فرهاد زندی درباره تجهیزات محیطبان های کشور اظهار کرد: با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی، تجهیزات شکارچیان و قاچاقچیان حیات وحش نیز بهروزتر و مجهزتر شده است. این مسئله لزوم مجهز شدن محیطبان ها را افزایش میدهد.
وی ادامه داد: محیطبان ها نیز همچون شکارچیان به تجهیزاتی از جمله پهپاد، تجهیزات الکترونیکی، تجهیزات راهبردی و دوربردی که میتوان بهراحتی حیات وحش و شکارچیان را رصد کرد باید مجهز شوند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به ۱۴۰۰ دستگاه موتور سیکلتی که سازمان حفاظت محیط زیست برای محیطبان ها تهیه کرده است، گفت: محیطبانان در حال حاضر موتورهای مناسبی دارند اما باید به خودروهای مقاومتر و بهروزتری مجهز شوند تا در شرایط سخت محیطی نیز بتوانند بهتر تردد کنند.
وی ادامه داد: از جمله تجهیزات دیگری که محیطبان ها به آنان نیاز دارند میتوان به دوربینهای چشمی و تجهیزات انفرادی که برای کوهپیمایی مناسب است، اشاره کرد. وضعیت تجهیزات و امکانات بهطور نسبی مناسب است اما باید مجهزتر و بهروزتر شویم.
زندی با بیان اینکه تعداد محیطبان ها از استاندارد جهانی فاصله زیادی دارد، گفت: ما باید سعی کنیم که به سمت استانداردهای جهانی حرکت کنیم. چارت محیطبانان نصف مقداری است که باید باشد یعنی ما حدود ۳۵۰۰ محیطبان داریم که این تعداد برای کشور بسیار کم است.
وی تاکید کرد: در تمام نقاط کشور چارتهای محیطبانی کامل نیست و تعداد محیطبانها بسیار کم است. این شغل دشواریها و علاقهمندان خاص خود را دارد و باید افرادی در آن مشغول باشند که طبیعت را دوست داشته باشند تا از آن محافظت کنند. تعداد آنان بسیار کم است.
زندی در پایان تصریح کرد: استخدام نیروهای محیطبان نیازمند توجه ویژه سازمان حفاظت محیط زیست و برنامه بودجه است که نگاه ویژهای به این قضیه داشته باشند تا بتوانیم با توجه به تخریبهایی که صورت میگیرد و حتی توسعههایی که در کشور وجود دارد، امر حفاظت را به خوبی انجام دهیم.
نظر شما