به گزارش قدس آنلاین، روز گذشته در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به اعتبارات حوزه فرهنگی پرداخته شد؛ همان دغدغهای که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس صدا و سیما بارها دربارهاش صحبت کردند که باید برای تولید آثار فاخر و ارزشمند، بودجه بهتری اختصاص پیدا کند.
حجتالاسلام جواد نیکبین عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتوگویی با خبرنگار تسنیم به جلسه روز گذشته با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اشاره کرد و گفت: در این جلسه به بررسی اعتبارات حوزه فرهنگی پرداختیم؛ ما هم اعتقاد داریم با اهمیت این حوزه و شاخههایش چه در این وزارتخانه و چه صداوسیما و دیگر نهادهای فرهنگی حتماً باید افزایش بودجه در این حوزهها اتفاق بیفتد.
وی افزود: آقای وزیر و پیش از این رئیس رسانه ملّی هم درباره اجرای برخی از کارهای بزرگ و فاخر، درخواست افزایش بودجه داشتهاند. البته از طرفی هم میدانیم یکی از معضلات کشور در حوزه نقدینگی و همین بودجه است. اما موضوع فرهنگ هم زیربنای همه اتفاقات کشور و جامعه است. در عین حال این هم حقیقت انکارناشدنی است که اگر اقتصاد، سیاست، تربیت و پرورش و جامعه و ... میخواهیم توسعه پیدا کند حتماً باید به مبنا و پایه آن که فرهنگ است توجه جدّی شود.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت که به ساخت سریالهای فاخر و تولیدات مهم معتقدیم و از سازمان صداوسیما و وزارت فرهنگ درخواست کردهایم که این اتفاقات فرهنگی و هنری را شاهد باشیم و خودمان هم در این زمینه دغدغهمندیم و امیدواریم در لایحه بودجه ۱۴۰۲ اتفاقاتِ خوبی برای این حوزه بیفتد. البته قرار است بحث بررسی اعتبارات حوزه فرهنگ در جلسهای دیگر با حضور وزیر ارشاد پیگیری شود؛ آقای جبلی و همکارانشان در صداوسیما هم درخواست جلسه دارند که حتماً این بررسیها اتفاق خواهد افتاد.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا مشکلاتِ ساخت و تولید برخی از کارهای فاخر که بارها رئیس صداوسیما درباره مشکلات بودجهایاش صحبت کردهاند با توجه بودجهای درست در ۱۴۰۲، برطرف خواهد شد، گفت: من این امیدواری را دارم که این اتفاق بیفتد. چون همه ما در مجلس شورای اسلامی به ساخت کارهای فاخر و ارزشمند در صداوسیما و دستگاههای فرهنگی کشور باور داریم و در این راستا حمایت هم خواهیم داشت.
بنا به این گزارش، پیمان جبلی رئیس صداوسیما چندی پیش در گفتوگویی با تسنیم از دولت و مجلس درخواست کرده بود که به ساخت سریالهای فاخر و برطرف شدنِ موانع بودجهایشان کمک کنند؛ او اینچنین بیان کرد: "خوشبختانه مراحل تزریق اعتبار اولیه به سریال «حضرت موسی(ع)» اتفاق افتاده است و خوشبختانه این سریال طبق برنامه پیش میرود و امیدوارم به مشکلی برنخوریم. سال جاری ما تا حدودی از حمایتهای بودجهای برای این دو سریال برخوردار شدیم اگرچه کافی نبود، امیدوارم برای سال آینده هم دولت محترم و نمایندگان مجلس شورای اسلامی حمایت ویژهای داشته باشند تا این دو کار ویژه فاخر دچار وقفه نشوند."
به نظر میرسد با توجه به هزینههای گزاف ساخت سریال و برنامه فاخر و تولید کارهای نمایشی و محصولات فرهنگی، مجلس و دولت در بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۲، جایگاه ویژهای را برای حوزه فرهنگ و هنر قائل شوند؛ چرا که بودجههای امروز با اعداد و ارقام ساخت و تولید این نوع آثار، همخوانی ندارد.
نظر شما