تحولات منطقه

معاون سازمان انرژی اتمی گفت: با استفاده از هزار مگاوات تولید برقی که توسط نیروگاه های هسته‌ای کشور تولید شده، تاکنون ۸۰ میلیون بشکه نفت صرفه جویی شده است.

تولید برق هسته‌ای سبب صرفه جویی ۸۰ میلیون بشکه نفت شده است
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین،  همایش ایران قوی که روایت چهار دهه پیشرفت کشور است روز سه شنبه به همت بسیج دانشجویی هشت دانشگاه در دانشگاه تهران برگزار شد.

پژمان شیرمردی در این همایش گفت: موضوع هسته ای از سال ۱۳۳۵ در دانشگاه تهران آغاز شد تا سال ۱۳۵۳ فراز و فرودهای مختلفی در حوزه هسته ای بود.

وی افزود: در سال ۱۳۴۶ نخستین دستگاه شتاب دهنده  و راکتور تحقیقاتی در مرکز اتمی دانشگاه تهران راه اندازی شد. در سال ۱۳۵۳ هم سازمان انرژی اتمی صنعت هسته ای کشور مستقل شد.

معاون‌ سازمان انرژی اتمی افزود: از سال ۱۳۵۳ تا ۵۷ قرارداد دو راکتور با کشورهای آلمان و فرانسه منعقد شد و برنامه این بود که کشور در یک برنامه ۲۰ ساله، ۲۳ هزار مگاوات برق هسته ای داشته باشد.

وی ادامه داد: اما پس از انقلاب شکوهمند ایران اسلامی و نفوذ نظام سلطه  کشور آلمان برای ساخت راکتور هسته ای عقب نشینی کرد. البته در سال ۱۳۷۴ راکتور نیمه کاره هسته ای تحویل روسیه داده می شود و این راکتور از سال ۱۳۹۰ با ظرفیت هزارمگاوات وارد شبکه برق کشور می شود و از سال ۹۲ به صورت تنظیم شده از این شبکه استفاده می شود.

شیرمردی با اشاره به یکی از سوالاتی مبنی بر اینکه چرا به دلیل تولید بالای مواد هیدروکربنی در دنیا، به سمت انرژی هسته ای رفته ایم، اظهار داشت: جواب این است که در کشورهای توسعه یافته، تنوع در سبد انرژی وجود دارد تا در صورت مشکل تامین برق، روش جایگزین وجود داشته باشد و با روش هسته ای به تولید برق  پایدار برسیم.

وی تصریح کرد: با استفاده از هزار مگاوات تولید برقی که توسط نیروگاه های هسته ای تولید شده است تاکنون ۸۰ میلیون بشکه نفت صرفه جویی شد.

معاون سازمان انرژی اتمی کشور با اشاره به وجود گازهای گلخانه ای و اهمیت انرژی هسته ای برای تولید انرژی پاک، گفت: با استفاده از نیروگاه هسته ای، جلوی بخش عظیمی از گازهایی که وارد جو زمین می شوند، خواهد گرفت.  

وی یادآور شد: طبق قراردادی که با کشور روسیه منعقد شده، قرار است سه هزار مگاوات برق در نیروگاه بوشهر تولید شود.

منبع: ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha