تحولات منطقه

مشکلات درمانی ایثارگران کشورمان با موانع و دست‌اندازهای متعددی روبه‌روست که پیگیری آن در بنیاد شهید و امور ایثارگران با افت و خیزهایی روبه‌رو بوده است؛ اما حالا یک مشکل جدید هم در این قضیه پیدا شده است!

مشکلات دارو و درمان جدی‌ترین مسئله ایثارگران است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، کسانی که در خانه بیماری دارند علاوه بر رنج و اندوهی که از دیدن ناراحتی و درد کشیدن عزیزشان می‌بینند، فکر کردن به تأمین هزینه‌های درمان، خود معضلی است که می‌تواند نگرانی‌های آنان را چند برابر کند. 

در شرایطی که اوضاع اقتصادی برای اغلب آحاد جامعه به سختی می‌گذرد و کمبود دارو دلمشغولی افراد بیمار و اطرافیانشان را دو چندان می‌کند، مسأله بیمه و خدمات درمانی نقش مهمی در تأمین هزینه‌های بیماری ایفا می‌کند. اگر خدمات درمانی درست و به وقت ارائه شود می‌تواند تا حد زیادی اطمینان خاطر خانواده بیمار و حتی خود مریض را فراهم کند. 

جامعه بزرگ ایثارگران به خصوص قشر جانبازان از جمله کسانی هستند که با موضوع بیمه و دارو و ... بسیار مواجه می‌شوند، اما در طول سال‌های گذشته، به گواه جامعه هدف، کمتر زمانی بر این افراد گذشته که با مشکلات خدمات درمانی و بیمه روبه‌رو نباشند و دست و پنجه نرم نکنند؛ خصوصا جانبازانی که سال‌ها دست به گریبان مجروحیت‌هایی هستند که بر جانشان نشسته و هرچه از عمر این جراحت‌ها می‌گذرد، شکل مشکلاتشان هم تغییر می‌کند و بر تعدادش افزوده می‌شود. 

کاظمی، یکی از جانبازان است که با مشکلات ریوی ناشی از جراحت شیمیایی روبه‌روست. او  می‌گوید: «برای تهیه دارو و استفاده از بیمه درمانی به هر کجا هم مراجعه می‌کنیم، ما را به سازمان یا ارگان دیگری حواله می‌دهند. سال ۹۹ برای چند ماهی اوضاع خوب شد، اما باز برگشتیم سر پله اول. در این روزهای گرم تابستانی با هزینه‌های بالای زندگی و درآمد اندکی که دارم، باید در به در دنبال مراکز درمانی یا داروخانه‌ای بگردم که همچنان با بیمه دی قرارداد داشته باشد.»

پورقاسم، یکی دیگر از جانبازانی است که با ما تماس می‌گیرد و می‌گوید: «جواب دقیقی به ما نمی‌دهند. نه حقوق بیش‌تر می‌خواهیم، نه امکانات رفاهی. فقط به ما بگویند باید از چه کسی بخواهیم مشکل ریشه‌دار دارو و درمان در بنیاد شهید حل شود؟ به بیمه دی شکایت می‌کنیم، می‌گویند ما مقصر نیستیم، بنیاد شهید بدهی‌هایش زیاد شده و بار مالی این بیمه توان ادامه همکاری با مراکز درمانی بیش‌تر را ندارد. به بنیاد می‌رویم می‌گویند بودجه تامین نشده.»

حق‌شناس یکی دیگر از جانبازان می‌گوید: «من ۵ میلیون درآمد ماهانه دارم که از این مبلغ، بیش از ۳ میلیون هزینه دارو و درمانم را پرداخت می‌کنم. وقتی با فاکتورهایم به مراکز بیمه دی مراجعه می‌کنم، می‌گویند فعلا از پول خبری نیست و حتی فاکتورها را دلشان بخواهد می‌گیرند، دلشان هم نخواهد نمی‌گیرند. وقتی این شرکت بیمه توان مدیریت چنین وضعی را ـ که در بنیاد سابقه طولانی دارد ـ در خود نمی‌بیند؛ چرا باید دوباره در مناقصه شرکت کند و اتفاقا دوباره هم برنده شود؟!»

در پی این مشکلات با معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید تماس گرفتیم تا علت این مشکلات را جویا شویم، اما پاسخ درستی داده نشد. فردی که پشت خط با ما صحبت کرد، گفت: باید برای پرسیدن سوالاتتان با روابط عمومی بنیاد شهید نامه‌نگاری کنید.

این در حالی است که موضوع خدمات درمانی این قشر، وام مسکن و یا مسأله اشتغال نیست که با یک پروسه خسته ‌کننده اداری راهش طی شود تا شاید در آخر پس از سال‌ها حل شود یا نشود. این دور باطل می‌تواند لحظات سخت یک جانباز صعب‌العلاج را تلخ‌تر کند. آیا نمی‌شود با یک برنامه‌ریزی درست و برآورد شفاف هزینه‌های این بخش، یک‌بار برای همیشه این موضوع حل و فصل شود؟

انتهای پیام/

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.