ساکنان سرزمینهای اشغالی برای بیست و سومین هفته متوالی در شهرهای مختلف علیه نخست وزیر این رژیم و طرح اصلاحات قضایی وی تظاهرات کردند. این راهپیمایی در شرایطی انجام شده که کابینه نتانیاهو و اپوزیسیون با میانجیگری اسحاق هرتزوگ رئیس رژیم صهیونیستی در حال مذاکره برای سازش درباره طرح اصلاح ساختار قضایی هستند اما هنوز نتیجه ملموسی از این مذاکرات به دست نیامده است.
اما تداوم اعتراضات علیه نتانیاهو آن هم بعد پنج ماه از شکاف و دوستگی گسترده و ریشه دار در سرزمین های اشغالی حکایت دارد. دکتر سید احمد سادات، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتوگو با قدس با اشاره به این موضوع، گفت: صهیونیست ها در سرزمینهای اشغالی از ملیت های مختلف و با فرهنگ های متفاوت و بعضا متضاد تشکیل شده و جامعه ای متشتت و پراکنده را تشکیل داده اند.
وی به اعتراضات مردمی علیه سیاست های نتانیاهو اشاره کرد و گفت: عده ای از صهیونیست ها به مسائل مذهبی و آیین یهود هیچ اعتقاد و پایبندی ندارند و معتقد به جدایی دین از سیاست در بدنه حاکمیت اسرائیل می باشند و با هرگونه مظاهر و رنگ و بوی دینی در جامعه کاملا مخالف هستند و برعکس. در زمان انتخابات اسرائیل، بنیامین نتانیاهو کابینه ائتلافی با متدینین تندرو تشکیل داد. این افراد به شدت با مظاهر غیر دینی از جمله تکنولوژی نوین از تلفن همراه گرفته تا اینترنت و رسانه و ... مخالف هستند. همین امر منجر به دو قطبی شدن جامعه صهیونیستی شده است.
تبعات چالش داخلی بر طرح صلح ابراهیم
مدیر پیشین شبکه العالم در ادامه افزود: قشر متدینین تندرو که در ائتلاف با نتانیاهو قرار دارند توانسته اند بودجه خوبی از دولت نتانیاهو دریافت و آن را در تقویت و ترویج مدارس دینی هزینه کنند و همین امر منجر به درگیری در بین جمعیت لائیک و مذهبی در بدنه جامعه اسرائیل شود. سادات به تاثیرات این اعتراضات در سرزمین های اشغالی اشاره کرد و گفت: طی این بیست و سه هفته از اعتراضات، اقصاد اسرائیل رو به افول رفته و از طرفی در عرصه سیاست نیز نتانیاهو در پیشبرد طرح صلح ابراهیم که در زمان ترامپ طراحی شد به بن بست رسید.
کارشناس غرب آسیا در ادامه تصریح کرد: امروز جامعه اسرائیل به شدت متزلزل شده و هر لحظه احتمال وقوع درگیری داخلی در این رژیم در بین لائیکها و تندروهای مذهبی رخ دهد. حتی نتانیاهو و رئیس جمهور صهیونیستی نیز اخیرا اذعان نمودند که این رژیم به مرحله حساس و خطرناکی رسیده است و احتمال درگیری و خشونت وجود دارد. وی به موضوع ۸۰سالگی اسرائیل که در کتاب های مقدس یهود هم گفته شده اشاره کرد و گفت: از زمان شکل گیری اسرائیل از سال ۱۹۴۸ تا امروز که حدود ۷۵ سال می گذرد بسیاری از تئوریسین های یهود از احتمال نابودی این رژیم تا قبل از ۸۰ سالگی سخن گفته اند. از طرف تحت تاثیر ایده نفرین دهه هشتاد دیگر خاخام های ارشد یهود نیز از فرایند درگیری و خشونت در جامعه اسرائیل به شدت هراسان هستند. لذا احتمال افزایش تنش و درگیری داخلی در سرزمین های اشغالی در چند سال آینده دور از انتظار نیست.
او در ادامه می گوید: امروز رژیم صهیونیستی و نخست وزیر فعلی آن در انزوای داخلی و خارجی قرار گرفته اند بطوریکه حتی در بحث عادی سازی روابط با کشورهای عربی ناکام مانده اند و از طرف دیگر در محاصره نیروهای مقاومت در غزه و کرانه باختری از یک جهت و از قدرت نمایی و عملیات روانی محور مقاومت در سوریه ، لبنان ، عراق و یمن قرار گرفته است. سادات در پایان تصریح کرد: اگر اعتراضات و درگیری های داخلی ادامه دار باشد باید شاهد یک جنگ داخلی در بین نیروهای تندرو مذهبی و لائیکها باشیم، امروز نتانیاهو از اینکه ائتلاف کابینه خود را از دست بدهد نگران است و حاضر است در هر شرایطی به خواسته های متدیین و خاخام های یهود افراطی گوش فرا دهد.
نظر شما