احمد محمودزاده با تاکید بر اینکه معتقدیم معلم کارگر نیست که ساعات کاری او را با قانون کار بسنجیم، افزود: در حال حاضر معلمان مدارس غیر دولتی طبق قانون کار ۴۴ ساعت در مدرسه کار میکنند در حالی که معلم باید ۳۰ ساعت در مدرسه حضور داشته باشد و بخشی از این حضور را در مطالعات او در نظر بگیریم.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی ادامه داد: در همین راستا پیشنهادی در بحث بازنگری قانون مدارس غیر دولتی به مجلس دادهایم. اگر این قانون تغییر کند، ساعت کاری معلمان مدارس غیر دولتی نیز از ۴۴ ساعت به ۳۰ ساعت میرسد. این پیشنهاد هم اکنون در کمیسیون آموزش مجلس مطرح شده و رای آورده است و منتظر ارجاع آن به صحن مجلس هستیم.
رتبهبندی یک تا پنج مدارس غیر دولتی
معاون وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگر سخنان خود از رتبهبندی مدارس غیردولتی خبر داد و با بیان اینکه رتبهبندی این مدارس جزو برنامههای سازمان مدارس غیردولتی است، تصریح کرد: به دنبال پنج رتبه کردن مدارس غیردولتی هستیم تا شهریه مدارس غیردولتی را به رتبه آن ها گره بزنیم. با محقق شدن این امر مدارس غیردولتی همتراز هم شهریههای تقریبا یکسانی دریافت خواهند کرد. البته امسال هم با همین نگاه شهریه مدارس غیردولتی را بستیم اما هنوز رتبه مدارس را اعلام نکردهایم.
افزایش شهریههای پایین برخی مدارس غیردولتی
وی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه حدود ۱۵۰ شاخص آموزشی و پرورشی برای مولفههای سرانه نیروی انسانی، سرانه فضا و تجهیزات و امکانات، کیفیت بخشی آموزشی و پرورشی مدارس غیر دولتی احصاء شده است که همگی در تعیین شهریههای مدارس غیر دولتی تاثیرگذار بودند، توضیح داد: ۱۸ هزار مدرسه غیر دولتی داریم که به همین میزان و با توجه به مولفههای یاد شده و شاخصهای احصاء شده، ۱۸ هزار شهریه مختلف در این مدارس داریم. ما هفت ماه برای احصای این مولفهها و شاخصها کار کردیم.
معاون وزیر آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: امسال ما بهروی شهریههای پایین خیلی وقت گذاشتیم چراکه مطمئن بودیم خدماتی که با این شهریههای پایین در مدارس غیر دولتی ارائه میشود بیکیفت است و استاندارد نیست. ما نباید اجازه دهیم خدمات مدارس غیر دولتی خیلی غیر استاندارد باشد و این امر از جمله وظایف ماست. از این رو امسال و سال گذشته مدارسی که شهریههای پایین داشتند، افزایش شهریه خوبی داشتند.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی درباره شهریههای مصوب امسال مدارس غیردولتی توضیح داد: شهریهای که امسال ما برای مدارس غیردولتی مصوب کردیم از ۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان شروع میشود تا ۴۸ میلیون تومان که البته این رقم ها میتوانند به علاوه ۳۸ درصد از شهریه مصوب هر مدرسه به منظور ارائه فوق برنامه ها شود. در واقع با احتساب فوق برنامهها، شهریههای امسال مدارس غیردولتی از ۷ میلیون و ۱۰۰ تومان تا ۶۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است.
وی افزود: البته مدارس غیر انتفاعی برای برگزاری کلاس کنکور آن هم فقط برای پایه دوازدهم میتوانند ۱۵ درصد بیشتر شهریه دریافت کنند. در واقع مدارسی که برای پایه دوازدهم کار آموزشگاهی انجام میدهند و برای این کار مجوز دارند، اجازه دارند ۱۵ درصد دیگر هم شهریه برای این امر از والدین دریافت کنند.
