به گزارش قدس آنلاین به نقل از مهر، خبرگزاری اسپوتنیک در گزارشی در خصوص روابط شکننده میان الجزایر و فرانسه نوشت: روابط دو جانبه میان فرانسه و الجزایر شاهد افزایش تنشها و اختلافات بوده که تحولات و تنشها در کشورهای آفریقایی باعث تشدید آن شده است. از سال ۲۰۱۹ تاکنون، روابط میان دو کشور شاهد افزایش تنشها تا حد به وجود آمدن نشانههایی مبنی بر قطع این روابط بوده است به طوری که حتی مقامات الجزایر زبان انگلیسی را به جای زبان فرانسه در دانشگاههای این کشور انتخاب کردهاند.
در این گزارش آمده است: به تازگی رئیس ستاد مشترک ارتش الجزایر در جریان مراسم رسمی سالروز استقلال الجزایر، سخنانی علیه فرانسه مطرح کرده است. تحلیلگران معتقدند که بحران پیچیده کنونی میان دو کشور، ممکن است تا سطوح بی سابقهای طی دوره آتی گسترش پیدا کرده و در صورت اقدام نظامی فرانسه علیه نیجر، این مسأله تشدید شود.
«زرقانی سلیمان» نماینده پارلمان الجزایر در خصوص چشم انداز روابط میان دو کشور گفت: روابط میان الجزایر و فرانسه از سال ۲۰۱۹ تاکنون بی ثبات بوده است. مردم این کشور در جریان اعتراضات سال ۲۰۱۹ مخالفت خود را با روابط دو کشور که تنها به نفع فرانسه و اقتصاد و حتی فرهنگ این کشور بوده، اعلام کردند.
وی اضافه کرد: افکار عمومی در الجزایر خواهان روابط متوازن با فرانسه یا قطع نهایی آن هستند. اگر فرانسه میخواهد همچنان به چشم یک کشور استعمارگر به الجزایر نگاه کند بهتر است این روابط قطع شود.
سلیمان تصریح کرد: دیپلماسی الجزایر بر اساس همین اصل پیش میرود. روابط دو کشور در حال حاضر در بدترین دوره خود به سر میبرد. در خصوص چشم انداز این روابط باید بگویم که ما پیش بینی بی ثباتیهای بیشتری میان الجزایر و فرانسه را میکنیم به طوری که مانع بازگشت روابط دوجانبه به حالت طبیعی خود میشود.
فرانسه معتقد است که تمایل الجزایر به کشورهای شرق، به ضرر منافع پاریس بوده و به هر طریقی برای جلوگیری از این تمایل مقامات الجزایر، تلاش میکند. سلیمان بیان کرد که هرگونه نزدیکی میان الجزایر و کشورهای شرق به ویژه در پروندههای اقتصادی، به ضرر فرانسه است.
به تازگی سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه در دیدار و گفتگو با رئیس ستاد کل نیروهای مسلح الجزایر خاطرنشان کرده است که روابط مسکو و الجزیره به صورت پویایی در حال توسعه است.
وزیر دفاع روسیه در این خصوص ادامه داد: روسیه و الجزایر خواهان اتخاذ سیاست خارجی مستقل و دفاع از منافع ملی با وجود فشارهای غرب هستند. روسیه علاقه مند به موقعیت پیشرو الجزایر در امنیت شمال آفریقا است و آماده کمک به افزایش توان رزمی ارتش این کشور است.
نماینده پارلمان الجزایر در خصوص روابط با فرانسه گفت: الجزایر در زمینه فرهنگی و با انتخاب زبان انگلیسی به جای فرانسه در دانشگاهها، یک گام به سمت قطع روابط فرهنگی با فرانسه برداشته است. این در حالیست که جامعه الجزایر به ویژه جوانان از این اقدام حمایت میکنند.
سلیمان درباره کودتا در نیجر و اوضاع این کشور گفت: شرایط در این کشور آفریقایی میتواند باعث افزایش تنشها میان الجزایر و فرانسه شود چرا که کشور ما با هرگونه مداخله خارجی در نزدیکی مرزهای خود مخالف است.
وزارت خارجه الجزایر پیش از این، کودتای نظامی در کشور نیجر را محکوم کرده و نسبت به مداخله نظامی خارجی در امور داخلی کشور نیجر هشدار داده بود.
وزارت خارجه این کشور در بیانیهای اعلام کرده بود که الجزایر به ضرورت احیای قانون اساسی در نیجر و احترام به الزامات حاکمیتی قانون پایبند است و حمایت خود از محمد بازوم، به عنوان رئیس جمهور قانونی نیجر را اعلام میکند.
اوج اختلافات نمایان شده میان الجزایر و فرانسه در تعویق سفر «عبدالمجید تبون» رئیس جمهور الجزایر به پاریس در ماه می و تعویق مجدد آن در نیمه ژوئن و در نهایت عدم تعیین تاریخ مشخص برای این سفر بود.
یکی دیگر از موضوعاتی که باعث تنش میان دو کشور شد، مسأله امیره بوراوی، فعال الجزایری-فرانسوی بود که با کمک مسئولان فرانسوی توانست از الجزایر فرار کند. الجزایر در آن زمان سفیر خود در پاریس را فراخواند و تصمیم گرفت صدور مجوزهای کنسولی به نفع فرانسه را قطع کند.
نظر شما