تحولات لبنان و فلسطین

کارگردان فیلم سینمایی «تک تیرانداز» گفت: از آنجایی که هنرمندان جایگاه وسیعی بین مردم دارند، باید مراقبت کنند که اظهارنظرشان چه تاثیری در جامعه می‌گذارد.

علی غفاری: برخی‌ها اسیر موج رسانه‌ای شدند/ یکائی: الگوی مشترکی در واکنش به جنگ اوکراین و فوت خانم امینی وجود دارد

به گزارش قدس آنلاین، برنامه سینماچی رادیو جوان روز گذشته با حضور علی غفاری کارگردان سینما و فاطمه سادات بکائی، پژوهشگر فضای مجازی درباره موضوع کنش‌های سیاسی هنرمندان در دو هفته اخیر روی آنتن رفت. فاطمه سادات بکائی در این برنامه گفت: شاید طبیعی باشد که هنرمندان داخلی به این موضوع واکنش یا نکته‌ای داشته باشند. آنچه‌ که برای ما و تعدادی از جامعه‌شناسان عجیب بوده، واکنش خیلی زیاد سلبریتی‌های خارجی است که انتظارش را نداشتیم‌.

بکائی ادامه داد: تنوع واکنش‌ها هم عجیب و غریب بود. این سلبریتی‌ها هم از کشورهای مختلف هستند و هم از حوزه‌های متنوع واکنش نشان دادند. فوتبالیست، بازیگر، سلبریتی فضای مجازی، موسیقی‌دان در این طیف حضور داشتند. همچنین، از کشور ترکیه، از کشورهای اروپایی مانند فرانسه، اسپانیا، ایتالیا، از انگلیس و حجم قابل توجهی از سلبریتی‌های امریکایی هم واکنش دیدیم. حتی بازیگر آمریکایی - آفریقایی هم در این ماجرا داشتیم.

این پژوهشگر فضای مجازی با بیان اینکه بعضی از مدل واکنش‌ها همراه با کنش بود، افزود: یعنی صرفاً درباره‌اش صحبت نشده است. یک تعداد خواننده در کنسرت‌هایشان عکسی برای این ماجرا داشتند. یا شخصیت‌هایی بودند که اقدام به کوتاه کردن موهایشان کرده بودند. از طرفی، با مدلی مواجه هستیم که مقدار قابل توجهی از آن‌ با مدل واکنش‌ ماجرای اوکراین شباهت دارد.

*الگوی مشترک بین واکنش به جنگ اوکراین و مهسا امینی

وی توضیح داد: چند ماه پیش، سلبریتی‌ها از تمام دنیا به جنگ روسیه و اوکراین واکنش نشان دادند. به نظر می‌رسد که الگوی مشترکی بین واکنش به اوکراین و واکنش به فوت خانم امینی وجود دارد. نمی‌توان خوشبینانه به این ماجرا نگاه کرد که آن‌ها اتفاقی با هشتگ مرحومه امینی مواجه شدند و عکس‌العمل نشان دادند. حجم تولیدات به زبان انگلیسی آنقدر زیاد نبوده که بتوانیم باور کنیم واکنش‌ها در فرایند طبیعی اتفاق افتاده است.

بکائی با بیان اینکه اگر در کشور ما مرگ مشکوکی اتفاق افتاده، در کشورهای خود سلبریتی‌ها موارد متعددی از برخورد خشن پلیس با افراد را داریم، افزود: این درحالی است که با سکوت مرگبار همین سلبریتی‌ها مواجه می‌شویم. مجموعه‌ای کتاب‌ها و مقالات درباره مفهوم و فرهنگ سلبریتی وجود دارد که اشاره می‌کنند ماجرا و فرهنگ سلبریتی از طرف شرکت‌های تبلیغاتی ایجاد شده است.

وی توضیح داد: بنابراین یک تلویزیون مالی بین سلبریتی‌ها و شرکت‌های مالی ایجاد می‌شود تا سلبریتی‌ها برای سرمایه‌گذارهای مختلف واکنش نشان دهند و پول دریافت کنند. از طرفی، در بعضی از پلتفرم‌ها و کشورهایی که سلبریتی‌ها زندگی می‌کنند، اجازه ندارند محتوایی را که بابتش پول دریافت کردند، بدون پک‌های آگهی منتشر کنند. چراکه آن‌ها معتقدند که مخاطب باید متوجه شود که تو (سلبریتی) عقیده خودت را بیان می‌کنی یا بابتش پول دریافت کردی.

این پژوهشگر فضای مجازی با بیان اینکه آن‌ها امکانات فضای مجازی را برای تبلیغ علیه ایران ارائه می‌دهند، تصریح کرد: اولین نفر خانم الن دی‌جنرس بود که اکانتش را به نازنین بنیادی داد. بعد از آن خانم مهناز افشار این پیشنهاد را ارائه داد.

*اظهارنظرهای عجولانه سلبریتی‌ها!

علی غفاری، کارگردان فیلم سینمایی «تک تیرانداز» درباره رابطه سلبریتی‌ها با سیستم فرهنگی کشور گفت: من فکر می‌کنم موجی راه افتاد و خیلی‌ها هم اسیر این موج شدند و اظهارنظر کردند که بخشی از آن عجولانه بود. متاسفانه وقتی موجی راه می‌افتد، عکس‌العمل متقابل هم دارد.

غفاری در پاسخ به این سوال که آیا هنرمندان باید به خودشان اجازه دهند که با این مدل ادبیات صحبت کنند، گفت: من فکر می‌کنم که هنرمندان اجازه اظهارنظر دارند. ولی بعضی از همکارانمان در حوزه‌هایی وارد می‌شوند که تخصصی است. انگار هر موردی که اتفاق می‌افتد، تکلیف است که هنرمندان یا ورزشکاران ما اظهارنظر کنند.

*غالب هنرمندان قشر زحمتکشی هستند

کارگردان فیلم سینمایی «تک تیرانداز» با بیان اینکه ورود هنرمندان ما به حوزه‌هایی که دانشی از آن ندارند، مخاطبان را عصبانی می‌کند، افزود: از آنجایی که هنرمندان جایگاه وسیعی بین مردم دارند، باید مراقبت کنند که اظهارنظرشان چه تاثیری در جامعه می‌گذارد. به هرحال، بخشی از مردم و حاکمیت عصبانی می‌شوند از بخشی از اظهارنظر دوستان که در تلویزیون هستند و درآمدهای خوبی داشتند. درحالی که جامعه غالب هنرمندان قشر زحمتکشی هستند که با درآمدهای متوسط یا حتی کمتر از متوسط کار کردند. این افراد که درآمدهای کهکشانی داشتند و ادای صدای مردم را در می‌آورند، مردم و حاکمیت را عصبانی می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.