به گزارش قدس آنلاین، از آنجایی که رژیم جعلی صهیونیستی بر مبنای زور و اشغالگری تاسیس شده، تشکیلات نظامی و ایجاد یک ارتش مجهز در صدر اولویتهای تصمیمسازان این رژیم قرار داشت و صهیونیستها تحت حمایت آمریکا و متحدان اروپایی از همان ابتدا عمده تمرکز خود را معطوف به ساختار نظامی کرده و توجه چندانی به بخش اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و .. نداشتند.
بر همین اساس ارتش رژیم اشغالگر یکی از ارکان اساسی این رژیم محسوب میشود که استراتژی امنیت داخلی اسرائیل بر پایه آن بنا شده است. ارتش رژیم صهیونیستی همچنین همواره به عنوان ابزار اصلی این رژیم برای سرکوب ملت فلسطین و غصب زمینهای آنها مورد استفاده قرار گرفته است. سران صهیونیست از ابتدا با تکیه بر حمایت عظیم و نامحدود ایالات متحده، تلاش کردند تا شرایط لازم را برای تاسیس یک ارتش کارآمد با سلاحهای پیشرفته فراهم کنند و در این میان همواره روی حمایتهای مالی هنگفت آمریکا حساب باز کردهاند.
درواقع صهیونیستها که به ماهیت رژیم جعلی خود آگاه بودند و میدانستند برای بقا باید همواره درحال جنگ باشند، اصرار زیادی بر تجهیز ارتش خود به انواع سلاحهای مدرن و پیشرفته داشتند و همانطور که گفته شد به این منظور حساب زیادی روی آمریکا باز میکردند و هنوز هم این گونه است. سران رژیم اشغالگر همچنین اقدامات زیادی در سطح حمایت روانی و آمادهسازی روحیه نظامیان و سربازان جهت مشارکت در جنگهای زمینی انجام دادند اما در این زمینه ناکام بودند؛ چرا که اغلب جوانان صهیونیست که در جریان مهاجرت یهودیان وارد فلسطین اشغالی شدهاند، خود را متعلق به این سرزمین نمیدانند و انگیزهای برای دفاع از آن ندارند.
خودکشی، فرار از خدمت، دزدی در ارتش، نافرمانی و درگیری با فرماندهان و... همگی ناشی از همین احساس بیانگیزگی میان سربازان در ارتش رژیم صهیونیستی است. این وضعیت به ویژه بعد از شکست سنگین این ارتش در جنگ جولای ۲۰۰۶ با حزبالله به مراتب بدتر شد و ضربه بزرگی که نیروی زمینی ارتش اسرائیل دریافت کرد موجب شد تا نظامیان این رژیم در جنگ ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ با نوار غزه نتوانند وارد نبرد زمینی شوند.
ترس و وحشت میان عناصر نیروی زمینی ارتش اسرائیل در هر یک از جنگهای این رژیم با مقاومت فلسطین بعد از جنگ جولای کاملا مشهود بود و به همین منظور فرماندهی ارتش تصمیم گرفت برای تشویق نظامیان به حضور در درگیریهای زمینی، برای هریک از یگانهای نیروی زمینی یک خاخام استخدام کند. اما هیچ یک از این اقدامات نتیجه نداشت و به مرور فرماندهان ارتش اسرائیل از نیروی زمینی ناامید شده و عمده تمرکز خود را معطوف به نیروی هوایی و تجهیز آن کردند. به همین دلیل نیروی زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به «پاشنه آشیل» این ارتش معروف شده است.
از آنجایی که شناخت دشمن به ویژه در سطح تشکیلات نظامی و نقاط ضعف و قوت آن نقش مهمی در پیروزی در هر جنگی دارد، سعی داریم در مقالهای چندشمارهای به معرفی بخشهای مختلف تشکیلات نظامی وامنیتی و ساختار ارتش رژیم صهیونیستی بپردازیم.
