ساخت مسکن ۸۱۰۰ واحدی اراک در خواب خرگوشی/ اگر پروژه به این منوال پیش رود به بحران اجتماعی تبدیل می شود

به گزارش قدس آنلاین، مسکن مهر، نهضت ملی مسکن، جهش تولید، اقدام ملی و یا هرنام دیگری که باشد، نتیجه همان است؛ طرحی برای خانه دار شدن اقشار متوسط و ضعیف جامعه. طرحی بزرگ در استان مرکزی که همزمان با کشور آغاز شد و این بار قرار بود ۸۱۰۰ خانواده در کلان شهر اراک را خانه دار کند اما با گذشت ۱۱ ماه از آغاز این پروژه ملی، پیشرفت فیزیکی ساخت مسکن دو درصد اعلام شده است و علیرغم گذشت این زمان و واریزیهای متقاضیان این پروژه مسکن در خواب خرگوشی فرورفته است.
به گزارش قدس آن لاین؛ رضا که در قرعه کشی مسکن، نامش در لیست خانه دار شده ها بیرون آمده است به خبرنگار قدس می گوید: اسفند ماه سال ۱۴۰۰ طبق پیامکی که از وزات راه و شهرسازی دریافت کردیم ۴۰ میلیون تومان برای ساخت و ۲۶ میلیون برای زمین اوقافی واریز کردیم در صورتیکه درتمام کشور زمین رایگان است.
یک شهروند دیگر نیزمی گوید: ما هنوز پیشرفتی در ساخت این خانه ها نمی بینیم اما دی ماه امسال نیز پیامک واریز ۵۰ میلیون تومان دیگر دریافت کردیم که تا کنون یکصد و ۱۶ میلیون تومان وجه واریز کردیم.
حمید انعامی مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی نیز با بیان اینکه به پیمانکار این طرح برای تسریع در ساخت مسکن ها اخطار داده ایم گفت: هر چند قبول داریم یک سری مشکلات ازقبیل تعلل در نقشه های نظام مهندسی و جواز شهرداری باعث کندی کار شده است اما پیشرفت فیزیکی با زمانی که سپری شده است مطابقت ندارد و به اعتقاد کسانی که در سیاست و حوزه اجتماعی فعال هستند اگر پروژه به این منوال پیش رود به بحران اجتماعی تبدیل می شود.

پولی که در ابتدای پروژه آمد تبدیل به کاری که مردم به چشم ببینند نشد

وی با تاکید بر اینکه سال گذشته با شرکت کیسون سازنده این مسکن های ملی دو قرارداد آماده سازی شامل معابر، آب و فاضلاب، جدول کشی و آسفالت و یک قرارداد ساخت بسته شده است گفت: این مسکن ها قرار است در ۷۸ بلوک ۱۳ طبقه ای در ۷۰ هکتار به صورت قالب تونلی ساخته شود. این روش ساخت، به علت اینکه همزمان بتون سقف و دیوار باهم ریخته می شود به صورت یکپارچه و سریع انجام می شود.
وی اضافه کرد: شرکت کیسون اعلام می کند با این پولها و تورم موجود، این مبلغ های واریزی کفاف ساخت این پروژه را نمی دهد اول اینکه این یک موضوع کشوری است و ماهم قبول داریم با این واریزیها این مسکن ها ساخته نمی شود اما در خصوص مسکن ۸۱۰۰ واحدی اراک پولی که در ابتدای پروژه آمد تبدیل به کاری که مردم به چشم ببینند نشده است.
وی با اشاره به اینکه همزمان با کل کشور طرح نهضت ملی مسکن در استان شروع شد گفت: این طرح در کل کشور تقاضا محور است و طبق این طرح باید پول ساخت را مردم بدهند اما زمین ساخت برای مردم رایگان باشد. اما در اراک به علت اینکه زمین دولتی نداشتیم و تقاضا ونیاز بسیار زیاد بود، تنها زمینی که این حجم نیاز را پاسخ می داد زمین اوقافی طرح جامع کلان شهر اراک بود این زمین از نظر از سوی شورای عالی شهرسازی و معماری ایراد شکلی نداشت لذا از سوی شورا تایید شد و اوقاف نیز پول زمین را از مردم طی یک پذیره نویسی دریافت کرد.

سرعت انجام پروژه برای مردم مهم است

انعامی با تاکید بر اینکه این پروژه پاشنه آشیل ماست وسرعت انجام پروژه برای مردم مهم است گفت: این پروژه ساخت مسکن به صورت یکپارچه و با این شیوه و حجم برای اولین باردر اراک در حال اجراست و با توجه به اینکه در هشت هزار و ۱۱۲ مسکن قرار است به طور متوسط ۲۰ هزار نفر در آن ساکن شوند تاخیر در این پروژه نارضایتی ۲۰ هزار نفری ایجاد می کند.

