیت آبی و شکننده استان در مدت ۲۰ روز قرمز خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه دز سوم برای کسانی که سه ماه از دزهای قبلی آنها گذشته است به خصوص سنین بالای ۷۰سال بسیار در پیشگیری از ابتلا به اُمیکرون مؤثر خواهد بود، بیان کرد: راهبرد ما در بحث اُمیکرون به طور کلی تأکید بر تزریق واکسن به خصوص دز سوم و همچنین رعایت دستورالعملهاست.
وی افزود: در ارتباط با سویه جدید کرونا تنها چیزی که میتواند ما را نجات دهد رفتن به سمت واکسن دز سوم و یا حتی تزریق واکسن برای کسانی است که احتمالاً دور اول و دوم را نزدهاند.
توصیههای مرگآور در فضای مجازی
رئیس سازمان نظام پزشکی خراسان رضوی هم با تأکید بر سرعت ۵ تا ۱۰ برابری اُمیکرون گفت: در بدترین شرایط تا ۱۵دی ماه ۲۶۰ تا ۲۷۰ هزار نفر در سراسر دنیا به این ویروس مبتلا خواهند شد.
علیرضا صداقت با انتقاد از اینکه گفته میشود کشندگی این ویروس کمتر از سویههای قبلی است، عنوان کرد: این درست است که ویروس ضعیفتر از قبلیهاست، اما وقتی در یک برهه زمانی کوتاه تعداد بیماران زیاد شود خودش در طولانیمدت موجب مرگ و میر خواهد شد.
وی با تأکید بر ضرورت تسریع در انجام واکسیناسیون، به مظلوم واقع شدن دز سوم واکسن بر اثر تبلیغات زرد در فضای مجازی و فرضیههایی که سبب دوری مردم از تزریق واکسن میشود اشاره و عنوان کرد: فاصله دز دوم تا دز سوم فاجعهآمیز است؛ ما چیزی به نام دز بوستر نداریم و باید تزریق دز سوم را با قدرت و جسارت بیشتر انجام دهیم.
دز سوم مشتری ندارد
معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم با ارائه آماری در خصوص وضعیت تزریق واکسن با اشاره به اینکه در تزریق دز اول ۹۱/۶ درصد و دز دوم ۷۶/۶۱درصد بالای ۱۸سال تزریق واکسن داشتهایم، افزود: در سنین بالای ۱۲سال ۹۱/۶۹ در دز اول و ۷۵/۵۷ درصد تزریق دز دوم را داشتیم.
وی با بیان اینکه ما فضا، نیرو و واکسن به مقدار کافی داریم اما مراجعهکننده برای واکسن نداریم، افزود: تنها ۵/۵درصد نسبت به تزریق دز سوم اقدام کردهاند و تاکنون ۱۸۵هزار دز سوم تزریق کردهایم، این در حالی است که ما باید بیش از ۳میلیون و ۵۹۶ دز در نوبت سوم تزریق انجام دهیم.
وی در خصوص چگونگی تزریق نوع واکسن برای دز سوم هم توضیح داد: اگر کسی واکسن سینوفارم، برکت و بهارات زده باشد ترجیحاً دز سوم را هم باید از جنس خودش تزریق کند، ولی اگر در شرایطی قرار گرفت که واکسن موجود نبود، پاستوکوک پلاس و آسترازنکا هم میشود تزریق کرد.
وی افزود: کسانی که واکسن اسپوتنیک و آسترازنکا زده باشند باید واکسن آسترازنکا و یا پاستوکوک پلاس را تزریق کنند. وی با اشاره به اینکه ما در استان سه کار تشدید نظارتها، آمادگی واحدهای بهداشتی- درمانی و تشکیل ستاد مدیریت کرونا در تمام ادارات را انجام دادهایم، در خصوص تشدید نظارتها و اینکه پنج مرحله در خصوص مدیریت هوشمند کرونا در نظر گرفته شده است، گفت: از ۲۱ آذر مدیریت هوشمند آغاز شده که فاز اول ادارات، فاز دوم حمل و نقل درون شهری، فاز سوم صنوف است که از ۵دی ماه آغاز خواهد شد، بعد حمل و نقل برونشهری و در آخر هم در واحدهای آموزشی این مدیریت هوشمند اعمال خواهد شد.
یادواره سردار دلها
رئیس سازمان صدا و سیمای خراسان رضوی و رئیس قرارگاه رسانهای استان در این جلسه با اشاره به نزدیک شدن به دومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی بیان کرد: آنچه در خصوص شهید سلیمانی باید مورد توجه قرار گیرد پرهیز از افراط و تفریط در پرداختن به شخصیت والای این شهید بزرگوار و پرهیز از اسطورهسازی و دست نیافتنی جلوه دادن ایشان است.
نصرپور افزود: مقابله با مصادره کردن شخصیت شهید سلیمانی از سوی گرایشها و جناحهای سیاسی خاص است و از طرفی برجسته کردن شخصیت فراجناحی ایشان و رسانهای کردن محبوبیت سیاسی ایشان در بین نخبگان سیاسی و مردم و علل محبوبیت وی مهم و باید مد نظر قرار گیرد.
افشین تحفهگر، معاون فرهنگی و رسانهای اداره ارشاد خراسان رضوی هم با بیان اینکه یک اتفاقی که در بحث سالگرد شهید سلیمانی میافتد این است که تبلیغات بیش از اندازه ممکن است به ضدارزش تبدیل شود، عنوان کرد: به نظر میرسد تولید محتوا در فضای مجازی شاید بتواند تأثیرگذاری بیشتری بر برگزاری سالگرد سردار سلیمانی داشته باشد.
مدیرعامل مؤسسه فرهنگی قدس هم در این جلسه با تأکید بر اینکه در برگزاری سالگرد شهادت سردار سلیمانی باید از بعد کیفی و محتوایی اقدامات، برنامههای همسنگ و در شأن این شهید تدارک دیده شود اظهار کرد: پرسش مهمی که همه ما باید به آن توجه داشته باشیم این است که این شهادت و این استقبال از پیکر مطهر سردار نشانه چه چیزی بود که به تعبیر رهبر معظم انقلاب با وجود همه توطئهها و هجمههای بیگانگان زنده بودن انقلاب را نشان داد.
علی یعقوبی با بیان اینکه شهید سلیمانی به تعبیر رهبر انقلاب دوگانههایی را به هم نزدیک کرده و همزمان و توأمان این دوگانهها را داشته است، گفت: بحث شجاعت و تدبیر است و از طرفی توجه به ترفندهای جنگاوری در عین توجه به وجوه شرعی و اینکه هدف وسیله را توجیه نمیکند.
وی افزود: مکتب حاجقاسم جای کار بسیاری برای پرداختن دارد و ابعاد کمتر پرداخته شده همچنان باقی مانده که باید به آن پرداخته شود.
نظر شما