یگانهای پلیس رژیم صهیونیستی
-یگان ماموریتهای ویژه
یگان ماموریتهای ویژه یکی از یگانهای نخبه پلیس رژیم صهیونیستی است و یکی از بهترین یگانهای منتخب در ارتش اسرائیل در نبردهای کوتاه محسوب میشود و وابسته به نیروهای گارد مرزی است. این یگان علاوه بر تخصص در ماموریتهای پلیسی، در هماهنگی عالی با سرویس شاباک و سایر سرویسهای امنیتی رژیم صهیونیستی عمل میکند. قابل توجه است که یگان مذکور اطلاعات کافی از ارتشها و سیستمهای امنیتی بسیاری از کشورهای جهان دارد و سالانه تعداد زیادی از نیروهای نظامی کشورهای خارجی در این یگان آموزش میبینند.
این یگان در سال ۱۹۷۴ در نتیجه عملیات ناکام «معالوت» تشکیل شد. این عملیات در ۱۵ مه ۱۹۷۴ انجام شد و یکی از معروفترین عملیاتهای شکستخورده یگان سایرت متکال محسوب میشود. در این عملیات تروریستهای سایرت متکال تلاش داشتند گروگانهای اسرائیلی را که در دست مبارزان فلسطینی در شهرک معالوت در غرب منطقه الجلیل اسیر بودند را آزاد کنند. این عملیات شکست خورد و طی آن حدود ۳۰ نظامی و شهرکنشین صهیونیست کشته شدند.
در نتیجه این عملیات، سران سرویسهای امنیتی رژیم صهیونیستی دریافتند که نیاز فوری به ایجاد یک واحد ویژه برای مبارزه با عملیاتهای ضد اسرائیلیِ فلسطینیان وجود دارد که بداند چگونه با شرایط اضطراری در سریع ترین زمان ممکن مقابله کند؛ به طوری که متحمل کمترین تلفات شود. اولین فرمانده این یگان ژنرال «آساف حیفتس» بود که بعدها فرمانده کل پلیس اسرائیل شد. افرادی که خواستار شرکت در مراحل غربالگری و پذیرش در یگان ماموریتهای ویژه هستند باید ۳ سال یا بیشتر در ارتش رژیم صهیونیستی فعالیت کرده باشند و توانایی انجام عملیاتهای نظامی رزمی را داشته باشند. همچنین افرادی که در مناصب فرماندهی بوده باشند میتوانند در این مراحل شرکت کنند.
برای مشارکت در فرآیند غربالگری و پذیرش در یگان ماموریتهای ویژه، اولویت با نیروهای یگانهای شناسایی و فرماندهان و افسران است و سربازان یگانهای رزمی و مهندسی جنگ نیز شانس بالایی برای مشارکت در این مراحل و پیوستن به یگان ماموریتهای ویژه دارند. این فرآیند شامل انجام آزمایشات فیزیکی شدید، معاینه کامل پزشکی و مصاحبه ویژه است و متقاضی یک دوره آزمایشی سخت تا یک هفته را پشت سر میگذارد که طی آن تلاش بدنی زیادی انجام میدهد که ممکن است بر ذهنیت متقاضیان تاثیر بگذارد.
پس از اتمام دوره غربالگری و پذیرش، افراد برای عضویت در یگان انتخاب میشوند و پس از گذراندن مراحل غربالگری امنیتی، دوره آموزشی آغاز میشود. قابل ذکر است که داوطلبان دختر نیز میتوانند به این یگان بپیوندند و در ماموریتهای رزمی و لجستیکی شرکت کنند. دخترانی که در یگانهای نیروی هوایی و دوره افسری نیروی دریایی و سایر یگانهای ویژه سابقه فعالیت داشته باشند، میتوانند در مراحل غربالگری و پذیرش یگان ماموریتهای ویژه شرکت کنند.
