به گزارش قدس آنلاین به نقل از مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام، دکتر سید احمد فاضلزاده در این خصوص توضیح داد: پایگاه رتبه بندی تایمز یکی از نظام های رتبه بندی معتبر در سطح بین المللی است که در سال ۲۰۱۳ میلادی برای اولین بار رتبه بندی دانشگاه های آسیایی را در کنار رتبه بندی های بین المللی انجام داد.
وی اظهار داشت: روش شناسی این رتبه بندی همانند روش شناسی رتبه بندی جهانی تایمز است که از ۱۳ شاخص در قالب ۵ معیار آموزش (۲۵)، پژوهش (۳۰)، استنادات (۳۰)، درآمد صنعتی (۷.۵) و وجهه بین المللی (۷.۵) استفاده کرده است که در رتبه بندی دانشگاه های آسیایی این شاخص ها جهت رتبه بندی دانشگاه های آسیایی مجددا تنظیم می شوند.
دانشگاه شریف در صدر دانشگاههای کشور
فاضل زاده افزود: رتبه بندی آسیایی تایمز در سال ۲۰۲۳، تعداد ۶۶۹ دانشگاه را از ۳۱ کشور در بردارد. همانند سال های گذشته، کشور ژاپن با ۱۱۷ دانشگاه بیشترین تعداد دانشگاه را در این رتبه بندی دارد و پاکستان با ۸ دانشگاه جدید و ترکیه با ۷ دانشگاه جدید بیشترین تعداد دانشگاه های جدید را در رتبه بندی تایمز آسیایی جاری داشته اند.
سهم جمهوری اسلامی ایران از نظر تعداد دانشگاه های رتبه بندی تایمز آسیایی ۲۰۲۳، ۶۵ دانشگاه است که حدود ۱۰ درصد دانشگاه های این رتبه بندی را شامل می شود.
فاضل زاده گفت: در رتبه بندی آسیایی ۲۰۲۳ تایمز، تعداد ۶۵ دانشگاه از ایران حضور دارند. دانشگاه صنعتی شریف با رتبه ۶۴ اولین دانشگاه ایران و دانشگاه های علوم پزشکی مازندران، پزشکی گلستان، پزشکی کردستان و علم و صنعت ایران به ترتیب با رتبه های ۶۵، ۶۹، ۷۱ و ۷۴ رتبه دوم تا پنجم ایران را کسب کردند.
عملکرد دانشگاههای کشورهای اسلامی آسیایی در رتبهبندی تایمز ۲۰۲۳
رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام گفت: از میان کشورهای اسلامی قاره آسیا، در مجموع ۲۵۳ دانشگاه از ۱۷ کشورهای اسلامی در رتبه بندی ۲۰۲۳ حضور دارند و این در حالی است که در رتبه بندی ۲۰۲۲ این تعداد ۲۰۹ دانشگاه بوده است. از لحاظ تعداد حضور دانشگاه کشور ایران با ۶۵ دانشگاه رتبه اول و ترکیه و پاکستان به ترتیب با ۶۱ و ۲۹ دانشگاه رتبه دوم و سوم را دارند.
انتهای پیام/
نظر شما