به گزارش قدس خراسان به نقل از دادگستری خراسان رضوی، هادی شریعت یار با تشریح سیاستهای این مجموعه درزمینه دفاع از حقوق عمومی اظهار کرد: حفظ محیط زیست و سلامت شهروندان از موضوعات بسیار مهم برای دستگاه قضایی است که به طور جد دنبال شده و خواهد شد.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی با تأکید بر لزوم انجام کلیه اقدامات لازم با رویکرد پیشگیری از تکرار وضعیت روی داده گفت: طرحهای مطالعاتی و عملیاتی در دست اجرا باید تسریع شود و در این زمینه اقدام مجاهدانه دستگاه های متولی ضروری است بر این اساس مسئولان امر باید نظارت ویژه ای در این راستا اعمال کنند.
وی افزود: با وجود قوانین مربوط به حفظ محیط زیست و هوای پاک، باید از تمام ظرفیت ها برای تحقق قانون استفاده کنیم و در این زمینه بهره گیری از ظرفیت های مردمی و جلب مشارکت های عمومی و فرهنگ سازی از طریق اطلاع رسانی و آگاه سازی شهروندان از اهمیت بالایی برخوردار است.
شریعتی یار افزود: مهلت سه ماهه ای به سازمان حفاظت محیط زیست استان جهت بررسی عملکرد دستگاه های مسوول در این زمینه اعطا گردید و در صورت وصول گزارش مبنی بر قصور یا تقصیر دستگاه های مسوول مراتب در دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان خراسان رضوی پیگیری و رسیدگی خواهد گردید.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی با اشاره به اینکه بخش اعظم پدیده ریزگرد ها منشا خارجی دارد اظهار کرد: از نمایندگی وزارت خارجه که در جلسه حضور داشتند خواسته شد تا با همکاری های منطقه ای و بین المللی و استفاده از ظرفیت های موجود در این زمینه به منظور کاهش تاثیر پذیری پدیده گرد و غبار و نیز استفاده از تجارب سایر کشور ها در این زمینه بهره برداری شود.
وی گفت: پیش بینی های به موقع، ارائه هشدار های لازم، و شناسایی کانون های گرد و غبار داخلی و تلاش در جهت کاهش این کانون ها با استفاده از کلیه ظرفیت ها از موارد مورد مطالبه و تاکید در این جلسه بود.
شریعت یار با اشاره به شرایط اقلیمی که موجب کاهش بارندگی و افزایش دما شده گفت: اقدامات دستگاه های متولی امر باید متناسب با شرایط پیش رو و آینده نگرانه باشد و آگاه سازی مردم از طریق فرهنگ سازی برای حفظ محیط زیست باید به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد.
معاون دادستان مرکز خراسان رضوی گفت: پایش دقیق و مستمر شرایط جوی با هدف اعلام شرایط خاص از اقداماتی است که باید مورد توجه قرار گیرد تا از ورود هرگونه آسیب و ایجاد مزاحمت برای شهروندان گرانقدر پیشگیری به عمل آید.
وی خاطر نشان کرد: طبق اعلام و بررسی های کارشناسی، افزایش جنگلهای دست ساز و احیاء منابع و جنگلهای طبیعی، افزایش پویش های مردمی برای کاشت و نگهداری از گیاهان مقاوم و درخت ها، نظارت بر الگوی کشت متناسب با شرایط فعلی و پیش رو، ساماندهی وضعیت چرای دام ها هوشمند سازی اقدامات، نظارت بر آلاینده های صنعتی و خودروهای آلاینده هوا، انجام مرتب معاینه فنی خودروها و مواردی از این دست در کنار سایر اقدامات لازم برای مواجهه با شرایط اقلیمی و جوی پیش رو باید مورد توجه قرار گیرد.
شریعت یار گفت: برای حفظ محیط زیست و داشتن هوای پاک نیازمند یک بسیج عمومی اعم از اقدامات دستگاه ها و مشارکت مردم هستیم بر این اساس به هیچ روی نباید در برابر شرایط پیش رو منفعل باشیم و علی القاعده دستگاه قضایی نیز براساس وظایف ذاتی خود بر روند حُسن اجرای وظایف توسط دستگاه های متولی امر، نظارت کرده و چنانچه در این زمینه ترک فعلی مشاهده شود با آن برخورد خواهد شد.
نظر شما