تحولات لبنان و فلسطین

رئیس دانشگاه تهران در مورد چرایی عدم رفت‌وآمد افراد از سردر اصلی دانشگاه تهران گفت: مشکل خاصی وجود ندارد و یکی از مسائلی که داریم کمبود نگهبان است.

رئیس دانشگاه تهران: از سرگیری رفت و آمد از سردر پنجاه تومانی را پیگیری می‌کنم

سید محمد مقیمی، افزود: ملاحظه دیگری برای باز کردن در اصلی دانشگاه تهران در خیابان انقلاب که سردر معروف دانشگاه را هم در برمی‌گیرد وجود ندارد و از سر گیری رفت و آمد از سردر معروف به پنجاه تومانی را پیگیری خواهم کرد.

رئیس دانشگاه تهران در پاسخ به پرسش دیگری پیرامون برنامه‌های این دانشگاه برای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اظهار کرد: هم برای تدوین آیین نامه هم برای آمادگی زیرساخت‌های قانونی و ابتکارات و اقداماتی که قرار است در این خصوص انجام شود، در مرکز مطالعات زنان و خانواده دانشگاه تهران فعالیت جدی صورت می‌گیرد.

مقیمی تصریح کرد: در جلسه هیئت رئیسه دانشگاه تهران نیز چگونگی عملیاتی کردن قانون جوانی جمعیت کشور و توجه ویژه به بانوان مورد بحث قرار می‌گیرد. شرایط بانوان چه برای کسب مشاغل مدیریتی و چه از نظر افزایش مشارکت‌های اجتماعی بیشتر مانند مشارکت در اداره امور دانشگاه، فعالیت دانشجویی و دانشگاهی مورد توجه ماست. اعتقاد داریم باید به قشر وسیع بانوان در جامعه نقش‌های اجتماعی بیشتری واگذار شود بویژه در بحث‌های تحولی که لازم است از توان آن‌ها استفاده کرد.

استاد دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران یادآور شد: دانشگاه تهران خودش را در مقابل موضوعات اجتماعی مسئول می‌داند و در شعار این دانشگاه نیز به مسئولیت‌پذیری اجتماعی اشاره شده است. اگر به آمار و ارقام ورودی‌های دانشگاه تهران نگاه کنید، متوجه می‌شوید در برخی از این جلسات جذب تعداد خانم‌ها بر آقایان غلبه دارد و ما حتی نگرانیم از آن طرف بوم بیفتیم.

او در ادامه تاکید کرد: در جذب هیئت علمی ظرف یک سال آینده و در ماه‌های قبل تعداد ورود و جذب خانم‌ها اگر بیشتر از آقایان نباشد، کمتر نیست. با این وجود باز هم ما به دنبال تعادل در همکاری با جنسیت‌های مختلف هستیم. در بلند مدت برای استفاده از ظرفیت هیئت علمی و دانشجویان و حتی در تعاملات اجتماعی دانشگاه، به هیچ وجه نگاه جنسیتی نداریم. هر کسی قابلیت و ظرفیت دارد، باید از توانایی او استفاده کرد.

مقیمی با اشاره به اینکه روند به کارگیری زنان در بخش‌های اجرایی مختلف در دنیا هم مسیر خاصی را طی کرده و نظریه‌پردازی‌های متعددی هم در این زمینه وجود دارد، افزود: به هر حال از گذشته نقش زنان در فعالیت‌های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و… از مردان کمتر بوده است. برای بلوغ حضور افراد در عرصه‌های گوناگون، تکامل لازم است، به زمان نیاز داریم و به یکباره ممکن نیست محقق شود.

رئیس دانشگاه تهران اضافه کرد: این بلوغ باید به صورت تدریجی اتفاق بیفتد تا ظرفیت کافی برای آن ایجاد شود. همین حالا در طیف استاد تمام‌های دانشگاه تهران تعداد زنان خیلی پایین است؛ بخشی از فعالیت‌ها نیاز به سطوح علمی بالایی دارد و به مرور با ورودی‌های جدید و ارتقای آن‌ها خود به خود نقش آفرینی این طیف بیشتر خواهد شد.

او رویکرد نظام و حاکمیت را فراجنسیتی دانست و گفت: می‌دانیم کسی که شایستگی کافی دارد را باید به کار بگیریم. ما در دانشگاه تهران وقتی می‌خواهیم روی دو فرد یکی خانم و یکی آقا با شرایط و شایستگی یکسان دست به انتخاب بزنیم، قطعاً خانم‌ها را ترجیح می‌دهیم و حتی ممکن است به خاطر اینکه می‌خواهیم فرهنگ به کارگیری خانم‌های توانمند جا بیفتد، اگر شایستگی‌ها مقداری پایین باشد، چه بسا کمبود در شایستگی‌های خانم را ترمیم می‌کنیم و در مشاغلی که فرقی ندارد یک زن آن شغل را برعهده بگیرد یا مرد، گاهی اوقات خانم‌ها را ترجیح می‌دهیم چراکه اعتقاد داریم فرهنگ‌سازی و بسترسازی لازم است.

مقیمی با بیان اینکه بخشی از بحث مشارکت خانم‌ها در مشاغل مختلف از عهده دانشگاه برمی آید، توضیح داد: بخشی از تحقق این امر برعهده خود خانم هاست که باید صلاحیت‌های خود را در عمل نشان دهند. آموزه‌های دینی و تکالیف قانونی به ما می‌گوید باید فارغ از جنسیت به شایستگی افراد نگاه کنیم.

رئیس دانشگاه تهران اضافه کرد: اگر در مشاغلی که خانم‌ها احراز می‌کنند، شایستگی‌های خود را ثابت کنند این مسیر باز خواهد شد، ولی اگر در این زمینه کوتاهی شود، ضمن اینکه ضعف‌هایی هم وجود دارد، به نتیجه مطلوب نمی‌رسیم.

استاد دانشکده مدیریت دانشگاه تهران در پایان اظهار کرد: اگر ظرفیت‌ها در خانم‌ها توسعه یابد، خود به خود جایگاه آن ها ارتقا پیدا می‌کند. عزمی جدی برای ارتقای زنان و میزان مشارکت آن‌ها در اجتماع وجود دارد و خودشان هم باید به ما کمک کنند و شایستگی‌های خود را ثابت کنند و مسئولان نیز باید در این زمینه همراهی کافی داشته باشند.

منبع: خبرگزاری ایلنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.