تحولات منطقه

ایام ۱۲ روزه کریسمس با سالروز میلاد حضرت مسیح(ع) در ۲۵ دسامبر آغاز می‌شود و تا جشن خاج‌شویان در روز ۶ ژانویه ادامه می‌یابد.

اگر مسیح (ع) بین ما بود...
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

داستان کریسمس، تولد و نبوت عیسی مسیح(ع)، داستانی آشنا و پرفراز و نشیب است. اینکه چگونه  دولت پلیسی زمان را به چالش کشید و در ادامه  مورد تهدید بزرگان یهود واقع می‌شود، تاجایی که تصمیم به قتل وی می‌گیرند. در این میان پرسشی هم به ذهن متبادر می‌شود؛ که اگر عیسی(ع) ۲هزار سال بعد و در شرایط کنونی به دنیا می‌آمد چه اتفاقی رخ می‌داد؟  

قدس برای پاسخ به این پرسش و پرسش‌های مشابه در این رابطه با کشیش مشهور مسیحی «پدر دیوید اسمیت» گفت‌وگویی ترتیب داده که در ادامه می‌خوانید. «دیوید اسمیت»(David Smith)،  کشیش «کلیسای ترینیتی»، نویسنده، فعال اجتماعی، استاد هنرهای رزمی و یک بوکسور حرفه‌ای ساکن استرالیاست. او کتاب‌های بسیاری در باب مسائل حقوق بشری به‌ویژه در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و بحران سوریه نگاشته است.«دیوید اسمیت» از سرسخت ترین مخالفان مداخله نظامی غرب در سوریه است.

پدر دیو! اگر عیسی(ع) در شرایط کنونی به دنیا می‌آمد چه اتفاقی رخ می‌داد؟

با شناختی که از خصوصیات این پیامبر خدا سراغ داریم با چه رویکردی از جانب ایشان در برخورد با تحولات کنونی جهان مواجه می‌شدیم؟ چه نوع استقبالی از ایشان و خانواده ایشان می‌شد؟ خب به نظرم بهتر بود پرسش را این‌طور مطرح کنیم که نحوه واکنش عیسی(ع) به آنچه در جهان امروز اتفاق می‌افتد، چگونه است؟ چون معتقدم عیسی هنوز زنده است و هنوز هم به اتفاقات جهان واکنش نشان می‌دهد. من معتقدم عیسی(ع) همچنان در میان ماست و از شیوه‌های شهوت‌ پرستانه رسیدن به پول و قدرت که سرکردگان کنونی جهان ما در پیش گرفته‌اند و بسیاری از آن‌ها به شهروندان خود اهمیت چندانی نمی‌دهند، غمگین است، چه برسد به رویکردی که آن‌ها در قبال سایر ملت‌ها و بشریت در پیش گرفته‌اند.

شیوه‌های تأثیرگذاری ایشان بر تحولات کنونی به چه شکلی است؟

من معتقدم عیسی(ع) همچنان نور حقیقت را به شبکه گسترده دروغ‌ها که به مکانیسم‌های امپراتوری خشونت آمیخته شده اند، می‌تاباند. به نظر من افرادی مانند «جولیان آسانژ» از جمله شیوه‌هایی برای تاباندن این نور بر تاریکی‌ها هستند و مقابله سرکردگان امپراتوری‌های خشونت با افرادی همچون آسانژ به همین دلیل است. آن‌ها تلاش می‌کنند تا جلو شفافیت و نمودیافتن حقیقت را بگیرند و مردم را همچنان در تاریکی نگه دارند. چون خوب می‌دانند اگر مسائل برای مردم روشن شود، دیگر جایی برای آن‌ها وجود نخواهد داشت. 

معتقدم عیسی(ع) همچنان از مشاهده کسانی که قربانی حرص و آز شرکت‌ها و سوءاستفاده امپریالیستی هستند رنج می‌برد، اما بی سر و صدا و از طریق مردان و زنان با ایمانی که در اقصی نقاط جهان در مسیر حق و حقیقت فعالیت می‌کنند، به تأثیرگذاری مشغول است. سرانجام روزی خواهد آمد که خواهیم دید این بدی‌ها در نهایت شکست می‌خورند و حقیقت و عشق پیروز می‌شوند.

اگر تصور کنیم عیسی(ع) به جای اینکه در دولت پلیسی روم به دنیا بیاید، در  دولت پلیسی ایالات متحده متولد شده بود، زندگی او چگونه می‌شد؟

