تبلیغات دروغین را باور نکنید
سرهنگ جواد جهانشیری در تشریح این ماجرا تصریح کرد: کلاهبرداران با اجرای روشی جدید و در پوشش پرداخت قبوض برق از طریق نرمافزار «برق من» با ارسال پیامکهای گسترده به شهروندان و درج یک لینک آلوده، آنها را ترغیب میکنند برای نصب نرمافزار پرداخت قبض برق خود با تخفیفهای ویژه اقدام کنند.
رئیس پلیس فتا خراسان رضوی ادامه داد: بارها گفته شده ارسال پیامک از خطوط تلفن همراه و سامانههای پیامکی ناشناخته قابل اعتماد نیست و پیش از بازکردن لینکهای مشکوک و وارد کردن اطلاعات حساب بانکی، حتماً از مراجع مربوط در این زمینه تحقیق شود تا شهروندان در دام فیشینگ گرفتار نشوند.
در هفت روز گذشته متأسفانه تعدادی از شهروندان در دام مجرمان فضای مجازی که همین نوع کلاهبرداری را اجرا کرده بودند افتاده و پس از وارد کردن مشخصات کارت بانکی خود که تصور میکردند برای پرداخت قبض برق با تخفیف ویژه، راه درست را رفتهاند، حساب بانکی آنها مورد سرقت قرار گرفت.
رئیس پلیس فتا استان تشریح کرد: بررسی نمودار پروندههای وارده به پلیس فتا به این نکته اشاره داشت که در هفت روز گذشته ۲۰درصد شکایتها در زمینه نرمافزار پرداخت قبض برق و سامانه ثنا بود. شهروندان باید دقت داشته باشند وعده تخفیفهای ویژه در پرداخت قبوض با نصب نرمافزارهای مختلف یک راه کلاهبرداری است. از سوی دیگر هیچ دستگاه و یا نهاد دولتی پیامک انبوه از خط تلفن همراه شخصی ارسال نمیکند.
افزایش عضو، نیرنگ بالا کشیدن مال مردم!
سرهنگ جهانشیری در ادامه از شناسایی و دستگیری گرداننده یک صفحه اینستاگرامی که با عنوان تبلیغات و افزایش فالوور اقدام به کلاهبرداری از شهروندان میکرد، خبر داد.
رئیس پلیس فتا استان بیان کرد: شخصی با همراه داشتن مرجوعه قضایی به پلیس فتا استان مراجعه و شکایت خود را اینگونه مطرح کرد: قصد داشتم از روش تبلیغات در فضای مجازی به کسبوکار خود رونق دهم، در همین خصوص در شبکه اجتماعی اینستاگرام یک صفحهای متناسب با کسبوکارم ایجاد کردم و با فردی آشنا شدم که مدعی بود با تبلیغات و افزایش فالوور با تعداد بالا، خیلی زود به هدف خود خواهم رسید. من هم بدون تحقیق و اطلاع از هویت این فرد مبلغ ۱۲۰میلیون ریال به حساب او واریز کردم و بلافاصله پس از واریز وجه دیگر پاسخی از این فرد دریافت نکردم.
این مقام انتظامی بیان کرد: کارشناسان پلیس فتا تحقیقات خود را آغاز کردند و پس از انجام اقدامهای تخصصی و بهکارگیری امور فنی ضمن شناسایی مجرم در شبکههای اجتماعی، متوجه شدند این فرد با ترفند افزایش فالوور و تبلیغات گسترده در صفحات اینستاگرامی مشغول فعالیت مجرمانه و کلاهبرداری از کاربران فضای مجازی است. وی افزود: با مشخص شدن هویت ادمین صفحه برای پلیس و پس از هماهنگی قضایی مجرم در یکی از مناطق غرب مشهد دستگیر و به پلیس فتا استان منتقل شد. وی با رؤیت شواهد غیرقابل انکار ضمن اعتراف به کلاهبرداری حدود ۴۰۰میلیون ریالی از چند شهروند دیگر، معترف شد که با راهاندازی یک صفحه اینستاگرامی به بهانه فروش فالوور و تبلیغات اینستاگرامی سوژههای خود را جذب میکردم و پس از واریز وجه دیگر پاسخگوی آنها نبودم.
سرهنگ جهانشیری به کاربران فضای مجازی توصیه کرد پیش از واریز وجه به حساب افراد در خصوص هویت اصلی صاحب صفحه اطلاعات کسب کرده و با برقراری تماس تلفنی از جزئیات آن مطلع شوند.
رئیس پلیس فتا استان از شهروندان خواست از پرداخت بیعانه پیش از تحویل کالا یا خدمات در این فضا خودداری کرده و در صورت مشاهده موارد مشکوک، موضوع را از طریق شماره تماس مرکز فوریتهای سایبری ۰۹۶۳۸۰ یا سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir بخش ارتباطات مردمی گزارش کنند.
نظر شما