یکی از نکات قابل توجه آن است که ارتش رژیم صهیونیستی برای جذب نیرو در یگان ماموریتهای ویژه سالی دوبار در روزنامه آگهی میدهد و اعلام میکند به نیروهایی نیاز دارند که سابقه خدمت آنها کمتر از ۱۲ سال و سنشان کمتر از ۳۰ سال نباشد و یا اینکه از فارغالتحصیلان یگانهای رزمی بوده و از سلامت کامل برخوردار باشند. آگهی سالانه برای جذب نیرو در این یگان با این مضمون است: «ما به شما یک کار هیجان انگیز با تیم آموزشی تخصصی با حقوق مناسب و خدمات خوب پیشنهاد میکنیم. علاوه بر آن شرایط لازم برای کسانی که مایل به تحصیل در خارج هستند نیز فراهم میشود».
از آنجایی که یگان ماموریتهای ویژه برای رسیدگی به پروندههای پیچیده و سخت امنیتی تأسیس شده است، قابلیتها و امکانات مختلفی در اختیار آن قرار گرفته و عناصر این یگان در مجموعهای از موارد تخصصی مختلف آموزش میبینند که برخی از آنها مخفی هستند و از طریق رسانهها به آنها اشاره نمیشود. اولین ماموریت این یگان، ارائه راه حل برای مواجهه با شرایط غیرمنتظره و پروندههای مربوط به گروگانهاست.
این یگان یکی از یگانهای مهم و حساس در ارتش اسرائیل است که ماموریتهای پیچیده و خطرناکی را گاهی با هماهنگی شاباک انجام میدهد. دستگیری سرکردگان باندهای خطرناک و انجام عملیات در مکانهای خطرناک و یافتن راهحلهای مناسب برای دستگیری افراد تحت تعقیب که در مکانهای صعبالبور قرار دارند، از جمله ماموریتهای اصلی یگان ماموریتهای ویژه است.
یگان ماموریتهای ویژه عملیاتهای خود را با استفاده از روشهای فناوری پیشرفته، سلاحهای پیشرفته و ابزارهای منحصر به فرد انجام میدهد و شامل گروههای مختلفی میشود:
-گروه تک تیراندازها: این گروه شامل عناصری میشود که از سلاحهای پیشرفته تک تیرانداز دوربرد استفاده میکنند تا هنگام جنگ دشمن را وادار به عقبنشینی از موضع نیروی زمینی ارتش رژیم صهیونیستی کنند. تک تیراندازان یگان ماموریتهای ویژه ارتش رژیم صهیونیستی به حرفهای بودن شهرت دارند.
-گروه حمله: عناصر این گروه بزرگترین بخش یگان ماموریتهای ویژه را تشکیل میدهند و معمولا مستقیم در تقابل با نیروهای دشمن هستند.
گروه سگها: این گروه شامل عناصری میشود که از سلاحهای بیولوژیکی مانند سگهای مهاجم و سگهای متخصص در کشف مواد منفجره استفاده میکنند.
-گروه مواد منفجره: این گروه شامل عناصری است که در موارد پیچیدهای که نیاز به مداخله سریع و خشونت آمیز دارد، از مواد منفجره استفاده میکنند و با استفاده از وسایل انفجاری برای شکستن دیوارها و درها یا خنثی کردن مواد منفجره دشمن، وارد میدان میشوند.
باید اشاره کنیم یگان ماموریتهای ویژه علاوه بر برخورداری از سلاحها و تجهیزات ویژهای که توسط صنعت نظامی و شرکتهای تخصصی اسرائیل و آمریکا و اروپا ساخته میشود، مجهز به تسلیحات ویژهای در زمینه تکتیراندازی و مواد منفجره و عملیاتهایی که در مناطق کوهستانی انجام میشود، نیز هستند.
این یگان از زمان تاسیس خود، اعتبار زیادی در سیستم امنیتی ارتش اسرائیل، پلیس اسرائیل و سرویس امنیتی-جاسوسی شاباک کسب کرده است. یگان ماموریتهای ویژه از ابتدای فعالیت خود تاکنون صدها عملیات خطرناک انجام داده که اکثر آنها محرمانه مانده و هنوز اعلام نشده است.
نظر شما