تحولات لبنان و فلسطین

۱ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۶
کد خبر: 859295

بر اساس داده‌های یورواستات که به تازگی منتشر شده، بحران سالمندی یکی از مشکلات جدید اتحادیه اروپا است بطوریکه میانگین سنی جمعیت کشورهای عضو این اتحادیه در دهه گذشته ۲.۵ سال افزایش یافته است.

بحران سالمندی مشکل جدید اتحادیه اروپا

در اسپانیا میانگین سنی ۴.۳ سال افزایش یافته است که بالاترین افزایش در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا پس از پرتغال (۴.۷ سال) محسوب می‌شود.

با این حال یک کارشناس اسپانیایی روز دوشنبه به شینهوا گفت که اگر چه نیمی از اروپایی‌ها اکنون بیش از ۴۴.۴ سال سن دارند اما نگرانی اصلی عدم تولد فرزند است.

آلبرت استیو مدیر مرکز مطالعات دموگرافیک (CED) در بارسلونا، گفت: ما یکی از مکان‌هایی در جهان هستیم که مردم در آن بیشترین عمر را دارند و این واقعیت که دیرتر می‌میریم باعث می‌شود میانگین سنی بالا برود.

بر اساس گزارش یورواستات، در حالی که نیمی از جمعیت اسپانیا بالای ۴۵ سال و پس از آن کرواسی (۴۵.۵)، آلمان (۴۵.۸)، یونان (۴۶.۱) و پرتغال (۴۶.۸) قرار دارند اما میانگین سنی در ایتالیا بالاترین (۴۸ سال) است.

استیو گفت: یکی از اولین جاهایی که ما اثرات این پیری جمعیت را می‌بینیم، در مدارس با دانش آموزان کمتر و در جوامعی است که فرزندان بسیار کمتری به دنیا می‌آیند که به این معنی است که بسیاری از تأثیرات عمده در پائین هرم جمعیت به جای بالای آن مشاهده می‌شود.

نرخ پائین زاد و ولد باعث افزایش میانگین سنی جمعیت اروپا می‌شود که به ویژه در کشورهای جنوبی مانند اسپانیا، پرتغال و ایتالیا مشهود است.

این کارشناس اسپانیایی اضافه کرد: ما نمی‌توانیم نرخ زاد و ولد را افزایش دهیم زیرا در دهه‌ بحرانی سی سالگی عدم اطمینان بیش از حد در مقایسه با کشورهای دیگر وجود دارد، جایی که مردم یا به دلیل کمک‌های عمومی و یا بازار کار خوب، اعتماد به نفس بیشتری دارند.

این جمعیت شناس افزود: ما به مکانیسم‌هایی برای تقویت حمایت نهادی نیاز داریم تا افراد بتوانند زودتر از والدین خود مستقل شوند و احساس کنند که در سنین ۲۹ تا ۳۹ سالگی دارای ثبات اقتصادی هستند.

با وجود عدم اطمینان در مورد آینده کشورهایی با افزایش تعداد افراد سالمند، استیو گفت که جامعه با شرایط جدید سازگار خواهد شد و تطبیق خواهد یافت.

استیو به شینهوا گفت: ما می‌دانیم که در چند سال آینده انفجاری از افراد سالمند رخ خواهد داد اما چیزی که نمی‌دانیم این است که نسل قدیمی چگونه رفتار خواهد کرد و نقطه‌ای که در آن شما پیر به حساب می‌آئید چگونه خواهد بود؟

وی در پایان افزود: اما در کنار این بحران سالمندی، امید به زندگی افزایش یافته و این بدان معناست که یک پیرمرد ۷۰ ساله امروز مانند یک ۷۰ ساله یک قرن پیش نیست؛ نه از نظر قدرت و نه انرژی و اشتیاق.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.