انتخابات

۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۸
کد خبر: 879238

امام خمینی(ره) در زمانی استثنائی ظهور و بروز کرد و دستاورد ویژه از خود به یادگار گذاشت.

به گزارش قدس‌آنلاین، شخصیت امام راحل دارای صفات متعددی از جمله عابد بودن، زاهد بودن، اقامه کننده نماز، خاضع در برابر پروردگار، سجود کننده در برابر خدای متعال در تاریکی شب، گریه کننده برای خدا و متوسل بود. از جنبه دیگر ایشان عالم دین، فیلسوفی بزرگ، فقیه و استادی دارای فضل و همچنین عالمی جلیل القدر و استاد حوزه های علمیه بود. شخصیتی متفکر و کارشناسی صاحب نظر بود. او فردی شجاع بود که شجاعتش زبان زد خاص و عام شده بود و جز خدا از کسی نمی ترسید. او رهبر بزرگی بود که توده ها را به حرکت در می آورد و امت اسلامی را با خطابه هایش به یکتایی خدا و راه راست هدایت می کرد.
امام خمینی(ره) که در قرن بیستم ظهور کرد مانند آتشفشانی بود که آثار این آتشفشان عظیم همچنان جاری و ساری است و گدازه های این فوران بزرگ کسی را به جز حاکمان ظلم و جور نسوزاند.
در حقیقت، امام خمینی(ره) با انقلاب بزرگ اسلامی جریان تاریخ را دگرگون کرد و به جرات می توانم بگویم این انقلاب بزرگترین دستاورد تاریخ بشریت بعد از پیام های آسمانی است که با این دستاورد آرزوی صالحان و رویای ضعیفان را برآورده شد.
امام خمینی(ره) احیاکننده آموزه های اسلامی بود که سالیان سال به دست فراموشی سپرده شده بود، این معجزه بزرگ امام خمینی(ره) باعث شد تا اسلامی که چیزی از آثار آن به جز اعمال عبادی باقی نمانده بود را زنده کند. امام خمینی(ره) در حقیقت زنده کننده تعالیم اسلام بود؛ اسلامی که یک قانون کامل است و سعی در کمک و یاری انسان ها به سوی رستگاری دارد. اسلامی که سعی کرد تا قیام کنندگان در مساجد و حوزه های علیمه و حسینیه ها را در برابر ظالمان و زورگویان یاری رساند. این اسلام توسط امام راحل دوباره احیاء شد. انقلاب اسلامی توانست معارف قرآن کریم و معارف انقلاب و جهاد را احیاء کند.
امام خمینی(ره) شناختی نو از تعالیم اسلام را به جهانیان معرفی کرد. متأسفانه مستکبران و استعمارگران سعی کرده بودند اسلام را تنها یک دین عبادی بدون هیچگونه بُعد، مفهوم و ارتباط با زندگی انسانی معرفی کنند، اسلامی که فقط حلال و حرام دارد، اسلامی که فقط نماز است؛ هرچند که نماز ستون دین و مهم ترین موضوع در دین اسلام است اما در حقیقت اسلام خود را محدود به امور عبادی، نماز، روزه و حج نمی کند.
اسلام برای همه شئون زندگی انسانی در دنیا تعالیمی دارد. اسلام تئوری های اقتصادی و تجاری، اندیشه های فرهنگی و نظریه های علمی دارد. این دین بزرگ همچنین خط مشی های کاملی از زندگی انسانی، فردی، اجتماعی، زناشویی و اخلاقی را نیز برای پیروان خود تبیین کرده است.
به نظر من امام خمینی(ره) پیش از مواجه با استعمارگران حاشیه خلیج فارس، رژیم دیکتاتوری شاه و استکبار جهانی، با چالش حوزه های علمیه روبرو بود. متاسفانه حوزه های علمیه تا پیش از انقلاب اسلامی نه تنها به وظایف و مسئولیت های اولیه خود آشنا نبود، بلکه ویژگی ها و شرایط قیام در راه خدا، تغییر اوضاع سیاسی جامعه و انتقاد از ظالمان را نداشت و تلاشی برای بهبود شرایط زندگی مردمی که از نظر اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تحت ستم قرار گرفته بودند، نداشت.
امام خمینی(ره) به محافل علمی نگاه ویژه ای داشت. ایشان معتقد بود مسئولیت علم مسئولیت بزرگی است زیرا علما وارثان انبیاء هستند و وظیفه آن ها نه فقط تحصیل و تدریس و تمرکز بر امور عبادی بلکه تغییر و اصلاح جامعه است. دین حیات بشری است و برای حاکم شرع نسبت مادر در برابر قضا را داشته و نسبت به مظلومان نیز مسئولیت دارد.

ترجمه و تنظیم: مریم ذوالفقاری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.