آیا تابهحال برایتان این سؤال پیشآمده است که اقامت ما در بومگردیها چه تأثیری بر رونق زندگی مردم منطقه دارد؟! برای مثال آیا اقامت در بوم گردی قشم تأثیر مثبتی بر فروش غذاهای دریایی و صنایعدستی افراد بومی آن منطقه دارد؟! ما در این مقاله به این سؤال و دیگر سؤالات در این باره پاسخ خواهیم داد.
اقامتگاه بومگردی چیست؟
بومگردیها از جمله اقامتگاههای تازه فراگیر شده و محبوب هستند که حال و هوای اقامت در آنها از زمین تا آسمان با اقامت در هتل و مسافرخانهها فرق میکند. در واقع بومگردیها اقامتگاههایی هستند که دکوراسیون، طراحی و غذاهای سرو شده آنها، آیینه تمامنمایی از فرهنگ، آدابورسوم و جغرافیای آن منطقه است؛ بهطوریکه بعد از ورود به بومگردی متوجه همه این موارد خواهید شد؛ برای مثال طراحی بوم گردی قشم بهگونهای است که ساختمان آنها یکطبقه و خشت و گلی است و انواع غذاهای دریایی محلی در آنها سرو میشود. بیشتر ساختمان بومگردیها اکثرا از بازسازی خانههای قدیمی، خانهباغها، کاروانسراهای قدیمی و... ساخته میشوند و به همین دلیل است که تجربهای متفاوت از اقامت در هتل را برای مسافران به ارمغان میآورد. ولی با این اوصاف هنوز هم افرادی هستند که ترجیح می دهند با رزرو هتل از علی بابا یا سایت های دیگر باز هم در هتل اقامت کنند که میتواندد به دلیل عادت یا سخت بودن رزرو و پیدا کردن اقامتگاه بومگردی مناسب باشد.
شما هیچوقت نمیتوانید دو اقامتگاه بومگردی را پیدا کنید که شبیه هم باشند و بهتر است بدانید که تنوع بومگردیها در اکثر مناطق کشور آنقدر زیاد است که دو بومگردی مشابه در یک منطقه وجود ندارد؛ در کنار غذاهای مرسوم و رایج سرو شده در رستورانها، غذاهای محلی بسیار وسوسهانگیزی نیز در بومگردیها سرو میشوند که گاهی حتی فکر به آنها آب از دهان آدم به راه میاندازد؛ مثلاً نان داغ، پنیر محلی و چای دودی میتواند یک صبحانه رؤیایی برای علاقهمندان به غذاهای سنتی و طبیعت دوستان باشد. بهطورکلی بومگردیها از جمله باصفاترین و مقرونبهصرفهترین اقامتگاههای سرتاسر کشور هستند که میارزد حداقل یکبار اقامت در آنها را امتحان کنیم.
بومگردیها چه امکاناتی دارند؟
امکانات بومگردی قطعاً مشابه هتلها و مسافرخانه چند ستاره نیست؛ اما امکاناتی دارند که حتی هتلهای پنجستاره نیز از آنها بیبهره هستند؛ از جمله مهمترین امکانات بومگردیها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
سرو غذاهای محلی بسیار خوشمزه با همان طعم اصیل محلی
-
دکوراسیون سنتی و متناسب با خانهها محلی منطقه
-
امکان خوابیدن بر روی سقف و فضای باز بومگردی
-
شرکت در کارگاههای کوچک بومگردیها و یادگیری ساخت صنایعدستی
-
خرید صنایعدستی ساخته توسط مردم منطقه در نمایشگاههای کوچک و بزرگ بومگردی
-
پخش موسیقی زنده در اغلب بومگردیها
-
امکانات گرمایشی
-
امکانات سرمایشی
-
سرویس خواب بهصورت لحاف و تشک یا تخت
-
امکان برقراری ارتباط نزدیک با سایر مسافران مقیم بومگردی
-
تختهای سنتی و آلاچیق
-
دور بودن از شلوغی، همهمه و آلودگی شهرها
این مطلب را هم بخوانید: تفریحات ساده کنار دریا
آیا بوم گردی به زندگی مردم منطقه رونق داده است؟
اگر به روستاهای اطراف محل زندگی خود سفر کنید و از مردم محلی آنجا در مورد بومگردیها بپرسید، قطعاً درباره آن اطلاعات کافی را دارند و این نشاندهنده گسترش فرهنگ اقامت یا ساخت بومگردی در بین اکثریت جامعه است. باتوجهبه مطالب گفته شده این سؤال پیش میآید که با گسترش این فرهنگ، چه تأثیراتی بر روی زندگی افراد ساکن در منطقه اعمال شده است؟ آیا این تأثیرات مثبت هستند یا منفی؟ ما به این سؤالات پاسخ خواهیم داد؛ از جمله مهمترین تأثیرات گسترش بومگردی بر روی زندگی مردم منطقه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
اشتغالزایی برای افراد کمدرآمد
ساخت و احداث بومگردی محدودیت مکانی و زمانی خاصی ندارد و هر کسی در هر مکانی میتواند اقامتگاه بومگردی خودش را تأسیس کند؛ در کنار این موضوع، در بسیاری از روستاها افراد امکاناتی دارند که میتوانند با صرف هزینه، باغهای کم استفاده یا بخشی از خانه خود را به اقامتگاه بومگردی تبدیل کنند. هیچ نیازی نیست که بومگردی شما بسیار بزرگ و دارای چندین اتاق باشد؛ بلکه اقامتگاههای بومگردی وجود دارد تنها با دو اتاق به کار خود ادامه میدهند و درآمدی قابلتوجه نیز دارند.
