به گزارش قدس آنلاین، نیمه شعبان، سالروز تولد حضرت مهدی (عج) محسوب میشود که در برخی روایات، شب نیمه شعبان پس از شب قدر برترین شبها دانسته شده است. جشن نیمه شعبان از جمله جشنهای بزرگ شیعیان است که بهمناسبت میلاد امام مهدی (عج) برگزار میشود. در ایران، مسجد جمکران و در عراق، کربلا محل تجمع شیعیان در نیمه شعبان است. آذینبندی معابر، پخش شیرینی و شربت و نورپردازی از جمله اقداماتی است که برای برگزاری هر چه بهتر جشن نیمه شعبان در شهرها از سوی مردم تدارک دیده میشود. در این میان، شهرداریها بهواسطه عهدهدار بودن مسئولیت مدیریت شهری، نقش مهم و اثرگذاری را برای برگزاری هر چه بهتر این جشن بزرگ بر عهده دارند. شهرداری تهران، با توجه به اینکه چشمانداز «تهران؛ کلانشهر الگوی جهان اسلام» را در رأس برنامهها و اقدامات خود قرار داده است، برای برگزاری هر چه بهتر و باشکوهتر نیمه شعبان تمهیدات ویژهای را در نظر گرفته است.
هشتم بهمنماه بود که محمد امین توکلی زاده، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در همین راستا و با اشاره به رویکرد شهرداری تهران بهمنظور استفاده از ظرفیت مردمی برای برگزاری جشن نیمه شعبان گفته بود: در جشنهای مردمی ویژه اعیاد شعبانیه، دهه فجر و در نهایت عید نوروز سعی کردهایم تا از جریانات مردمی استفاده کنیم که البته شهردار تهران به این مساله تاکید دارند.
بهگفته مصطفی زیبایینژاد، مدیرکل اداره فرهنگی شهرداری تهران قرار است از ۱۵ تا ۲۱ اسفند در قالب پویش روز امید در بهار ایران در ۲۲ نقطه مهم تهران با مشارکت مردم و استفاده از ظرفیتهای محلی برگزار شوند و از سوی دیگر با همکاری سازمانهای تبلیغات اسلامی و فرهنگی- هنری شهرداری و زیباسازی شهر تهران، «جشن محلهها به عشق مهدی» در محلههای مختلف پایتخت به اجرا در میآید.
بهمناسبت جشن نیمه شعبان در هر منطقه یک نقطه مهم و پرتردد برای برگزاری این جشن مشخص شده که این ۲۲ نقطه شامل میدانهای تجریش، شهید تهرانیمقدم، ونک، صادقیه، ولیعصر، آزادی، هفتتیر، جمهوری، شهدا، نبوت، ۱۳ آبان، خراسان، بازار دوم، ابوذر، معلم، کمالالملک، فلکه دوم تهرانپارس، بوستان دانشجو، فلکه دوم نیروی هوایی، ضلع غربی حرم میدان شهرری، دریاچه شهدای خلیجفارس و اراضی عباسآباد میشود.
برپایی استیج و برگزاری جشن با اجرای گروههای اقوام سنتی، اجرای مسابقه فرهنگی، مولودیخوانی، تجلیل از خانواده شهدا، حرکت کاروانهای خودرویی و پخش مولودی و سرود در محلات، نورافشانی تهران در شب میلاد، اعزام کاروان به جمکران، برپایی ۷۰ موکب پذیرایی و فرهنگی در اطراف مسجد مقدس جمکران اهم برنامههای پیشبینی شده به مناسبت نیمهشعبان هستند. برگزاری بزرگترین جشن نور کشور با عنوان «تهران زیبا» از دیگر برنامههای شهرداری تهران بهمناسبت نیمه شعبان است. علی صارمی در گفتوگو با خبرنگار مهر و در همین خصوص گفت: این جشن نور بهمناسبت ایام و اعیاد شعبانیه و استقبال از نوروز ۱۴۰۲ در قالب طرح برنامه خدمت انجام میشود.
رضا صیادی نیز از طراحی و اجرای صدها سازه نوری و بیش از ۲۰ هزار متر مربع نورآرایی در پایتخت بهمناسبت نیمه شعبان خبر داد و گفت: در نیمه شعبان امسال تعداد دو سقف نوری بزرگ و صدها سازه نوری در میادین و نقاط شاخص شهر نصب میشود که جلوه خاصی را به شبهای پایتخت در این عید بزرگ میبخشد.
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران با اشاره به اجرای سقف نوری بزرگ در میادین شهر تهران گفت: بزرگترین سقف نوری در میدان ولی عصر (عج) به مساحت ۱۰ هزار متر مربع و به شکل خورشید اجرا شده است که تا پایان ماه مبارک رمضان در این میدان باقی خواهد ماند.
به گفته وی در نیمه شعبان امسال باغ گل نرگسهای نوری با ۱۹۰ سازه در میدان بهارستان اجرا شده، ضمن آنکه در نقاط مختلف شهر تهران نیز این سازهها جانمایی و نصب میشوند. مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران از طراحی و اجرای صدها سازه نوری و بیش از ۲۰ هزار متر مربع نورآرایی در پایتخت بهمناسبت نیمه شعبان خبر داد. تغییر چهره شهر در آستانه نیمهشعبان و اهتزاز پرچمها و ریسههای رنگی و المانهایی مانند گل نرگس و... حاکی از برگزاری جشنی بزرگ در پایتخت است و در همین راستا، مدیریت شهری تدابیری اتخاذ کرده تا همه شهروندان در مناطق ۲۲ گانه بتوانند از برنامههایی که در مناسبتهای ملی و مذهبی اجرا میشوند، بهنحو مطلوب استفاده کنند.
نظر شما