به گزارش قدس آنلاین به نقل از آستان نیوز، حجتالاسلاموالمسلمین احمد مروی در نخستین اجلاس سالانه مجمع خطبای خراسان به جایگاه رفیع هدایت در دین اسلام اشاره و بابیان اینکه سوره حمد از برترین گنجهای عرش الهی است، ابراز کرد: در این سوره مبارکه یک دعا آورده شده که آنهم هدایت بوده، در این عالم هیچ امری ارزشمندتر از هدایت نیست و کار روحانیت تبلیغ دین و هدایت جامعه است.
وی در ادامه به آیه شریفه «الَّذینَ یبَلِّغُونَ رِسالاتِ اللَّهِ وَ یخْشَوْنَهُ وَ لا یخْشَوْنَ أَحَداً إِلاَّ اللَّه» اشاره و تصریح کرد: یکی از مهمترین ویژگیهای مبلغان دین تنها از خداوند ترسیدن است، خداوند در این آیه مبارکه میفرماید کسانی که تبلیغ رسالتهای الهی میکنند از هیچکس جز خداوند نباید هراس داشته باشند.
تولیت آستان قدس رضوی اخلاص را موجب برکت زندگی انسان دانست و اضافه کرد: ترس تنها از دست دادن جان نیست، گاهی ترس از دست دادن منفعت مالی، آبرو و شئونات کاذبی که برای خود ساختهایم، موجب میشود حقایق دینی را بیان نکنیم. اینکه یک خطیب و مبلغ، مطلب دینی را بیان نکند چون ممکن است مستمع یا فلان شخص ناراحت شود، کار درستی نیست، مبلغ دین در بیان معارف الهی جز خداوند نباید از هیچکسی بترسد.
وی ابراز کرد: خطیبی میتواند هدایتگر جامعه و مبلغ دین باشد که از اخلاص برخوردار بوده و هیچ انگیزهای جز رضای الهی، نشر معارف قرآن و اهلبیت(ع) و مصلحت جامعه نداشته باشد و بتواند شجاعانه حقایق دین را بیان کند.
حجتالاسلاموالمسلمین مروی بر لزوم مخاطب شناسی و بیان مطالب متناسب با نیاز جامعه و میزان ادراک مستمع در منبرها تأکید و خاطرنشان کرد: مطالب بیان شده در منبرها باید مستند، محکم و مستدل باشد و از بیان مطالب غیر موثق و بیپایه و اساس پرهیز شود.
وی با بیان اینکه هدایت و دعوت مردم به خداوند باید با علم، آگاهی، مطالعه، بصیرت، بیان مطالب از منابع موثق و توجه به میزان ادراک مخاطبان همراه باشد، عنوان کرد: منبر جایگاهی بسیار قدسی و بافضیلت است که نباید بابیان موضوعات غیر موثق به آن خدشه وارد کرد، خطبا در قبال هر سخنی که در منبر میگویند روز قیامت باید پاسخگو باشند.
تولیت آستان قدس رضوی منبر را جایگاهی با اصالت و کارآمد در بیان معارف الهی دانست و گفت: منبر جایگاه بیان ادله محکم، متقن و استدلالهای عقلی برای پاسخگویی منطقی به شبهات انحرافی و تحکیم باورهای دینی مردم است.
وی در ادامه به تاریخ درخشان خراسان و مشهد در سخنوری، خطابه و ادبیات اشاره و اظهار کرد: متأسفانه مشهد تا حدودی از جایگاه درخشان تاریخی خود در تربیت خطیب فاصله گرفته و از این حیث دچار کمبود است که باید برای استعدادیابی و تربیت خطبای توانمند برنامهریزی شود.
حجتالاسلاموالمسلمین مروی با اشاره به سابقه تاریخی و برکات «جلسات تمرین منبر» در تقویت فصاحت و فنون خطابه، بر لزوم احیای این جلسات تأکید و تصریح کرد: علیرغم توسعه ابزارهای ارتباطی، همچنان منبر کارآمدی خود را دارد و تبلیغ چهره به چهره یکی از مؤثرترین انواع تبلیغ دین به شمار میرود.
وی دفاع از انقلاب اسلامی را یکی دیگر از وظایف خطبا برشمرد و با اشاره به جنگ اقتصادی دشمن و توطئه ایجاد ناامیدی در جامعه، ابراز کرد: آگاهی بخشی، بصیرت افزایی و امیدآفرینی رمز شکست توطئههای دشمن علیه ایران اسلامی است. مردم با مشکلاتی مواجه هستند و گلایههای به حقی نیز دارند، روحانیون نیز باید این مشکلات و نارساییها بیان کنند اما درعینحال شرایط را هم باید تبیین و موفقیتها، عزت، اقتدار و سربلندی ایران اسلامی را نیز برای مردم بازگو و جامعه را به آینده امیدوار کنند.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: علیرغم وجود همه تحریمهای ظالمانه و دسیسههای دشمن، ایران اسلامی با تکیهبر توانمندی داخلی در حوزههای مختلف دستاوردها و موفقیتهای بزرگی را به دست آورده است، این دستاوردها باید برای مردم بیان شود. اگر انقلاب اسلامی نبود؛ نفوذ استعمار و ظلم و استبداد دوران طاغوت هیچ اثری از مظاهر دین و اعتقادات اسلامی در کشور باقی نمیگذاشت.
حجتالاسلاموالمسلمین گفت: در منبر باید تحلیل ارائه داد و خط اصیل انقلاب اسلامی، امام راحل و رهبری عظیمالشأن را برای مردم بیان و روشنگری کرد، باید به مردم قدرت تحلیل و تشخیص داد اما بههیچعنوان نباید از جناح یا جریانی سیاسی در منبر حمایت شود و این سیره امام و رهبری است.
نظر شما