به گزارش قدسآنلاین، مسعود مرادی در حاشیه کلاس دانش افزایی پیش فصل داوران فوتبال کشور، اظهار داشت: طبق روال هرسال این کلاس برگزار میشود. خوشحالم این افتخار نصیب من شد به عنوان مدرس در خدمت داوران عزیز کشورمان باشم. تفاوت محسوسی که شاهدش بودیم کاهش داوران لیگ برتر است که برای لیگ یک هم این اتفاق میافتد.
وی افزود: ممکن است مشکلاتی به وجود بیاید ولی هدف این بود که بهترین داوران در لیست قرار بگیرند و فاصله زمانی داوریها هم کم بشود. کمیته و تشکیلات داوری فدراسیون فوتبال حتما ملاحضاتی را در نظر گرفته است. تمام تلاش و سعی من این است که تجاربم را به عنوان مدرس در اختیار داوران قرار بدهم.
مرادی در خصوص حذف محدودیت سنی ۴۵ سال توسط فیفا که در ایران اجرایی نشده و اعتراضاتی را به همراه داشته، گفت: این را مسئولین داوری کشور باید جواب بدهند. اگر داوری توانمند باشد و کمیته داوران تشخیص بدهد میتواند از او استفاده کند، میتواند نگه دارد، در غیر این صورت میتواند کنار بگذارد. این به آیتمهایی بر میگردد که کمیته داوران در نظر گرفته است. با اینحال امثال ابوالفضلی سرمایه کشور ما است و هر داوری میرود احترام و ارزشگذاری میخواهد.
مدرس کلاس داوری درمورد شرایط فیزیکی داوران، عنوان کرد: درصد زیادی تستها را با موفقیت گذراندند. داوری فوتبال فقط گذراندن تست بدنی نیست. مثل یک کنکور و ورودی است. باید علاوه بر این، یک ساختار و دانش خوب، شخصیت مناسب و فیزیک ظاهری شکیل در زمین داشته باشیم.
مرادی در مورد اینکه داوران اروپایی مانند ورزشکاران پرورش اندام بدنهای ورزیدهای دارند اما داوران ایرانی از این شرایط دور هستند، گفت: همانطور که گفتم گذراندن تست آمادگی جسمانی دلیل بر این نیست که داور حتما باید قضاوت کند. ممکن است یک داور دارای اضافه وزن باشد یا فیزبک مناسبی نداشته باشد. کمیته داوران تصمیم میگیرد داور شرایط حضور در زمین را دارد یا خیر، لیگ برتر ویترین فوتبال کشور است. داوران باید از همه نظر کامل باشند. نحوه برخوردشان با مربیان و بازیکنان، آمادگی جسمانی، فیزیک ظاهری و همه چیزشان باید کامل باشد تا در زمین مورد قبول و اعتماد جامعه فوتبال کشور باشند.
وی در مورد سفر ممبینی به سوئیس برای پیگیری بحث VAR اظهار داشت: هنوز او را ندیدهام. هنوز نیامده که دستاورد این سفر را بدانیم ولی نحوه آموزش با سیستم VAR فرق دارد. هرچند شرایط با این سیستم فرق میکند اما نمیتواند توجیهی باشد که داوران اشتباه کنند و بگویند VAR نیست. خود داوران بیشتر از هرکسی استرس نبود VAR را دارند. اگر به کشور ما نیاید حضور داوران ما در سطح بالای بین المللی به خطر میافتد.
مدرس داوری در مورد اینکه با توجه به صحبتهای افشاریان آیا در کشورهای دیگر هم تهیه سیستم رادیویی داوران بر عهده باشگاههای فوتبال است، گفت: هزینهاش را نمیدانم اما حداقل چیزی است که در نبود سیستم VAR برای داوران لازم است. اگر داوران با سیستم رادیویی در ارتباط باشند تنش خیلی کمتر میشود تا اینکه بازی متوقف شود و داور کنار زمین برود. تازه بحث کند خطا بوده یا نه، در کشورهای دیگر در خیلی از استادیومها سیستم رادیویی وجود دارد ولی اینکه فدراسیون میدهد یا باشگاهها، مهم این است حداقل سیستمی است که تاج هم قول داده در اختیار داوران قرار بگیرد.
مرادی در خصوص اینکه چه کنترلی روی دوپینگ داوران وجود دارد، عنوان کرد: دوپینگ بین بازیکنان رقابت ناسالم به وجود میآورد اما تا به حال چنین چیزی بین داوران نشنیدهام. خوشبختانه همیشه سوژههای جدید برای شروع فوتبال کشورمان داریم. اینکه داور با دوپینگ به زمین برود را در ایران شنیدهام. در خارج از کشور نشنیدهام که داور دوپینگ کند.
وی افزود: داوری که دوپینگ کند با چه کسی میخواهد رقابت کند؟ با بازیکن؟ اصلا رقابتی وجود ندارد. شاید منظور برای گذراندن تست آمادگی جسمانی و حضور در لیست است. این شایعات هست و بررسی آن بر عهده کمیته داوران است.
نظر شما