تحولات منطقه

در نشست مسئولان بسیج اصناف با مدیران وزارت امور خارجه بر زمینه سازی برای حضور تجار و تولید کنندگان ایران در سوریه به عنوان محور مقامت تاکید شد.

امکان ورود تجار و تولید کنندگان ایرانی به سوریه فراهم شود
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، مسئولان سازمان بسیج اصناف ، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور در راستای گسترش روابط تجاری با کشورهای همسایه،‌ مسلمان و حوزه محور مقاومت با مدیر کل خاورمیانه و شمال آفریقا وزارت امور خارجه دیدار کردند.

در این دیدار، غلامرضا حسن پور مسئول سازمان بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور گفت: در ادامه کارهایی که در مورد روابط بین‌المللی در بحث تجارت و بازرگانی دنبال می‌کردیم، به ویژه بعد از سفر سوریه، جلسه‌ای با حضور آقای حسینیان مدیرکل خاورمیانه و شمال آفریقای وزارت امور خارجه در بسیج اصناف داشتیم و تعامل مجموعه بسیج اصناف و فعالان اقتصادی با وزارت امور خارجه بسیار روابط خوب و با برکتی شد.در رابطه با فرمان مقام معظم رهبری و سند اعتلای بسیج درباره هدایت تجار با هدف تقویت تجارت متقابل با کشورهای مختلف به ویژه کشور سوریه گزارشی به دوستان وزارت امور خارجه ارائه شد.

به گفته وی، بسیج می‌تواند به عنوان هماهنگ کننده قوی در توسعه روابط تجاری ورود کند و پراکندگی‌هایی که در کشور سوریه در مورد خیلی از مجموعه‌ها اتفاق افتاده را به یک تمرکز نزدیک کند، تا مانند یک نخ تسبیحی، دغدغه‌هایی که وزارت امور خارجه و سازمان توسعه تجارت جمهوری اسلامی ایران دارد، را به هم وصل کند.

مسئول بسیج اصناف گفت: مشکلاتی که سر راه تجار و تولیدکنندگان در سوریه وجود دارد، برشماری و خواسته شد، این مشکلات که عمدتا بحث مبادلات مالی و حمل و نقل است، با همکاری وزارت امور خارجه برطرف شود.

حسن پور هدف از این جلسه را هم افزایی بیشتر در بحث تجارت با کشورها عنوان کرد و گفت: حضور تولیدکنندگان ایرانی در عرصه بین‌المللی، به جهت تحقق اقتصاد مقاومتی، مخصوصا تقویت شرکت‌های دانش بنیان در جهت صادرات محصولات دانش بنیان به سایر کشورها دنبال می‌شود.

مسئول بسیج اصناف همچنین یادآور شد،‌ به هر صورت ما نباید اکتفا کنیم به تجار و تولیدکنندگان بزرگی که توانشان در عرصه صادرات توان محدودی است، بلکه باید توجه کنیم به ۶۰۰ هزار واحد تولیدی کوچک که بتوانند صادرات داشته باشند.

وی گفت: در این جلسه آقای حسینیان هم مطالبی را ارائه کرد، از جمله این که باید ما شرایط کشورهای خارجی را در نظر بگیریم و با شرایط آنها کار را دنبال کنیم. باید از موازی کاری پرهیزشود و همچنین باید بخش خصوصی ایران  با بخش خصوصی سوریه و سایر کشور ها با هم تفاهم داشته باشند.

وی این را هم گفت: در مورد توان سایر کشورها مثل کشور لبنان کشورهای شمال آفریقا از جمله تونس مطالبی ارائه شد و خواسته شد که ما به این موضوع ورود کنیم و با توجه به اینکه بسیج اصناف و فعالان اقتصادی می‌تواند تولیدات کوچک را سرو سامان دهد، به این موضوع هم توجه کند. همچنین به کشور عراق هم توجه خاصی شد که آنجا باید خیلی کار کرد و لذا وزارت امور خارجه با مجموعه بسیج اصناف همکاری خوبی خواهد داشت.

در این نشست همچنین گل محمدی نماینده سازمان توسعه تجارت در امور ایران و سوریه توضیحاتی را در مورد ورود جمهوری اسلامی به سوریه ارائه کرد و آمادگی ستاد توسعه سوریه را که به ریاست آقای مخبر تشکیل شده و با دبیری آقای اکبری است که همکاری لازم را با همه مجموعه ها به ویژه بسیج خواهند داشت. 

وی تاکید کرد که اقتصاد سوریه اقتصاد تولید محور است و سوریه دارای تجار حرفه‌ای است و ما باید با چشم باز به این کشور ورود کنیم و بخش خصوصی ما با بخش خصوصی سوریه باید ارتباط نزدیکی داشته باشد.

گل محمدی این را هم گفت که باید بحث تولید مشترک را راه بندازیم که تولید مشترک بسیار جواب خواهد داد . همچنین سوریه کشوری است که با موقعیت راهبردی که به اروپا و آفریقا مسیر تجارت دارد.

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.