به گزارش قدس آنلاین، «حسن کاظمی قمی سفیر و نماینده ویژه ایران در افغانستان درباره تحرکات آمریکا بیان کرد تردیدی وجود ندارد که آمریکاییها پس از خروج از افغانستان به تقویت گروههای تروریستی و افراطی مانند داعش مبادرت کردند.
وی افزود پس از آنکه نظامیان آمریکایی مجبور به خروج شدند و شکست خوردند امروز جایگزین لشکرکشی آمریکاییها گروههای تروریستی مثل داعش هستند.
کاظمی قمی گفت یکی از اهداف آمریکا در زمینه تقویت داعش و گروههای تروریستی، خارج از ناامن سازی داخل افغانستان، ایجاد مشکلات برای کشورهایی است که با واشنگتن در تخاصم هستند، از جمله ایران. لذا در صدد است با استفاده از تروریستها از جغرافیای افغانستان علیه ایران یا مشکلاتی در آسیای مرکزی برای چین و روسیه ایجاد کند و این مسئله همچنان در دستور کار آمریکاییهاست.
سفیر ایران در کابل ادامه داد: «در مسئله مبارزه با داعش، طالبان جدی است و یکی از اهرمهای فشاری که آمریکاییها برای به تمکین واداشتن طالبان به کار گرفتهاند، استفاده از ابزار گروههای تروریستی مثل داعش و داعش خراسان است. آنها حتی به استفاده از نیروهای نظامی و امنیتی نظام گذشته افغانستان مبادرت کرده به طوری که به آنها آموزشهای ویژه دادهاند تا در وقت مقتضی بهره برداری کنند».
وی تصریح کرد امنیت، ثبات و سازندگی در افغانستان در گرو ثبات سیاسی پایدار است. اما این که نوع حکومت و نوع نظام در افغانستان چه باید باشد مربوط به خواسته مردم افغانستان است در این مسئله ما مداخلهای نداریم، جمهوری اسلامی ایران به خواسته مردم افغانستان احترام میگذارد.
کاظمی قمی خاطرنشان کرد: تجربه نشان داده هر زمانی که یک جریان به تنهایی در افغانستان حاکم شد، نتوانست بقا و دوام داشته باشد. از طرف دیگر افغانستان حدود ۴۵ سال درگیر جنگهای خونین بوده که عمده آنها ناشی از تجاوزات اشغالگران از جمله ارتش سرخ و اردوگاه کمونیسم و اردوگاه غرب لیبرالیسم بوده است و ارمغان آنها برای این ملت تخریب و کشتار و آوارگی و مهاجرت بوده است.
کاظمی قمی اظهارداشت هر تحول و رویدادی که در افغانستان پیش میآید امنیت ملی و امنیت مرزهای ما را در داخل کشور تحت تاثیر قرار میدهد به عنوان مثال دو سال گذشته آمریکاییها بعد از شکست، نظامیانشان را طراحی شده خارج کردند و رفتند از آن زمان آمار مهاجرینی که به ایران آمدند و دارند میآیند به صورت رسمی و غیررسمی ۴ برابر شده است.
سفیر ایران در افغانستان تصریح کرد، ما کشوری هستیم که از تحولات افغانستان اثر میپذیریم. پس اگر جمهوری اسلامی ایران از سر خیرخواهی چیزی میگوید در چارچوب مصالح مردم و نظام سیاسی افغانستان است و در چارچوب امنیت منطقه و امنیت ملی خودش است و اصلا مداخله گری نیست.
نظر شما