تحولات لبنان و فلسطین

کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین دستاوردهای ارتباط با مصر افزایش صادرات غیرنفتی است، گفت: توسعه گردشگری با توجه به وجود مجموعه‌های تاریخی و تمدن در مصر و ایران اهمیت فوق‌العاده‌ای برای مردم ۲ کشور دارد.

ظرفیت‌های اقتصادی و گردشگری ازسرگیری روابط با مصر

به گزارش قدس آنلاین شبکه سعودی العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد. احیای روابط ایران و مصر در صورت نهایی شدن، یکی از سنگین ترین شکست های رژیم صهیونیستی و آمریکا به شمار می رود.

از بهترین اقدامات دولت سیزدهم احیای روابط با ممالک عربی و اسلامی است که اثرات مثبت زیادی دارد. پیشتر روزنامه معاریو رژیم صهیونیستی به نقل از «د نشنال» نوشته بود، احتمال می‌رود مصر و ایران روابط خود را ازسرگرفته و در مدت چند ماه سفیر تعیین کنند.

سید رضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل بین‌الملل درباره اهمیت ازسرگیری رابطه با مصر و آنچه تاکنون برای تحقق آن انجام شده است، به «راهبرد معاصر» گفت: در حوزه روابط بین الملل افزایش ارتباطات خارجی نشان دهنده توانمندی و قدرت سیاسی یک کشور به شمار می رود. نکته حائز اهمیت در زمینه رابطه با مصر قدمت تاریخی دو کشور است که از دیرباز تاکنون توجه ملت های مختلف جهان را معطوف خود کرده است.

وی افزود: ایران و مصر دو کشور متمدن مسلمان در دنیای معاصر به شمار می روند. با نگاهی به تاریخ و قدمت دو کشور به سادگی می توان دریافت نام ایران و مصر به عنوان دو کشور متمدن، صاحب فکر و اندیشه با سابقه بسیار طولانی میان همه کشورهای جهان اسلام وعرب می درخشد.

کارشناس مسائل بین‌الملل عنوان کرد: در نظام بین‌الملل شاهد شکل‌گیری ائتلاف‌های جدیدی در مقابل نظام تک قطبی یا هژمون آمریکا هستیم، روندی بسیار مثبت به نفع حفظ امنیت و منافع مردم منطقه. اگر با اتخاذ راهکارهای درست بتوان اختلافات کشورهای اسلامی را کاهش و اشتراکات را افزایش داد، می توان نقش آفرینی بیشتری در هندسه قدرت جدید جهانی داشت.

صدرالحسینی گفت: بعد از گسترش روابط جمهوری اسلامی ایران با تعدادی از کشورهای حوزه عربی، مصر علاقمندی خود را برای ایجاد و گسترش رابطه با ایران مطرح کرد، لذا به وسیله واسطه های مختلف و به طور مستقیم در نشست اردن با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان موضوع ازسرگیری ارتباط با ایران مطرح شد، ضمن اینکه جمهوری اسلامی ایران نیز نسبت به این روند نظر مثبتی دارد.

وی معتقد است: در شرایطی به سر می‌بریم که با عنایت به تحولات جدید در نظام بین‌الملل، افزایش ارتباطات کشورهای اسلامی با هم از جهات مختلفی بسیار مؤثر است. با توجه به رویکرد دولت سیزدهم در سیاست خارجی که مبتنی بر حل اختلافات و چالش‌ها با کشورهای همسایه، مسلمان و غیر معاند است و با تأکید بر گسترش ارتباطات اقتصادی، به نظر می آید مصر با توجه به اینکه بیش از ۸۰ درصد نیازهایش وارداتی است، می تواند مقصد خوبی برای صادرات کالای ایرانی باشد.

کارشناس مسائل بین‌الملل تأکید کرد: توسعه گردشگری با توجه به وجود مجموعه های تاریخی و تمدن در مصر و ایران اهمیت فوق العاده ای برای مردم دو کشور دارد، زیرا گردشگران مصری و ایرانی مایل به بازدید از آثار تاریخی کهن دو کشور هستند.

صدرالحسینی گفت: در زمینه گردشگری دینی شیعیان و مسلمانان مصری علاقه مند به زیارت امام رضا (ع) در مشهد مقدس و حضرت معصومه (س) در قم هستند و ایرانیان نیز تمایل دارند به زیارت رأس الحسین (ع) در مصر بروند، موضوعی که می تواند دستاوردهای اقتصادی برای دو کشور از محل گردشگری داشته باشد.

کارشناس سیاست خارجی معتقد است:  یکی از مهمترین دستاوردهای ارتباط با مصر، افزایش صادرات غیر نفتی به این کشور است، هرچند در حوزه امنیتی همچنان اختلاف نظر فراوانی به ویژه در اقدام نامناسب دولت قبلی مصر برای مشارکت در نشست کمپ دیوید و پذیرش ارتباط با رژیم صهیونیستی وجود دارد.

وی در پایان افزود: گفت‌وگو در حوزه موضوعات امنیتی و جلوگیری از توسعه رژیم صهیونیستی می‌تواند ازجمله محورهای رایزنی ایران و مصر به صورت حضوری بدون واسطه برای آغاز همکاری‌های آتی میان دو کشور باشد.

پایان پیام/ت

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.