به گزارش قدس انلاین به نقل از تسنیم، هیئت میانجی عمان بعد از ظهر امروز پنجشنبه برای از سرگیری مذاکرات صلح در یمن ساعتی پیش به همراه محمد عبدالسلام، رئیس هئیت مذکره کننده دولت نجات ملی یمن وارد فرودگاه بین المللی صنعاء شد.
عبدالسلام در حساب توییتری خود با اعلام این خبر نوشت: «ما و هئیت عمانی برای رایزنی با رهبران [یمن]، ارزیابی مرحله فعلی، ازسرگیری روند مذاکراتی و در راس آنها رسیدگی به پروندههای انسانی وارد صنعا شد.»
بیش از یک سال است که آتش بس در یمن برقرار شده است. با این حال کشورهای عربستان سعودی و امارات تلاش دارند با مطرح کردن خود به عنوان میانجی و نه عامل و شرکت کننده در جنگ، از تبعات و مسئولیتهای آن شانه خالی کنند؛ تلاشی که از دید صنعاء پنهان نمانده و دولت نجات ملی بارها از زبان مقامات بلند پایه خود درباره این تلاشها و تداوم اشغالگریها هشدار داده است.
عربستان در سال 2015 به حمایت از «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهور فراری یمن پرداخت و مدعی شد که هدف آن بازگرداندن منصور هادی به قدرت است، به این ترتیب جنگ ویرانگر یمن با تبعات فاجعهبار آن آغاز شد و در ادامه با عدم تحقق هیچ یک از اهداف ائتلاف متجاوز، وارد روندی کاملاً فرسایشی گشت و اصطلاح «جنگ بیهوده» بهوفور برای این تجاوز استفاده میشود.
در این میان آمریکا بهعنوان طرفی که چراغ سبز تجاوز نظامی علیه یمن را به ائتلاف سعودی داد، نقش اصلی را در آغاز و ادامه این جنگ ویرانگر ایفا کرده است. کارخانههای اسلحهسازی در آمریکا مهمترین طرف سودبرنده از فاجعه یمن بودند و تنها در 8 ماه ابتدایی جنگ یمن، دولت وقت آمریکا بهریاست باراک اوباما، بیش از 20 میلیارد دلار به عربستان سلاح فروخت. سال گذشته منابع رسانهای در گزارشی اعلام کردند خرید نظامی عربستان از منابع آمریکایی از زمان تجاوز به یمن تاکنون حدود 63 میلیارد دلار برآورد شده است.
جنگ در یمن حدود 4 میلیون نفر را آواره کرده و باعث شده است بیماریهایی چون وبا شیوع پیدا کند. حملات نظامی باعث از دست رفتن 100 هزار نوزاد شده است؛ یعنی 6 کودک بهازای هر دو ساعت، همچنین بیش از 3هزار کودک به سرطان مبتلا شدهاند که خطر مرگ قریبالوقوع آنان بسیار جدی است.
انتهای پیام/
نظر شما