ساخت مسکن ۸۱۰۰ واحدی اراک در خواب خرگوشی/ اگر پروژه به این منوال پیش رود به بحران اجتماعی تبدیل می شود
وی ادامه داد: چون این قرارداد با این شرکت که آن موقع بدهکار بانکی بود بسته شد نگاه منفی وجود دارد و همکاران فنی بر اساس اسناد مثبته و پیشرفت کار که پول بیرون از پروژه نرفته باشد واریزی وجه داشتند. اما اگر شرکت کیسون برای ساخت هزینه نکند و کار جلو نیفتد فضای ذهنی مردم بیشتر از این منفی می شود.
وی ادامه داد: علیرغم اینکه ما به سابقه کاری شرکت احترام می گذاریم اما انتظار داریم این شرکت نیز شرایط مردم را درک و با آورده ای که برای شروع ساخت تامین می کند این پروژه را سرعت ببخشد.

این پروژه در طول یکسال گذشته به اندازه یک ماه کار نکرده

محمد رضا انصاری رئیس هیئت‌مدیره شرکت کیسون که پیمانکاری پروژه ۸۱۰۰ واحدی اراک را برعهده دارد در این رابطه می گوید: این پروژه در طول یکسال گذشته به اندازه یک ماه کار نکرده است که مهمترین مساله تامین مالی است. قرار داد ساخت این مسکن ها ۳۰ ماهه است اما با این تورم برای هر خانه یک میلیارد و ۵۰ هزار تومان قیمت تمام شده آن می شود. که ۳۵۰ میلیون تومان ازطریق وام است و۷۰۰ میلیون تومان باید از طریق مردم تامین شود.

وی با تاکید بر اینکه این پروژه ماهیانه ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه داردمی گوید: این مساله در وزارتخانه هم مطرح هست که با این تورم و افزایش هزینه ها چطور ساخته شود.
کیایی عضو هیئت مدیره کیسون نیز با اشاره به اینکه پیش پرداخت باید در فاصله کوتاهی انجام می شد اما یکسال پیش پرداخت نگرفتیم گفت: قرار بود این پروژه ۳۰ ماهه تحویل و ساخته شود. طی ۲ درصد ۶۰ میلیارد تومان و ۷ درصد ۲۱۰ میلیارد تومان پول پرداخت شود اما طی شش ماه این اتفاق نیفتاد.
علی جعفر محصولی عضو شورای اسلامی کلانشهر اراک نیز با تاکید بر اینکه به جز تجهیز کارگاه در این مسکن ها چیزدیگری نمی بینیم گفت: مردم در اسفند ماه سال گذشته 40 میلیون برای ساخت و 26 میلیون به اوقاف برای زمین داده اند که مسکن آنها پیشرفت فیزیکی نداشته است. از طرفی تغییر پیمانکار نیز، این پروژه را سه سال به تاخیر می اندازد.
وی با بیان اینکه ما فقط یک سود کلان نصیب اوقاف کرده ایم افزود: حتی اصل مالکیت زمین نیز برای اوقاف باقی می‌ماند و سالیانه مبلغی به عنوان اجاره عرصه و به میزان سهم العرصه هر واحد از مردم به نفع اوقاف از مالکین این واحدها اخذ می شود.

شرکت یک ابربدهکار بانکی بود

رضا عزیز آبادی دبیر مجمع وحدت اسلامی استان مرکزی و از فعالان سیاسی نیز با تاکید بر اینکه شرکت پیمانکاری کیسون در زمان عقد قرارداد یک ابربدهکار بانکی بود گفت: کل شهر نگران آینده این پروژه هستند. شرکت کیسون در ساخت متروی اهواز ماده 46 شد. در ساخت مرکز تجاری بلاروس مشکل پیدا کرد و برای این پروژه نیز نگران هستیم که پولهای مردم در جای دیگری مصرف شود.
وی با تاکید بر اینکه این شرکت تجهیزاتی که در هر پروژه ای با آن کار می کند جزو صورت وضعیت آورده است تصریح کرد: شرکت کیسون هر چند عملکرد پیشین خوبی دارد ولی در زمان عقد قرارداد یک هزار و 500 میلیارد بدهی داشت و در حال حاضر نیز 11 ماه پروژه خانه سازی عقب است.
این پروژه ۸۱۰۰ واحدی پر سرو صدا و بزرگ که در اراضی ۷۰ هکتاری اوقافی حدفاصل دانشگاه پیام نور اراک تا حوزه علمیه خاتم الانبیا(ع) واقع شده است نیاز حدود نیمی از متقاضیان مسکن را در شهر اراک تامین می کند اما اوقافی بودن زمین، جانمایی واحدها، تعلل در انجام پروژه و تورمهای موجود برای ساخت؛ این طرح بزرگ ملی را در هاله ای از ابهام قرار داده است.

گزارشگر: سمیه بصیرت

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.