به گزارش قدس آنلاین حسن اکبری معاون محیطزیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیطزیست گفت: شرایط این ۲ ماده یوز از پیروز بهتر است و میتوان آنها را در شرایط نیمه اسارت نگهداری کرد. این ۲ توله یوز ماده هستند. با توجه به جمعیت بسیار کم یوزپلنگهای ماده در کشور، تولد ۲ ماده دیگر کمک بسیار زیادی برای جلوگیری از انقراض آنها خواهد کرد.
مرضیه موسوی کارشناس پستانداران گوشتخوار دفتر حفاظت و مدیریت حیاتوحش سازمان حفاظت محیطزیست، در گفتوگو با ایسنا به علت تولد دو توله یوز تازه مشاهدهشده در توران که توسط چوپانی از طبیعت جدا شدهاند، اشاره کرد و گفت: از طرفی به دنیا آمدن آنها در این فصل و از طرف دیگر جدا شدن آنها از طبیعت باعث شده تا اتفاق خوبی برای این دو توله یکماهه رخ ندهد.
به نظر میرسد شاید علت تأخیر در زادآوری با توجه به فاصله طولانی بین فصل بهار تا پاییز تغییر اقلیم باشد. تغییر اقلیم و خشکسالی در پدیدههای زیستشناختی گونهها مانند تولیدمثل حیاتوحش یا گلدهی گیاهان بیتأثیر نیست اما باید بررسی کرد که آیا میتوان این تأخیر در زادآوری را تنها بهپای تغییر اقلیم گذاشت یا خیر؟
وی افزود: تنها منطقه باقیمانده و دارای اهمیت به لحاظ زادآوری یوزپلنگ «توران» است. چوپان کار اشتباهی در جدا کردن توله یوزها در طبیعت انجام داده است. در صورت مشاهده آنها بدون مادر باید به محیطزیست گزارش میکرد، نه اینکه به برداشتن آنها اقدام کند. احتمال آن وجود داشت که مادر تولهها به دنبال غذا رفته باشد، بدینجهت محیطبانان از دور به رصد تولهها میپرداختند و در صورت نیامدن مادر چارهای میاندیشیدند. اکنون این تولهها از طبیعت جدا شدهاند چراکه دست انسان به آنها خورده و بوی انسان گرفتهاند، بدینجهت مادرشان دیگر آنها را قبول نخواهد کرد و نمیتوان در طبیعت رهایشان کرد. اکنون با دو چالش تولدشان در این فصل و جدا شدن از طبیعت مواجه هستند.
او درباره احتمال زنده ماندن این دو توله توضیح داد: این تولهها یکماهه و بسیار نابالغ هستند. به عبارتی جدا شدن از مادر برای آنها خیلی زود بوده است. سازمان تمام تلاش خود را در جهت زنده ماندن آنها انجام میدهد. اکنون در پاسگاه محیطبانی منطقه هستند و هنوز مشخص نیست که آیا به تهران منتقل خواهند شد یا نه؟
نظر شما