به گزارش قدس آنلاین سردار «غلامرضا جلالی» رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور امروز (شنبه) در همایش پدافند غیرعامل در حوزه پدافند هوایی که در نیروی پدافند هوایی ارتش و با حضور جانشین این نیرو و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور برگزار شد، با بیان اینکه شاهد تحول اساسی در صحنه نبردها و حرکت و تبدیل شدن نسل جنگ به نسل آینده هستیم، اظهار داشت: از میان همه حوزههای موثر بر تهدیدات که عمدتا تهدیدات نظامی و تهدیدات انسان ساخت است، ما در پدافند غیرعامل متمرکز بر دو مولفه استراتژیها و مولفه دیگری فناوریها و سلاحها هستیم که هردو بر هم اثر و رابطه متقابل دارند.
سردار جلالی با بیان اینکه وقتی سلاح و فناوریها عوض میشود، استراتژیهای گذشته کارایی خود را از دست میدهد، افزود: در این میان فناوری سایبری، یکی از مهمترین فناوری هاست که در حوزههای مختلف، اثرگذار است که در این حوزه میتوان بین پدافند هوایی و پدافند غیرعامل، همکاریهای مشترکی را انجام داد.
وی با بیان اینکه امروز در ادبیات جنگ، نبرد سایبری شناخته و پذیرفته شده است، تصریح کرد: جنگ سایبری، نبردی پیچیده با ابزاری مدرن است از همین رو دفاع و مقابله با آن، نیازمند تغییر راهبرد اساسی متناسب با آن است که باید با سرعت انجام شود.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور سرعت تحولات در جنگ سایبری را بسیار بالا دانست و توضیح داد: در فضای سایبری شاهد شش نوع جنگ رسمی هستیم که نخستین نوع این جنگ، جنگ سایبری زیرساختی است؛ در این جنگ زیرساختهای راهبردی صنعتی و فنی که خدمات زیربنایی به مردم میدهد بیشتر به عنوان هدف انتخاب میشوند البته سلاح سایبری نیز بسیار هوشمند و پیچیده است که شناخت آن نیازمند ابزارها و آزمایشگاههای پیشرفته است؛ هدف این جنگ نیز قطع زنجیره خدمات رسانی به مردم است.
وی با بیان اینکه حوزه دوم، جنگ سایبری شهری است، تصریح کرد: این جنگ به واسطه فراگیری هوشمندسازی و اینترنت اشیاء در حال گسترش است؛ این مدل جنگ از راه دور علیه زیرساختهای شهری صورت میگیرد که اگر پلتفرمهای شهر هوشمند را بدون ملاحظات پدافندی و امنیت سایبری دنبال کنیم، به نوعی کنترل از راه دور اداره خدمات شهر را در اختیار دشمن قرار داده ایم لذا در این رابطه سازمان پدافند غیرعامل کشور در حال تنظیم و تدوین راهبردهای دفاعی است.
سردار جلالی با اظهار این نکته که جنگ سایبری شبکههای اجتماعی، حوزه دیگری است که میتوان به آن اشاره کرد، گفت: در این حوزه فکر، ذهن، باور، افکار و رفتار مردم مورد حمله قرار میگیرد؛ محمل این نوع جنگ نیز مدیریت کردن و شکل دادن افکار عمومی است که نمونه تاثیرگذاری شبکههای اجتماعی خارج پایه بر افکار عمومی با شایعهسازی در مورد کمبود کالاها، ایجاد صفهای خرید اقلام ضروری و بهدنبال آن کمبود مصنوعی کالا و تشویق مردم به ایجاد انبارهای خانگی قابل مشاهده است یا در حوزه سیاسی سیاه نمایی و القای ناکارآمدی از طریق ایجاد نارضایتی و اغتشاشات و آشوب از جمله آنهاست.
وی با بیان اینکه رگولاتوری و اداره فضای سایبری و شبکههای اجتماعی خارج پایه در دست دشمنان ماست و آنها راهبردها و اهداف خود را در این فضا دنبال میکنند، خاطرنشان کرد: تاکتیکها و ابزارها و راهبردهای جنگ سایبری شبکههای اجتماعی باید شناسایی شود و متناسب با آن راهبرد دفاعی و تقابلی بکار گرفته شود.
سردار جلالی حوزه دیگر را جنگ سایبری نظامی عنوان کرد و توضیح داد: شاهد این هستیم که ابزارهای نظامی، در حال تغییر و رشد اساسی هستند به نحوی که اکنون شاهدیم نیروهای نظامی در فضای سایبری با ابزارهای مختلف در حال نبرد با یکدیگر هستند؛ امروز فضای سایبر مجموعهای از فناوری اطلاعات، ارتباطات، محتوا و جنگ اطلاعاتی، جنگ الکترونیکی و الکترومغناطیسی و هوش مصنوعی را در برمی گیرد که راهبردهای ما در دفاع سایبری نظامی باید متناسب با ابزارها و حوزههای این جنگ باشد.
وی با بیان اینکه عرصه دیگر این جنگ، جنگ ترکیبی است، توضیح داد: در این فضا، فضای سایبری به عنوان بستر پایه و اتصال دهنده بقیه لایهها بکار گرفته میشود؛ البته عناصر ترکیب شونده آن از حوزه اجتماع، اقتصاد گرفته تا سیاست و امنیت با هم متفاوت است، ولی عناصر و زیرساختهای سایبری در آن ثابت است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اینکه فضای جنگ ترکیبی، فضایی چند کاره است، افزود: رویکرد دفاع در این جنگ ترکیبی باید رویکرد خاص خودش را داشته باشد که مولفههای قدرت ما را کنار هم تنظیم کند و در عین راهبری مشخص، بتواند این مولفههای هدایت کند.
وی سپس در مورد حوادث اخیر نیز با بیان اینکه مطالبه اصلی امروز مردم از مسئولین کشور برخورد قاطع با هرنوع ناامنی در کشور است، گفت: مماشات در برابر جریان تخریب و اغتشاش، امنیت و منافع مردم را به مخاطره میاندازد و انتظار از دستگاه قضا برخورد جدی با عاملین و بسترسازان این اتفاقات است.
سردار جلالی با تاکید بر اینکه حادثه تروریستی شیراز به دست عناصر داعشی اتمام حجت برای همه است، افزود: این انتظار از نخبگان وجود دارد که با نگاهی به این حوادث، بصیرت سیاسی بیشتری به خرج داده و توطئه دشمن را ناکام بگذارند.
نظر شما