تحولات لبنان و فلسطین

مردم سیل زده شهرستان لامرد معتقدند که روند بازسازی خانه های سیل زده به کندی پیش می رود و ارائه تسهیلات فعلا درگیر کاغذبازی بانکی است و هنوز وام به آنها تعلق نگرفته است.

سیل «سین» هشتم سفره نوروزی سیل زدگان لامرد

به گزارش قدس آنلاین، سیلی که ۱۲و ۱۷ دی ماه ۱۴۰۰ به وقوع پیوست باعث تخریب، و غیر قابل سکونت شدن تعدادی از منازل مسکونی مردم در شهرستان لامرد شد.

روزهای اول پس از سیل، مسئولان امر برای بررسی مشکلات و آسیب‌های سیل به مناطق سیل زده آمدند و قول دادند که به سرعت روند بازسازی آغاز شود.

فرآیند بازسازی قرار بود با کمک‌های بلاعوض، اختصاص مصالح و وام‌های متنوع دنبال شود اما حالا مردم می‌گویند که هنوز در چادر زندگی می‌کنند و خودشان در حال هزینه کردن برای ساخت منازل خود هستند.

مردم سیل زده لامرد با گلایه از عدم رسیدگی‌های مطلوب بعضی از مسئولان به مشکلات مردم سیل زده معتقدند هنوز تسهیلاتی برای بازسازی اماکن آسیب دیده به آنها تا این لحظه پرداخت نشده و بروکراسی اداری پرداخت وام آنها را با مشکلات شدیدی مواجه کرده و از سوی دیگر وضعیت نامناسب اسکان و اماکن مسکونی آنها باعث شده هنوز بعض ها در چادر زندگی کنند.

اظهارات مردم لامرد در گفت‌وگو با حضور خبرنگار  اعزامی ما به منطقه سیل زده چاهورز کانون این سیل ویرانگر که مردم را دچار مشکل کرده بود حاکی از آن است که روند پرونده‌سازی‌ها با سرعت شکل گرفته اما تا کنون تسهیلاتی برای بازسازی اماکن مسکونی به این افراد تعلق نگرفته است و این روند به کندی پیش می‌رود.

سیل «سین» هشتم سفره نوروزی سیل زدگان لامرد

یکی از سیل زدگان که تحت حمایت کمیته امداد است، گفت: قریب به سه ماه است که منزل مسکونی ما غیر قابل سکونت است، و از کمیته امداد و بنیاد مسکن هم آمدند و قول‌هایی هم به ما دادند که گفتند وام به شما تعلق می‌گیرد اما در مورد تسهیلات تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

مادر پیر خانواده که در چادر نشسته بود افزود: با توجه به اینکه آب در شالوده ساختمان ما نفوذ کرده این منزل غیر قابل سکونت است و از مسؤلین و متولیان امر می‌خواهیم که به داد و فریاد ما برسند.

خانم هاشمی یکی از سیل زدگان بخش چاهورز  اظهار داشت: کمیته امداد و بنیاد مسکن می‌گویند منزل مسکونی تان را تخریب کنید تا به شما وام تعلق گیرد، و با توجه به اینکه باید اجاره نشین شوم و ماهانه یک میلیون تومان اجاره بها دهم توانایی پرداخت آن را ندارم و منصرف شدم.

معاون فرماندار لامرد: بازدید روزانه داریم!

در این رهگذر احمد خضری معاون برنامه ریزی فرمانداری شهرستان لامرد گفت: ستاد بازسازی در لامرد و بخش چاهورز مستقر شده است که روزانه بازدید دارند.

خضری گفت: آواربرداری و تکمیل پرونده برای دریافت تسهیلات بر اساس زمانبندی شروع شده است.

اما در عین حال شهریار زارعی رئیس بنیاد مسکن شهرستان لامرد، معتقد است پرداخت تسهیلات از سوی بانک‌های عامل یک پروسه‌ای دو، سه ماهه و زمان بر است و این یک امر معمولی است.

سیل «سین» هشتم سفره نوروزی سیل زدگان لامرد

وی افزود: روند بازسازی در حال حاضر خوب است ولی احتمال اینکه در تعطیلات نوروز به دلیل ممنوعیت تردد ماشین‌های سنگین، کند شود وجود دارد و تمام تلاشمان بر انجام این عمل است.

وی افزود: تاکنون بیش از ۱۷۰ واحد آواربردای، ۱۶۷و احد پی سازی و ۱۲۵و احد آرماتوربندی انجام شده است.

مگر استانداردی برای این کار داریم که از آن عقب باشیم؟

زارعی افزود: قرار نیست زمان نگذرد مگر استانداردی برای این کار داریم که از آن عقب باشیم، ما تا حالا این همه کار پیش بردیم نمایندگان، استاندار، و کارشناسان با تجربه بازسازی که از تهران و فارس به مناطق سیل زده بازدید می‌کنند متفق القول ابراز رضایت دارند.

او گفت: بخشی از مبالغ بلاعوض واریز شده، و بخشی دیگر هم در حال واریز به حساب متقاضیان می‌باشد.

رئیس بنیاد مسکن لامرد افزود: تاکنون ۹۵ نفر را برای استفاده از تسهیلات به بانک معرفی کرده‌ایم و نمونه پرونده را تحویل گرفته‌ایم، و با همکاری شوراها در حال تهیه پرونده‌ها هستیم و امید است سیل زدگان تا قبل از عید وام خود را دریافت کنند.

به نظر می‌رسد همان بروکراسی اداری مورد ادعای شهروندان در پرداخت تسهیلات از سوی بانک‌ها آنها را دچار مشکل کرده و این امر باعث کند شدن روند بازسازی مناطق سیل زده شهرستان لامرد شده است.

سیل «سین» هشتم سفره نوروزی سیل زدگان لامرد

امید میر شهردار بخش چاهورز ضمن بخشودگی عوارض ساخت و سازها برای سیل زدگان می‌گوید: شهرداری با تمام ظرفیتی که دارد در خدمت مردم است و شهروندان نیز جهت ساخت و سازها اصول فنی را رعایت کرده تا در صدور پروانه دچار مشکل نشوند.

عباسی مسول فنی ستاد بازسازی لامرد در گفت وگو با خبرنگار مهر گفت: در سیل اول ۱۸۹ فقره پرونده که ۹۵و احد شهری، و ۹۴و احد دیگر آن روستایی تشکیل شده است.

وی افزود: در بارندگی دوم که منجر به سیلابی شدن شد قریب به ۵۰۰ فقره پرونده روستایی و شهری تشکیل، کارشناسی و ثبت شد.

منبع: مهر

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.