اگر قرار بود عیسی در دوران کنونی ایالات متحده به دنیا بیاید، احتمالاً با مریم مقدس(مادر ایشان) مثل مهاجران غیرقانونی رفتار می‌شد و ممکن بود مادر و نوزاد تازه متولد شده به زندان خصوصی برای مهاجران غیرقانونی منتقل شوند؛ یعنی جایی که ابتدا از یکدیگر جدا و زندانی می‌شدند و احتمالاً در نوجوانی به دلیل ارتباطش با یک فعال برجسته، صلح‌جو یا غیر آن، تحت نظر قرار می‌گرفت و شاید دیدگاه‌های ضددولتی ایشان منجر به این می‌شد که سازمان‌های مجری قانون او را یک افراط‌ ‌گرای داخلی بدانند و شاید از سوی دولت به عنوان یک مخالف و تهدیدی بالقوه برای قدرت تلقی می‌شد و ممکن بود جاسوسان دولتی را به میان پیروانش بفرستند تا بر فعالیت‌های او نظارت کنند، در مورد تحرکات او گزارش دهند و او را حین زیر پا گذاشتن قانون به دام بیندازند. شاید هم اگر عیسی(ع) سعی می‌کرد به افراد فقیر غذا بدهد، به دلیل نقض قوانین مختلف که توزیع غذا بدون مجوز را ممنوع می‌کنند، تهدید به دستگیری می‌شد و احتمالاً به جای بازداشت توسط نگهبانان رومی، ممکن بود مجبور شود در یک بازداشتگاه مخفی دولتی «ناپدید» شود، جایی که او مورد بازجویی، شکنجه و انواع آزار و اذیت قرار می‌گرفت. در واقع، با توجه به ماهیت حکومت در آن زمان و اکنون، به طرز دردناکی آشکار است که عیسی(ع) چه در عصر مدرن ما متولد شده بود و چه در عصر خودش، باز هم توسط یک نظام پلیسی بازداشت و مصلوب می‌شد.

 این روزها مسیحیان سراسر جهان فرارسیدن میلاد مسیح و آغاز سال نو میلادی را جشن می‌گیرند؛ به نظرتان پیام امروز حضرت مسیح(ع) برای آن‌ها چیست؟

در این ایام ضمن برگزاری جشن‌ها و هدیه دادن‌ها، بهتر است به یاد داشته باشیم آنچه در آن شب پرستاره در بیت لحم رخ داد، تنها بخشی از داستان است. آن نوزاد بزرگ شد و مردی شد که از شر روی گردان نشد، بلکه در مقابل آن ایستاد و سخن گفت و ما نیز نباید کمتر از آن بکنیم. ولادت حضرت عیسی مسیح مولود رحمت و برکت برای جهانیان برای مردمی بود که به دلیل سلطه مستکبران و فشار رژیم های ویرانگر، غرق در تاریکی، جهل، فساد، محرومیت و تبعیض بودند. پیام عیسی مسیح نجات مردم از همه این‌هاست. اگر مسیح امروز در میان ما بود، حتی یک لحظه برای مبارزه با سران استبداد و استکبار جهانی دریغ نمی‌کرد. او گرسنگی و سرگردانی میلیون‌ها نفر را که توسط قدرت‌های استعمارگر به جنگ، فساد و خشونت تباه شده‌اند، تحمل نمی‌کرد. 

عیسی مسیح لحظه ای در مبارزه با آنچه نادرست بود و دعوت به آنچه درست بود تردید نکرد. به نظرتان برای مبارزه با پلیدی‌های جهان کنونی چگونه باید از آموزه‌های مسیح(ع) بهره‌مند شویم.

ما در ایام ناامیدکننده‌ای به سر می‌بریم و ویرانی‌هایی که در سوریه و عراق و به‌ویژه یمن تجربه شده، وحشتناک است. با این حال معتقدم خداوند در این دوران تاریک به ما فرصتی تاریخی داده تا با احترام و عشق متقابل گرد هم بیاییم تا بتوانیم با هم این مشکلات را برطرف کنیم. با هم و به لطف خدا می‌توانیم بسیاری از این تاریکی را به نور تبدیل کنیم. قدرت‌های ستمگر جهان به ویژه در ۱۰۰ سال اخیر در تقابل با معنویت و ارزش‌های والای انسانی در زندگی جامعه بشری فشار وارد کرده اند.

این امر منجر به فساد اخلاقی، اعتیاد، برهنگی، تخریب بنیان خانواده، افزایش استثمار، افزایش شکاف بین کشورهای ثروتمند و فقیر، بی عدالتی اجتماعی، بی توجهی به کرامت انسانی، تولید سلاح‌های مرگبار و افزایش توده‌ها شده است.

علم نیز مانند انسان قربانی حذف معنویت و بی‌توجهی به ارزش‌های دینی شده است.  عیسی(ع) با استکبار مبارزه کرد و عدل و توحید را ترویج کرد؛ عیسی مسیح که مظهر صفات الهی است در زمانی که جهل و بی عدالتی و بی توجهی به ارزش‌های انسانی رواج داشت، پرچم هدایت و نجات انسان‌ها را برافراشت. در مقابل قدرت‌های ستمگر - که وابسته به مال و قدرت آن‌ها بودند - ایستاد و عدل و رحمت و توحید را ترویج کرد. امروز مؤمنان به آن پیامبر عظیم الشأن اعم از مسلمانان و مسیحیان باید از تعالیم و راه پیامبران الهی پیروی کنند و بر اساس تعالیم این پیامبران در ترویج فضائل انسانی بکوشند. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.