حیاتی دوباره برای معماری سنتی ایرانی
اقامتگاههای بومگردی نیازی به ظاهری مدرن، کلاسیک و لاکچری هتلهای گرانقیمت ندارند و برعکس، نقطه عطف آنها طراحی و دکوراسیون سنتی ایرانی و بومی آنهاست. قطع بهیقین توجه به عناصر زیباشناختی در دکوراسیون و طراحی بومگردیها میتواند موجب جلبتوجه بیشتر مسافران شود؛ اما بهطورکلی نیازی نیست که هزینهای کلان را برای دکوراسیونهای لاکچری و کلاسیک کنار بگذاریم.
توجه بیشتر به هنر صنایعدستی و فروش آنها
بومگردیها فرصتی طلایی برای جلبتوجه مسافران به صنایعدستی و هنرهای ساخت دست بومیهای منطقه هستند؛ چرا؟! در ابتدا مسافران را در محو زیباییهای معماری سنتی ایرانی و بومی خواهیم کرد و بعدازاین کار، جلبتوجه آنها به صنایعدستی، غذاهای محلی و هنرهای ساخت دست بومیها اصلاً کار دشواری نیست. این کار موجب افزایش فروش صنایعدستی ساخت بومیها و درآمدزایی برای آنها میشود؛ همچنین وقتی که مسافران این کالاها را با خود به شهرهای دیگر میبرند، توجه سایر افراد نیز به آن منطقه جلب شده و حتی ممکن است که در فرصتی به آنجا سفر و اقامت در بومگردیها را انتخاب کنند؛ و این چرخه میتواند مجدد تکرار شود.
پس باتوجهبه موارد گفته شده میتوان گفت که تأسیس بومگردی بر زندگی مردمان بومی یک منطقه تأثیرات مثبت فراوان داشته و به رونق زندگی آنها از نظر اقتصادی کمک شایانی کرده است؛ از طرفی دیگر نظر افراد را به سبک دیگری از سفر که مقرونبهصرفهتر و متفاوتتر از سایر انواع سفرهاست، جلب کرده است.
رزرو اقامتگاه بوم گردی
آیا تابهحال از زاویهای دیگر به اقامت در بومگردیها نگاه کردهاید؟! آیا تابهحال برایتان این سؤال پیشآمده است که اقامت ما در بومگردیها چه تأثیری بر رونق زندگی مردم منطقه دارد؟! برای مثال آیا اقامت در بوم گردی قشم تأثیر مثبتی بر فروش غذاهای دریایی و صنایعدستی افراد بومی آن منطقه دارد؟! در پاسخ به این سؤال باید گفت: بله! تأثیر اقامت ما بر رونق زندگی بومیان یک منطقه کم نیست و اتفاقاً بسیار قابلتوجه است؛ پس اگر دوست دارید ک ه شما هم در این رونق سهمی داشته و در کنار آن تجربه سفری متفاوت و مقرونبهصرفه را به خود هدیه دهید، به سایت علی بابا مراجعه کنید و با جستوجو در بومگردیهای مقصد موردنظر خود و رزرو آن، هر چه زودتر برای سفر متفاوت و جذاب خود برنامهریز کنید.
نظر شما