۲۰ شهریور ۱۴۰۲ - ۰۷:۴۴
کد خبر: 913984

فارین پالیسی نشریه معروف آمریکایی در مقاله ای با عنوان «صلح با اسرائیل یعنی جنگ با ایران»، می‌نویسد: سیاست‌گذاران در واشنگتن و خاورمیانه، در مورد امکان عادی‌سازی روابط عربستان سعودی با اسرائیل در ازای یک پیمان دفاعی رسمی با ایالات متحده به بحث و گفت‌وگو پرداخته‌اند.

دست‌کم برای ریاض، یک سؤال حیاتی وجود دارد: آیا چنین اقدامی، توافق دیپلماتیک اخیر عربستان سعودی با ایران را به خطر می‌اندازد؟ این بدان دلیل است که ایران فقط روابط خصمانه با اسرائیل ندارد و دهه‌هاست که با هم در یک جنگ در سایه بوده‌اند، جنگی که در هفت سال گذشته تشدید شده است.

همین سال گذشته، گزارش شد ارتش اسرائیل از سال ۲۰۱۷ بیش از ۴۰۰ حمله هوایی در سوریه و سایر مناطق خاورمیانه علیه اهداف ایران و متحدانش انجام داده است.  

اگر عربستان سعودی، به  اسرائیل نزدیک شود، ایران کاملاً عصبانی خواهد شد و به احتمال زیاد امنیت آن را تهدید می کند؛ چه به طور مستقیم، همان‌طور که در سپتامبر ۲۰۱۹ انجام داد، زمانی که تأسیسات نفتی عربستان را با هواپیماهای بدون سرنشین و موشک هدف قرار داد، یا به طور غیرمستقیم از طریق جانشینان منطقه‌ای، از جمله حوثی‌ها در یمن. برای تهران، دوستی ریاض با واشنگتن، یک مسئله عادی است، اما شراکت با اسرائیل- که هیچ تردیدی برای استفاده از نیروی نظامی برای مقابله با نقشه‌ها و نفوذ در ایران نشان نداده- یک مسئله دیگر است.

ایران همچنین بیشترنگران حمله اسرائیل علیه برنامه هسته‌ای خود است تا حمله ایالات متحده؛ بنابراین اگر عربستان سعودی با اسرائیل متحد شود، ایران فرض می‌کند ریاض بستری را برای ارتش اسرائیل فراهم می‌کند تا حمله‌ای سریع علیه ایران انجام دهد، حتی اگر عربستان سعودی چنین قصدی نداشته باشد.اگر عربستان سعودی یا هر یک از کشورهای عربی خلیج فارس بیش از حد به اسرائیل نزدیک شوند و به عنوان مثال، دسترسی‌های اطلاعاتی و نظامی مهمی را برای آن فراهم کنند، ایران به احتمال زیاد به آن‌ها حمله خواهد کرد.

 اگر عربستان سعودی فلسطینی‌ها را رها کرده و بیت‌المقدس را واگذار کند، ایران یک کمپین فشار سیاسی شدید علیه آل سعود راه‌اندازی خواهد کرد و این اولین باری نیست که رهبران ایران مشروعیت و اقتدار رهبری عربستان را به چالش می‌کشند.  بنابراین، وقتی مقامات سعودی اصرار دارند عادی‌سازی با اسرائیل اتفاق نمی‌افتد مگر اینکه یک کشور فلسطینی یا دست‌کم یک فرایند مؤثر برای ایجاد آن وجود داشته باشد، آن‌ها غیرصادق نیستند.

فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی در ژانویه گفت: «عادی‌سازی واقعی و ثبات واقعی تنها از طریق امید دادن به فلسطینی‌ها و از طریق دادن عزت به آن‌ها بدست می‌آید».  در واقع، امتیاز یک پیمان با ایالات متحده، بیش از هر چیز دیگری که سعودی‌ها درخواست کرده‌اند، ممکن است برای پادشاهی جذاب باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.