محمودزاده در عین حال خاطر نشان کرد: حدود ۱۵ هزار مدرسه غیردولتی زیر ۲۰ میلیون تومان، ۲۶۵۰ مدرسه بین ۲۰ تا ۴۰ میلیون تومان و تقریبا ۳۵۰ مدرسه غیردولتی بالای ۴۰ میلیون و تا ۶۵ میلیون تومان شهریه میگیرند. اغلب مدارسی که بالای ۴۰ میلیون تومان و تا ۶۰ میلیون تومان شهریه میگیرند در تهران هستند. در استانها رقمها متفاوت است، مثلا بالاترین رقم شهریه در خراسان، ۳۱ میلیون تومان است. البته این عددهایی که ما به عنوان شهریه به آن رسیدهایم احتمال دارد مشکلاتی نیز داشته باشد؛ نمیگوییم اینها اعداد خوبی هستند اما امسال بحث افزایش اجازه بها و دست مزدها را داشتیم. هزینههای مدارس بالا رفته است.
هزینه ۲۵ میلیون تومانی سرویس مدرسه!
معاون وزیر آموزش و پرورش، گفت: برخی خانوادهها از مدارس غیر دولتی انتظار «هتل» دارند. به خود بنده گاهی گفتهاند مدرسهای هست که فرزندم را صبح بگذارم آنجا و ۱۲ شب بیاید خانه و بخوابد و صبح هم برود مدرسه؟. برخی از والدین از ما این چیزها را میخواهند.
وی در پاسخ به پرسشی درباره شهریههای گزاف مدارس غیر دولتی که خارج از شهریه مصوب و تعیین شده از سوی این سازمان است که گاهی به بالای ۱۲۰ میلیون تومان میرسد، توضیح داد: حتما این مدارس در منطقه یک، دو و سه تهران است. برخی مدارس شهریه مصوب را دریافت میکنند اما علاوه بر فوق برنامهها، هزینههایی برای لباس مدرسه، غذا، میان وعده و... دریافت میکنند که اگر این مبالغ را بهروی شهریههای مصوب بگذاریم رقم شهریه بسیار زیاد میشود. برای مثال سال گذشته شهریه سرویس مدرسهای ۲۵ میلیون تومان بود.
محمودزاده گفت: حال اگر هزینههای غذا، سرویس، میان وعده و... را کنار بگذاریم، باز هم ممکن است برخی مدارس غیر دولتی بیشتر از آنچه ما برای شهریه مصوب کردیم، از خانوادهها شهریه دریافت کنند که حتما با این موارد برخورد میکنیم و برخورد هم کردیم؛ به طوری که در طول یک ماه گذشته بسیاری از مدارس گردن کلفت را تعطیل کردیم. طی ده ماه گذشته حدود ۸۸۶ آموزشگاه را توبیخ، پلمب یا متوقف کردیم و به حدود ۱۱۱۳ مدرسه غیر دولتی تذکر، توبیخ، توقف و لغو مجوز دادهایم که عدد خوبی است.
توبیخ شامل مدارس غیر انتفاعی مسئولان نیز میشود؟
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی در پاسخ به اینکه آیا این توبیخها شامل مسئولینی که مدارس غیر انتفاعی دارند نیز میشود؟، گفت: شامل همه شده است و هیچ فرقی ندارد مدیر مدرسه چه کسی است. ما اسم مدارس را دنبال نمیکنیم بلکه پیگیر آنچه در مدرسه اتفاق میافتد هستیم. البته این وظیفه مدیران کل است و من در کلان موضوع باید به این امر نظارت داشته باشم.
«گاج» تا دو سال نمیتواند آزمون برگزار کند
محمودزاده درباره لغو مجوز برگزاری آزمون انتشارات «گاج» نیز توضیح داد: درحال حاضر فقط «انتشارات» گاج میتواند فعالیت کند و مجوز برگزاری «آزمون» این انتشارات لغو شده است. مجوز آزمونهایش نیز باید از سال گذشته لغو میشد اما برای اینکه خانوادهها و دانش آموزانی که برای کنکور برنامهریزی کرده بودند، آسیب نبینند، اجازه دادیم تا زمان برگزاری کنکور ۱۴۰۲ آزمونها را ادامه دهد اما پس از آن به مدت دو سال مجوز برگزاری آزمون برای این انتشارات لغو شده است.
وی درباره سخنان خود در برنامهای تلویزیونی درباره این امر که شائبه تبلیغ برای این انتشارات را ایجاد کرده بود، نیز تاکید کرد: این امر تبلیغ نبود. اگر در کشور ما بیان تخلف یک موسسه را جزو تبلیغ برای موسسه محسوب میکنند، من اصلا بحث ندارم اما این کار تبلیغ نبود. این مجموعه تخلف کرده بود و ما جلوی تخلف آن را گرفتیم و با شجاعت هم اعلام کردیم.
نظر شما