تحولات لبنان و فلسطین

یک فرمانده ارشد سپاه در هشت سال دفاع مقدس با اشاره به اقتدار امروز کشور در پدافند هوایی گفت:‌ وقتی در جزیره تحت فشار نیروهای عراقی بودیم، آقا محسن پرسید: در جزیره چه خبر است؟ گفتم: آن قدر عراقی‌ها بمباران کردند، دیگر خودشان خسته شدند!

روایت سردار غلامپور از یک حادثه عجیب در عملیات خیبر

به گزارش قدس آنلاین، مراسم رونمایی از اطلس پدافند هوایی سپاه در دوران دفاع مقدس عصر امروز سه‌شنبه ۲۴ آبان‌ماه با حضور سردار علی بلالی مشاور فرمانده هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار محمدعلی نائینی رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، سردار احمد غلامپور از فرماندهان ارشد سپاه در هشت سال دفاع مقدس، سردار محمدعلی احمدی نویسنده این اطلس و جمعی رزمندگان پدافند هوایی و خانواده‌های شهدای دفاع مقدس و دفاع از حرم در سالن همایش مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس برگزار شد.

سردار غلامپور: پدافند هوایی در دوران دفاع مقدس مظلوم واقع شد

در این نشست سردار احمد غلامپور از فرماندهان ارشد سپاه در هشت سال دفاع مقدس با اشاره به سیر تحول پدافند هوایی سپاه در هشت سال دفاع مقدس گفت: سردار احمدی مؤسس پدافند هوایی در دوران دفاع مقدس است. به تعبیر امروزی‌ها پدر پدافند هوایی سپاه آن دوران است. فکر می‌کنم پدافند هوایی نسبت به سایر رسته‌ها مانند بهداری‌، توپخانه و غیره به نوعی مظلوم واقع شده است.

روایت سردار غلامپور از یک حادثه عجیب در عملیات خیبر

وی درباره اهمیت پدافند هوایی افزود: بیشترین تلفات و آسیبی که در دوران هشت سال دفاع مقدس متحمل شدیم، ناشی از نیروی هوایی عراق بوده است. اگر به آمارهای شهدای جنگ تحمیلی و مجروحان نگاهی بیندازیم متوجه می‌شویم که بیش‌ترین آمارها متوجه حملات هوایی رژیم بعث به ایران است.

سردار غلامپور بیان داشت: زمانی این موضوع بدتر شد که بعد از عملیات خیبر، ارتش عراق حملات شیمیایی را هم به حملات دیگرش اضافه کرد. وقتی در جزیره تحت فشار نیروهای عراقی بودیم. آقا محسن (محسن رضایی) تماس گرفت و پرسید: در جزیره چه خبر است؟ گفتم: آن قدر عراقی‌ها بمباران کردند، دیگر خودشان خسته شدند و الان کم مانده یک هواپیمای بزرگ بیاورند و هر چه آت و آشغال آهنی دارند بر سر رزمندگان بریزند.

روایت سردار غلامپور از یک حادثه عجیب در عملیات خیبر

وی ادامه داد: این حادثه عجیبی است که در عملیات خیبر اتفاق افتاد، حادثه‌ای که در قبل و بعد از آن هیچ گاه اتفاق نیفتاد. این نشان می‌دهد با وجود اینکه در سایر حوزه‌های دفاع مقدس مثل زمین و طرح‌ریزی عملیات یا از ارتش عراق سَر تر بودیم یا حداقل تنه به تنه عراق می‌زدیم، تنها موردی که تا پایان جنگ به گرد پای عراق نرسیدیم، برتری مطلق هوایی عراق بود و هیچ وقت تاپایان جنگ نتوانستیم این خلأ را پوشش دهیم.

این فرمانده ارشد سپاه در هشت سال دفاع مقدس اظهار داشت: زحمات بسیاری کشیده شد تا توانستیم پدافند هوایی را شکل بدهیم. نه سلاح و تجهیزات داشتیم و نه آموزش مطلوب و جامع، تنها سلاح مؤثر ما موشک هاوک بود که در اختیار ارتش بود.

وی گفت: بهترین عملیات پدافند هوایی سپاه در هشت سال دفاع مقدس در عملیات والفجر ۸ بود که این عملیات هم با پیروزی همراه بود. در برخی عملیات‌ها آن قدر هواپیمای جنگی عراق به ما نزدیک می‌شد که ما می‌توانستیم خلبان آن را ببینیم. چون در ارتفاع پایین پرواز می‌کردند و ما پدافند هوایی نداشتیم.

به گزارش فارس،‌ پس از فتح خرمشهر در خردادماه سال ۱۳۶۱، سیاست‌های نظامی جنگ از سوی ایران به سمت استراتژی تنبیه متجاوز کشیده شد. اگر چه بعد از عملیات رمضان تا اواخر سال ۱۳۶۲ ابتکار عمل در دست خودی‌ها بود، اما با این وجود رزمندگان اسلام موفقیت چشمگیری به دست نیاوردند. در این مورد، عواملی چون ارتش کامل مدرن‌شده عراق و در کنار آن رشد نیافتن سازمان رزم سپاه مزید بر علت بود.

به همین خاطر ایران تلاش می‌کرد هرازگاهی با حملات ایذایی متوسط و بزرگ ضمن ابتکار عمل در صحنه جنگ به نقاظ ضعف دشمن نیز دست یابد. بنابراین بعد از عملیات والفجر مقدماتی، منطقه هورالهویزه برای عملیات بزرگ خیبر انتخاب شد. منطقه‌ای که عراق هیچ‌گاه تصور نمی‌کرد به خاطر وسعت زیاد و فاصله‌اش از ساحل، ایران دست به عملیات بزند.

از آنجایی که منطقه عملیاتی خیبر از لحاظ موقعیت جغرافیایی در شمال بصره واقع ‌شده و جزایر شمالی و جنوبی مجنون، مهم‌ترین نقاط هور هستند و از لحاظ اقتصادی و نظامی بسیار حائز اهمیت هستند، فرماندهان ایرانی معتقد بودند اگر به هدف عملیات که همان تصرف بصره بود، برسند به تحقق اتخاذ استراتژی تنبیه متجاوز کمک کرده و در نهایت می‌توان به عنوان استراتژی جنگ در بعد سیاسی بهره برد.

عدم امکان پشتیبانی‌ها و باز نشدن راه زمینی و همچنین حضور سریع دشمن که با اعلام آماده‌باش در مرکز استان العماره و انتقال یگان‌های ارتش عراق همراه با اجرای آتش، فشار زیادی بر آن محور وارد کرد. به همین خاطر قرارگاه‌های نصر و حدید به ‌ناچار به داخل جزیره شمالی عقب‌نشینی کردند و برای خارج شدن از این وضعیت، سپاه تصمیم گرفت، مجدداً تمام توان خود را متوجه باز کردن محور طلائیه کند.

تماس‌ها از بیت امام برای پیگیری روند عملیات ادامه داشت، حجت‌الاسلام محلاتی نماینده امام در سپاه گفت: «به امام بگویید، شب حمله است، دعا بفرمایند». در روز ۱۹ اسفند ماه رزمندگان اسلام با گوشت و پوست و دادن خون، ماشین جنگی ارتش بعثی را متوقف کردند. اما شهادت فرماندهی چون همت، یاغچیان، حمید باکری، اکبر زجاجی، بهروز غلامی و... بهایی بود که برای حفظ جزایر پرداخته شد و بالاخره در پی فرمان امام (ره) جزایر حفظ شد.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.