تحولات منطقه

رئیس جمهور فرانسه امروز یکشنبه گفت، اجلاس گروه هفت در ژاپن فرصتی برای متقاعد کردن کشورهای بزرگ نوظهوری همچون هند و برزیل در ارتباط با حمله روسیه به اوکراین است.

ماکرون اجلاس گروه هفت را فرصتی برای جلب نظر" کشورهای نوظهور" دانست
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، به نقل از خبرگزاری رویترز، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه روز شنبه سفر ناگهانی ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین به ژاپن با یک هواپیمای دولتی فرانسه به منظور حضور در اجلاس گروه هفت را یک "تغییردهنده بازی" توصیف کرد.

برزیل و هند، دو قدرت بزرگ در بین مجموعه کشورهای غیر متعهد کمتر توسعه یافته و با سطح درآمد متوسط و پایین نیز در اجلاس گروه هفت در هیروشیمای ژاپن شرکت دارند. آنها روابط اقتصادی و سیاسی با مسکو را بعد از حمله روسیه به اوکراین در ۱۵ ماه قبل  حفظ و تلاشهای غربی ها برای منزوی کردن روسیه را مایوس کرده‌اند.

ماکرون امروز اظهار کرد، نشست گروه هفت در ژاپن اتحاد، به ویژه در قبال اوکراین، را محوریت قرار داده و هدفش ایجاد یک چارچوب برای صلح است؛ صلحی که باید پایدار و مبتنی بر قوانین بین‌المللی باشد نه صلحی مبتنی بر آتش‌بس که صرفا یک جنگ منجمد را به وجود آورد.  

ماکرون بیان کرد: این جنگ تنها یک جنگ اروپایی نیست بلکه فرصتی برای بحث، تعامل و قانع کردن شرکا در خصوص گسترش  گروه هفت با حضور هند، برزیل، اندونزی و چند کشور دیگر حوزه جهان که تعامل چندانی با اوکراین نداشته‌اند است.

او اظهار کرد، زلنسکی درباره وضعیت میدانی توضیح خواهد داد در حالی که گروه هفت شامل آمریکا، ژاپن، آلمان، انگلیس،‌ فرانسه، ایتالیا و کانادا بر بنیان‌های نظم بین‌المللی و اهمیت پایبندی به منشور سازمان ملل تاکید خواهد کرد.

ماکرون با اشاره به بلوک بریکس که متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است ادامه داد: من دارم این حرف را تنها چند هفته قبل از برگزاری اجلاس بریکس می‌زنم.

او از اظهارنظر درباره تحولات مربوط به شهر باخموت در شرق اوکراین که ماه‌ها محور درگیری های شدیدی برای تصرف این شهر بوده امتناع کرد. روسیه روز شنبه خبر از کنترل کامل خود بر شهر باخموت داد.

ماکرون گفت: من همچنان محتاط باقی خواهم ماند. این نبرد (بر سر باخموت) که در ماه دسامبر شروع شد، نشان دهنده دشواری کار روسها برای پیشروی است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.