تحولات لبنان و فلسطین

رئیس جمهور تاجیکستان در پیام سالانه خود به پارلمان این کشور گفت: در سیاست خارجی همچنان پایبند به سیاست درهای باز هستیم.

رحمان: خواهان همکاری با تمام نهادهای بین‌المللی و پایبند به سیاست درهای باز هستیم

به گزارش قدس آنلاین، «امامعلی رحمان»، رئیس جمهور تاجیکستان در پیام سالانه خود به پارلمان کشورش در مورد نکات مختلفی صحبت کرد.

وی با تاکید گفت: وضعیت غیرعادی دشوار ژئوپلیتیک در حال ظهور در جهان بسیاری از کشورها را مجبور به اتخاذ تدابیر امنیتی بی‌سابقه‌ای می‌کند و تاجیکستان نیز مستثنی نیست.

رحمان در ادامه افزود: تاجیکستان به سیاست‌های خارجی خود با در نظر گرفتن منافع ملی و حفظ روابط سازنده و دوستانه با همه کشورهای جهان، ادامه خواهد داد.

بنابر سخنان وی، در سال 2022 میلادی تاجیکستان سی امین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک با بسیاری از کشورها جهان را جشن می‌گیرد و به تقویت همکاری‌ها از جمله با شرکای راهبردی خود را ادامه می‌دهد.

وی گفت: تاجیکستان با تمام سازمان‌های بین المللی همکاری می‌کند و به همکاری‌های خود در چارچوب جامعه همسود، سازمان پیمان امنیت جمعی، سازمان همکاری شانگهای، سازمان امنیت و همکاری اروپا، سازمان ملل متحد، سازمان همکاری اسلامی و سایر ساختارها ادامه می‌دهد.

رحمان گفت: ما طرفدار راه حل مسالمت آمیز هر گونه درگیری موجود هستیم و به نقش کلیدی سازمان ملل متحد در حل و فصل اوضاع تاکید می‌کنیم.

وی در بخش دیگری بر لزوم تقویت مبارزه با جرم و جنایات دارای ماهیت تروریستی و افراطی، از جمله جنایاتی که با استفاده از فناوری‌های اطلاعاتی انجام می‌شوند تاکید و در این راستا، دادستانی کل، کمیته دولتی امنیت ملی، وزارت کشور در همکاری با سایر ساختارها را به بررسی موضوع ایجاد مرکز واحد اطلاعاتی، موظف کرد.

بنابر سخنان وی، وضعیت دشوار در جهان معاصر، ما را مجبور به اتخاذ اقدامات برای نوسازی و تجهیز نیروهای مسلح می‌کند. در این راستا، تدوین کنسپسیون دفاع ملی توسط وزارت دفاع ضرور به نظر می‌رسد.

رحمان سال 2022 میلادی را یکی از دشوارترین سال‌ها در تاریخ جهان خواند و از کل مردم تاجیکستان، به خصوص کشاورزانی که در این سال رشد اقتصادی و غذایی تضمین کردند، قدردانی کرد.

رئیس جمهور تاجیکستان همچنین از دولت این کشور خواست که در سال 2023 میلادی رشد اقتصادی در سطح 8 درصد را تضمین کند.

به گفته رحمان، تاجیکستان از تمام منابع لازم برای اجرای این امر برخوردار است. نباید از کسی امید داشت، بلکه باید تنها به خود و مردم کشور تکیه و با صداقت به میهن خدمت کرد.

بنابر سخنان رئیس جمهور تاجیکستان، در سال 2022 میلادی نرخ ارز ملی تاجیکستان ثابت بود، تورم 4.2 درصد را تشکیل داد که نشست به سایر کشورها شاخص خوبی است.

در جریان این پیام، همچنین بر ضرورت توسعه و بهبود سیستم آموزش و پرورش و ساخت و مدارس و موسسات جدید آموزشی تاکید و اظهار شد که در سال 2022 میلادی از بودجه مرکزی برای عرصه اجتماعی 14.7 میلیارد سامانی (44 درصد کل هزینه های بودجه) تخصیص شد.

به گفته رحمان در سال جاری 190 مدرسه جدید برای آموزش 87 هزار دانش‌آموز مورد بهره‌برداری قرار گرفتند و در 30 سال گذشته در این کشور 3.4 هزار موسسه آموزشی احداث و مورد بهره برداری قرار گرفته‌اند.

وی افزود: با توجه به رشد جمعیت سالانه به ساخت 200 مدرسه نیاز است. رشد سالانه جمعیت 2.2 – 2.5 درصد را تشکیل می‌دهد. در حال حاضر تعداد کلی دانش‌آموزان در کشور 2.3 میلیون نفر را تشکیل می‌دهد. این شاخص در سال 1991 میلادی 1.3 میلیون نفر برآورد شده بود.

رحمان در بخش دیگری از سخنان خود خواستار مبارزه جدی با بوروکراسی سیستماتیک شد، به کاستی‌های بسیار در نهادهای دولتی در زمینه توزیع زمین اشاره و گفت: برخی منافع خود را بالاتر از دولت قرار می‌دهند، حتی در مواقعی که نیاز به تخصیص زمین برای ساخت مدرسه است، کاغذبازی‌های زیادی وجود دارد که زمان پایان دادن به این امر فرا رسیده است.

رئیس جمهور تاجیکستان در بخش دیگری گفت که سرعت و هزینه اینترنت در کشورش با مطابق با الزامات نیست. در این راستا، خدمات ارتباطات و سایر ساختارهای مسئول باید اقداماتی را برای ارائه اینترنت پر سرعت و با قیمت مناسب انجام دهند.

بنابر سخنان وی، تمام شهرها، نواحی و مناطق کوهستانی تاجیکستان باید با اینترنت پرسرعت تامین شوند. در این راستا، دولت به همراه ساختارهای مسئول، موظف شدند نسخه جدید از قانون «ارتباطات» را تدوین کنند.

رحمان در بخش دیگری به دولت دستور داد تا از اول ژوئن سال 2023 میلادی تمام انواع مالیات، عوارض گمرکی، پرداخت‌های بیمه اجباری، جریمه‌ها، قبوض آب و برق را به پرداختی بدون نقد منتقل کند.

به گفته رئیس دولت، برای کاهش عامل انسانی در انجام تعهدات مالیاتی، گذار به پرداخت‌های بدون نقد در کشور، ایجاد «مرکز واحد اطلاع رسانی خدمات دیجیتال» ضروری است.

رحمان ضمن صحبت در مورد توسعه بخش انرژی کشورش، خواستار کاهش شاخص تلفات برق تا سال 2025 از 20 درصد تا 9 درصد شد.

رئیس جمهور تاجیکستان همچنین خاطرنشان کرد که در سال 2022 میلادی برای تداوم ساخت نیروگاه برق آبی «راغون» از بودجه این کشور 3.2 میلیارد سامانی (حدود 315 میلیون دلار) تخصیص شده است.

بنابر سخنان رئیس جمهور تاجیکستان در سال آینده میلادی در این کشور حجم دستمزد، شهریه، حقوق بازنشستگی و یارانه‌ها از 20 تا 25 درصد افزایش خواهد یافت.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.