دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور در دفتر مرجع عالیقدر آیت الله العظمی کریمی جهرمی دام ظله الوارف با ایشان دیدار کرد.

ضرورت مهندسیِ فرهنگی؛ پرهیز از تفرقه و تشتّت در کارها؛ اهتمام به بحث مهم خانواده

در ابتدای دیدار حجج اسلام و المسلمین خسرو پناه و پارسانیا گزارشی از فعالیت‌ها و برنامه‌های این شورا ارائه دادند. معظم له نیز با تقدیر و تشکّر از وی و همکارانشان، نکات مهمی را یادآور شدند.

ایشان در ابتدای بیانات خود، اولین گام لازم که رمز موفقیت در همه کارهاست را اخلاص دانسته و فرمودند: امیدوارم خدای متعال توفیق بدهد که منظور و هدف اصلی از این گفتارها و از این رفت و آمدها، ذات لایزال او باشد که رمز موفقیت هر انسانی همین نکته است. هر جایی که اخلاص برای خدا باشد، خداوند متعال آنجا یار و یاور انسان خواهد بود و آن کار به موفقیت خواهد رسید. اگر اخلاص در کار نباشد و دنبال ثروت و مقام باشیم، بالاخره پرده‌ها کنار خواهند رفت و انسان رسوا خواهد شد.

مرجع عالیقدر در توصیه بعدی خود، مهندسی فرهنگی را لازمه کار فرهنگی در نظام اسلامی برشمردند و افزودند: این را باید توجه کرد که ایران منحصر به همین نسل فعلی نیست و در محدوده امروزیِ ما ختم نمی‌شود. این کشور و نسل اسلامی و جوانان پاک آن باید دائماً بتوانند اظهار وجود کنند و تأثیرگذار در جوامع باشند. این هدف، نیازمند آن است که کارهای فرهنگی به‌صورتِ مهندسی‌شده پیش برود؛ نه اینکه اهواء و تخیّلات و اوهام و افکاری که به ذهنمان می‌رسد، همان‌ها را در معرض پیشنهاد و مطالعه بگذاریم و تا حد تصویب برسانیم و توقع هم داشته باشیم که همه برای امثال این طرح‌های غیر مهندسی، تشویق‌مان هم کنند! باید از ابتدا، اهداف و خط و مسیری را که برای نیل به آن اهداف لازم است طراحی و مهندسی کنید تا بتوانید کاری مفید و مؤثر انجام دهید.

آیت الله العظمی کریمی جهرمی تربیت نسل آینده جامعه اسلامی را از شعب حسبه و از وظایف مجتهدان و نیز از شعب امر به معروف و نهی از منکر و وظیفه همگانی دانسته و بیان داشتند: باید دقیق و کامل روی این جهت مطالعه داشته باشید که چگونه  فرزندان و نسل آتیه را پرورش بدهیم تا بتوانند آبرومندانه کشور را به جلو ببرند؛ تحوّل عمیق و و محسوس در جامعه به وجود بیاورند و از مرزهای کشور فراتر بروند، و بتوانند در عموم طبقات و اقشار جوامع اسلامی و غیراسلامی تأثیر بگذارند.

معظم له در قسمت دیگری از بیانات خود، کشور را امانتی در دست مسئولان و مردم شمرده و فرمودند: این کشور، امانتی است که خدای متعال به دست ما داده و در سابق، در دست دیگران بوده است. آیا برای آتیه یک کشور به‌طوری که بتوانیم آن را به صاحبانش در آتیه تحویل دهیم فکری کرده‌ایم؟ آیا توانسته‌ایم عده‌ای را مطابق فرهنگ اصیل اسلامی و انقلاب اسلامی تربیت کنیم که بتوانند آتیه کشور را به احسن وجه اداره کنند.

استاد برجسته حوزه علمیه قم در ادامه توصیه‌های خود، بحث خانواده را از مهمترین مباحث مطرح در جامعه اسلامی که ابعاد گسترده‌ای از مسائل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جامعه را شامل می‌شود دانسته و گفتند: از مطالب مهمّی که در راه انقلاب فرهنگی، مراعات آن و هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی برای آن لازم است بحث عائله و خانواده است. اگر محیط خانواده سالم نباشد، نسل سالم و در نتیجه، جامعه سالم به وجود نخواهد آمد. انسان باید امر به معروف و نهی از منکر را از خودش و خانواده‌اش آغاز کند: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَکُمْ وَ أَهْلیکُمْ ناراً وَقُودُهَا النَّاسُ وَ الْحِجارَة» این کار بزرگ ظرایفی دارد که باید روی آن فکر کرد؛ تأمل و مطالعه نمود و با بیان مناسب و رفتار نرم و اسلامی آن را به سرانجام رسانید. رحمت خدا بر مرحوم آقای فلسفی آن خطیب یگانه کشور که می‌گفتند از اول زندگی با خانواده‌اش با دو تا عنوان پیش رفتند: آقا و خانم؛ او در محیط خانه آقا بود و همسرش در محیط خانه، خانم. بی‌ادبی و بدصحبت کردن و عصبانیت و خشم دور از انسانیت است و نباید در خانواده اسلامی باشد.

مرجع عالیقدر در پایان این دیدار، به آسیب‌شناسی وضع موجود پرداخته و بیان داشتند: یکی از آفات و آسیب‌هایی که به آن مبتلا هستیم، اینکه گاهی از اوقات، مقداری از راه را یک شخصی می‌رود، وقتی او می‌رود، شخص بعدی می‌آید و چون با او مخالف است، اعمال سلیقه می‌کند و راه قبلی را کنار می‌گذارد. این بلای بسیار خطرناکی برای این هدف مقدسی است که شما عزیزان در نظر دارید. این صف‌آرایی‌ها به هیچ وجه به صلاح نیست. ببینید اهل بیت علیهم السلام در روایات چه سفارشی به ما می‌کنند که «إِنَّمَا أَنْتُمْ إِخْوَانٌ عَلَی دِینِ اللَّهِ. مَا فَرَّقَ بَیْنَکُمْ إِلَّا خُبْثُ السَّرَائِرِ وَ سُوءُ الضَّمَائِر». تفرقه، به‌جان هم افتادن و آبروی یکدیگر را بردن، همه از زشتی سیرت و درون انسان نشأت می‌گیرد. باید منم منم گفتن‌ها را کنار گذاشت. مگر می‌شود با خودبرتربینی و حقد و حسادت، به ترقّی جامعه اسلامی کمکی کرد؟!

آیت الله العظمی کریمی جهرمی با تقدیر مجدد از دبیر و اعضای محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی، مزید توفیقات ایشان در ظلّ عنایات حضرت ولی عصر ارواح العالمین له الفداء را از خداوند متعال مسئلت نمودند.

ضرورت مهندسیِ فرهنگی؛ پرهیز از تفرقه و تشتّت در کارها؛ اهتمام به بحث مهم خانواده

ضرورت مهندسیِ فرهنگی؛ پرهیز از تفرقه و تشتّت در کارها؛ اهتمام به بحث مهم خانواده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.