تحولات منطقه

رئیس جمهور ترکیه مدعی شد که آزمایش های موشکی این کشور، یونان را نگران کرده است اما تا زمانی که آتن رفتار حکیمانه از خود نشان دهد، آنکارا با آن کاری ندارد.

اردوغان: آزمایش موشکی ترکیه، یونان را نگران کرد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه گفت که میانگین بومی سازی صنایع نظامی این کشور به ۸۰ درصد افزایش یافته است این در حالی است که این رقم طی ۲۰ سال گذشته ۲۰ درصد بود.

بر اساس این گزارش، رئیس جمهور ترکیه در سخنانی در منطقه موگلا در غرب این کشور افزود: جنگنده «قزل الما»، یک پهپاد است که قادر به حمل بمب هایی است که جنگنده های اف -۱۶ به آن مجهز هستند.

وی همچنین مدعی شد که آزمایش های موشکی ترکیه، یونان را نگران کرده است اما تا زمانی که آتن رفتار حکیمانه از خود نشان دهد، آنکارا با آن کاری ندارد.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در عین حال ادعا کرد که هرچه توان صنایع نظامی این کشور بیشتر شود، گروه های تروریستی در هم کوبیده می شوند.

این در حالی است که رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا با فروش جنگنده های اف -۱۶ به ترکیه مخالفت کرد.

سناتور «باب منندز» روز شنبه در بیانیه ای اعلام کرد: همانطور که بارها اعلام کرده ام، به شدت با پیشنهاد دولت بایدن برای فروش هواپیماهای اف -۱۶ جدید به ترکیه مخالفم.

در حالی که در گزارش های رسانه ای زمزمه های موافقت آمریکا با فروش جنگنده های اف -۱۶ به ترکیه به گوش می رسد، رئیس کمیته روابط خارجی سنا در بیانیه خود اعلام کرد که رئیس جمهور ترکیه حقوق بشر و هنجارهای دموکراتیک را نادیده می‌گیرد.

این سناتور آمریکایی، «رجب طیب اردوغان» را به در پیش گرفتن رفتارهای هشداردهنده و بی‌ثبات‌کننده در ترکیه و نیز علیه متحدان ناتو متهم کرد.

در بیانیه منندز آمده است که تا زمانی که اردوغان تهدیدات خود را متوقف نکند و همانند یک متحد مورد اعتماد رفتار کند، این فروش را تایید نمی کند.

پیش از این یک روزنامه آمریکایی گفت که دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در انتظار موافقت کنگره برای فروش جنگنده‌های اف -۱۶ به ترکیه، به شرط موافقت آنکارا با پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو است.

بر اساس این گزارش، روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی گفت که موافقت کنگره آمریکا با قرارداد فروش جنگنده‌های اف -۱۶ به ترکیه، به موافقت آنکارا با پیوستن فنلاند و سوئد به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بستگی دارد.

منبع: مشرق نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha